Jano Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 przeglądając informacji na temat M14 od CA przypadkiem wpadło w moje oczy takie zdjęcie: http://img487.imageshack.us/my.php?image=skan1di4.jpg widać dokładnie replikę RPK i jak mnie oczy nie mylą to jest wersja 74. Przeglądałem stronę CA narazie nic nie znalazłem, może niedługo będzie kolejna replika. Patrząc na te zdjęcia można wywnioskować że z serii "steel wood AK" Poczekamy zobaczymy kiedy ta replika wejdzie w życie. Nie dziękujcie :] z obowiązku musiałem :] Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 jak na RPK74 to ma zbyt zgięty magazynek... Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Oraz body i chwyt jak w 47, więc zdecydowanie jest to "zwykły" RPK. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Widziałem tę "replikę" w firmowym sklepie CA podczas Berget5. Lepiej żeby ten potworek nie pojawił sie na półkach sklepowych. Quote Link to post Share on other sites
Jano Posted August 3, 2007 Author Report Share Posted August 3, 2007 co do maga to się zgadzam wersja 47, ale body mówię kategorycznie NIE, widać takie małe charakterystczne wgłebienie nad magazynkiem, gdzie ma miejsce w 74. Co do chwytu to nie powiem bo mam mieszane uczucia... ani mi to 74 ani też 47... taki zbyt kanciasty, w 47 ma bardziej okrągłe ranty. Lepiej ty FENCE coś powiedz na ten temat jak ją widziałeś, no i jeśli wiadomo ci kiedy premiera tego karabinu. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 Nie wiem nic o premierze - ale generalnie ohyda. Drewno nie ma nic wspólnego ze sklejką + złe kształty. 3 zaczepy pasa. Generalnie sporo niedoróbek. Kicha. Nawet nie chciałem tego brać do rąk. Lepiej kupić sobie zestaw do konwersji INOKATSU. Teraz to tylko 420USD - a leci on na twarz. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 (edited) co do maga to się zgadzam wersja 47, ale body mówię kategorycznie NIE, widać takie małe charakterystczne wgłebienie nad magazynkiem, gdzie ma miejsce w 74. Co do chwytu to nie powiem bo mam mieszane uczucia... ani mi to 74 ani też 47... taki zbyt kanciasty, w 47 ma bardziej okrągłe ranty. Lepiej ty FENCE coś powiedz na ten temat jak ją widziałeś, no i jeśli wiadomo ci kiedy premiera tego karabinu. Nie ma tutaj za bardzo nad czym dywagować. Edited August 5, 2007 by kazik_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts