szalony jack pirat Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Rozwiązanie ze sprezynką nie jest takie głupie - drgania wywołane uderzeniem tłoka w GB powoduja minimalne odsuwanie się komory, jakby nie było sprężynki, to komora by się ciągle przesuwała i w efekcie mielibyśmy dublety i nieszczelność. Sprężynka jest np. w P90 i działa tam po prostu genialnie. Niestety fakt, akurat w emkach nie. Nie znaczy, że się nie da. Po prostu komora musi być mega dokłądnie dopasowana do całej giwery - body, GB, maga. P90 jest jedno i do tego produkowane przez TM. Emek jest od groma i producentów też. Żeby nie było OT :) Oglądałem oba SCAR'y. Z wierzchu nieco bardziej podoba mi się VFC (genialny satynowy połysk na body). Będzie czas, to zrobimy reckę porównawczą. Ale ja wiem mniej więcej co wyjdzie - detale w kolorach tworzywa, VFC wygląda nieco ładniej (piaskowy), za to G&G ma prawdopodobnie lepsze flaki, bo flaki w VFC były póki co takie sobie (w AK i HK416). Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Dobry ;) Stary kotlet...ale trzeba... Mam takie pytanko...pytanko-konkurs... http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3827 czy taka oto batka wejdzie do SCARA? Obojętne jest dla mnie to czy kolba bedzie na maxa złożona czy rozłożona....interesuje mnie czy wejdzie i czy wszystko bedzie ok? :) Pozdrawiam, Levy. Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Dobra...taka batka wejdzie do SCAR'a.... Jakby ktoś był zainteresowny. Pozdrawiam, Levy. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Właśnie mi przyszedł z WGC :) Najpiękniejszy karabin jaki widziałem.... nie zamieniłbym się na Systemę... naprawdę :uśmiech: Mam nadzieję, że niedługo napiszę jak się sprawdza w warunkach bojowych ;) Ale wykonanie i jakość jest naprawdę wysokiej klasy. Quote Link to post Share on other sites
1pafnucy Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Jakiej firmy ten SCAR VGC czy G&G i jakie wrażenia z półrocznego użytkowania? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Ja posiadam swojego go od kilku dni i szczerze powiem, że jest zajebisty.. kolorystyka ma się nijak do wersji ostrej ale wykonanie jest rewelacyjne. Strzelanie z tej repliki to przyjemność. Nie wiem czy mój egzemplarz jest tak udany,że mnie zachwycił czy też na wielu osobach zrobił takie wrażenie? W każdym razie również z chęcią posłucham jak z żywotnością tego Scara? Quote Link to post Share on other sites
1pafnucy Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Miloslupsk przepraszam,że dopytuję,ale czy opis dotyczy G&G?Jeżeli tak to czy kolory SCAR-a G&G są do "przęłknięcia" i jaką wersję kupiłeś: L czy CQC? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 G&G wersja L. Kolory mi jak najbardziej odpowiadają. Fotki mojego egzemplarza (spore wymiary zdjęć gdyż skopiowałem linki ze swojego forum): Quote Link to post Share on other sites
1pafnucy Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Takich zdjęć potrzebowałem ,aby kupić SCAR-a.Bardzo dziękuję za fotki.Jeszcze tylko jedno pytanie"miloslupsk", gdzie kupiłeś karabin:Specshop czy Capri? Quote Link to post Share on other sites
Bladzior Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 (edited) A ja mam pytanie , co do osiągów ?? No i co lepiej kupić ... VFC czy G&G ?? EDIT Czy można założyć do tej wersji tlumik , tak aby wyglądała tak jak ta : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3873 Jak oglądam takie fotki... to już wiem że innej repliki niechce ;) Edited January 20, 2009 by Bladzior Quote Link to post Share on other sites
1pafnucy Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Mam SCAR-a H czarny VFC i mam małe "ale" co do elektryki .Jest lekko przymulony i czeka go pobyt w sanatorium,aby nabrał wiekszego wigoru.Kolor !!! Teraz już wiem tylko DARK EARTH dla SCAR-a!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 (edited) A ja mam pytanie , co do osiągów ?? No i co lepiej kupić ... VFC czy G&G ?? Osiągi mają podobne. G&G ma kilka FPS więcej. Do VFC w komplecie jest kompozytowa walizka na broń... G&G na batce mini 9,6V 1500 mah posiada całkiem ładny ROF bo 17kulek... G&G nie ma oznaczeń zgodnych z oryginałem (dla mnie to żaden minus) chociaż te co są jak najbardziej wykonane są z perfekcją. Wybór trudny... Obydwa piękne Czy można założyć do tej wersji tlumik , tak aby wyglądała tak jak ta :http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3873 Jak oglądam takie fotki... to już wiem że innej repliki niechce ;) Możesz założyć praktycznie każdy tłumik płomienia oraz dźwięku jaki Ci się tylko spodoba. Pamiętając oczywiście czy gwint jest lewoskrętny czy prawoskrętny. EDIT: Kupywałem na specshopie. Edited January 20, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Mój egzemplarz idzie na sprzedaż: http://www.warrior.pl/forum/viewtopic.p...245#239245 . Potwierdzam, że jest to doskonale wykonana replika. Quote Link to post Share on other sites
Bladzior Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Bioreee !! tzn pogadajmy ale zamawiam !! :D Quote Link to post Share on other sites
adam1325 Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do tego karabinu to próbuje je rozwiać. Karabin świetny ! Wysoki ROF, szczelny gb, w miare mocny, i oczywiście ten kształt scar-a (cuuud) :) Dodam jeszcze że magi pj-ta metalowe pasują jak ulał. Quote Link to post Share on other sites
panlis Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Jako szczęśliwy posiadacz owego cuda chciałbym spytać innych równie szczęśliwych posiadaczy, jakie mid-capy polecają do niego? Quote Link to post Share on other sites
skaldi Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) Mam pytanie, czy do Scara z g&g pasują jakieś tłumiki dzwięku??? Tak się patrzę na tłumik płomienia i wogóle nie widzę śruby imbusowej, aby tą końcówke odkręcic?? Proszę o pomoc. Edited May 20, 2009 by skaldi Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 A może tak QD? Coś mi się wydaje że nie szukałeś... Do scara masz mnóstwo fajnych specjalnych tłumoli Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Ja np w swoim SCARze z CA mam taki tłumik typu QD: http://www.taiwangun.com/shop,show,692 Jest fajny, polecam :) Quote Link to post Share on other sites
qzder Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 ktoś wie może jaka wejdzie tam maksymalnie lufa precyzyjna z tłumikiem i bez? bo dzwoniąc do sklepów raz co raz dostaję inne odpowiedzi... Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Mam takie pytanie do użytkowników tego guna, mianowicie da rade wycisnąć z tego SCARA 450fpsów na stockowych częściach? Jeśli nie to co trzeba by było wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Krabii Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Ciężko to widzę:| Zębatki wytrzymają M120 ale czy pójdą na M130 to nie wiem. Ja w swoim ma około 430fps na M120 Guardera. Problem ze SCARami jest taki że nie ma do nich zestawów bore-up(ja nie znalazłem). Ja w swoim wymieniłem cały zestaw cylindra na cichy systemy i stalowy, wzmocniony cylinder także systemy. Do tego M120 Guardera na na stockowej/precyzyjnej lufie mam 425-430fps. Ale polecam dobrze doładowaną baterię bo przy słabszej silnik G&G(niestety to nie Hi-Speed) traci ROF. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 A jak tam ze zużyciem części gearboxa na M120? Bo właśnie się przymierzam do kupna scara od G&G i nie chce ładować kupe kasy w tuning (430fpsow stanowczo mi wystarczy ;)). Quote Link to post Share on other sites
Krabii Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Teraz oddałem mojego scara do serwisu więc jak ją będę odbierać to się spytam jak tam zużycie części a zwłaszcza tłoka:) Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 (edited) Hm, mam pomysł żeby wrzucić do SCARA FTK 150 od Guardera (stockowe zębatki poszły się ...) i sprezyne M135 promyka. Co myślicie o tym? Silnik da rade uciągnać tą sprężyne na batce 9,6V i ile z tego wycisne na 0,25g (nie chce przekroczyć 500fpsów :-F ) Oczywiście myśle o FTK do M4, bo podobno w SCARze są bebechy jak w GR16 ;) Edited October 7, 2009 by Tecson Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts