the saint Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Witam! Jako, że wg wyszukiwarki taki topic nie istnieje, zakładam nowy ;D Chciałbym się czegoś dowiedzieć odnośnie tej konwersji: M41A Po Primo: Czy pasuje ona tylko do M1A1 TM, czy modele z troche nizszej półki, takie jak ten z Cyber Gun'a również mu podchodzą? Po Secondo: Ogólnie jak to wygląda... Wszystkie informacje od urzytkowników (jeśli tacy są w Polsce) i nie tylko. (proszę również o spostrzeżenia tych, którzy nie posiadają tej repliki) Dziękuję za wszystkie informacje, zarówno te potwierdzone, jak i nie ;D Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Da się to wpasować do Cyberguna, ale Chińczycy nie robią krótkich magazynków do Thompsona - trzeba dokupić TM'owski. Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 koles z ktorym czesto gramy ma taka zabaweczke tyle ze zrobiona z thompson-a. nieco to wazy i klimatycznie wyglada. jak sie bedzie dalo to porobie fotki Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Proszę Xiondza, to jest przecież konwersja pod Thompsona! Niektórzy to jeszcze potrafią w tym niby to shotgunogranatniku zamaskować Hardballera albo pompkę DE... Quote Link to post Share on other sites
the saint Posted August 16, 2007 Author Report Share Posted August 16, 2007 Jeszcze takie pytanko... Czy w tej konwersji jest wbudowany granatnik, czy szot? A może tam nic nie ma i trzeba swoje rzeczy powkładać? (chodzi mi o tą część, która w orginale była granatmikiem 40mm) I ew. co tam do środka włożyc? P.W. (^) Dzięki za poprzednie odpowiedzi ;D Jakby ktoś znalazł jakiś opis (najlepiej po polsku, ale po angielsku też ujdzie), albo lepiej filmik (chciałoby się ;D) to byłbym bardzo wdzięczny Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 Ni ma nic, panie, sama atrapa... A granatnik był 20mm :P Quote Link to post Share on other sites
the saint Posted August 17, 2007 Author Report Share Posted August 17, 2007 racja, racja ;D szkoda... trzeba będzie coś domątować ;P podobno wchodzi tam do środka jakiś szotgun lub granatniczek ;D Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 To powiedzcie mi jeszcze na jakiej zasadzie działa licznik pocisków... Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 Zamiast górki na gumce HU jest pupa małego Japończyka, który był niegrzeczny i kazano mu liczyc klapsy, które dostaje, ale on nie wie, że to nie klapsy tylko kulki mu się o pupę obijają. A potem jest tam jeszcze inny mały Japończyk, który pisze ile tamten dostał "klapsów", bo tamten mu mówi. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 :strach: :wink: Żart o małym Japończyku w hop-upach Marui był jeszcze niezły ale to już jest "niezbyt śmieszne" :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted September 3, 2007 Report Share Posted September 3, 2007 1) Mało śmieszne 2) Licznik powinien pokazywać ile ammo zostało w magu a nie ile już wystrzeliłem... no chyba że się mylę bo aż takim maniakiem Obcego to nie jestem ;) Quote Link to post Share on other sites
komora Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Replika dostępna na Capri: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1063 Bardzo ciekawym dodatkiem jest dzialający licznik wystrzelonych nabojów.Mniemam, iż działa to na zasadzie czujnika w komorze HU. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Nie może być czujnika w komorze, bo wtedy liczy wystrzelone kulki, więc nie załadowany do pełna mag nie pokazywał by prawdziwych informacji. Musi to być wbudowane w magazynek który liczy kulki. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Z tego co się orientuje (gdzieś przeczytane - nie są to naukowe dowody poparte odkryciami archeologicznymi :P) to wskaźnik amunicji działa na zasadzie fotokomórki licząc przelatujące kulki, niestety muszą być one naświetlone żeby czujnik je wyłapał. Liczba pozostałej amunicji jest tylko orientacyjna i opiera się na tym, że wkładany do gniazda magazynek ma z góry znaną pojemność (zakładamy, że hi-capy są be więc ładujemy lowa który mieści x kulek). Gdzieś tam ukrywa się stycznik/układ elektroniczny/Japończyk który po włożeniu maga ustawia wskaźnik amunicji na x i zgodnie z danymi z fotokomórki na bierząco modyfikuje wskazanie. Quote Link to post Share on other sites
Bober9000 Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Hej, Ponieważ mam to mogę wam trochę poopowiadać na temat tego cuda. ;) Licznik kulek jest zamontowany u wylotu lufy dzięki takiemu rozwiązaniu karabin nie liczy pustych strzałów. Bardzo sensowne rozwiązanie. Wskaźnik wyświetla 00 przy wyjętym magazynku, 95 przy włożonym i konsekwentnie idzie w duł podczas strzelania. Jak na razie mój rekord to ok. 120 wystrzelonych pocisków na jednym podkręceniu magazynka. Co do Thompsonów to czytałem ze Cyma też pasuje ale osobiście nie skorzystałem z tej możliwości. Niestety nie wiem czy Capri uwzględnia w swojej ofercie wymianę magazynka przy zakupie tego zestawu. Ale rzeczywiście jedynym pasującym magiem jest krótki hi-cap TM. Osiągi i skuteczność: Nie ma co się oszukiwać że ten karabin ma przedewszystkim robić odpowiednie wrażenie (i je robi z czego jestem bardzo zadowolony ;)) Zasięg i celność jest zadowalająca – mam potwierdzone trafienia na dystansie ok. 30m w terenie zalesionym ;) (Po prostu nie ma to jak jakość TM) Oczywiście miłośnicy fpsów mogą być lekko rozczarowani, bo karabin ma ich tylko 260-270. Mi osobiście to nie przeszkadza aczkolwiek od początku przygotowywałem się na to, że będzie to broń raczej do budynków niż na lasy. W sumie mogę polecić tą zabawkę każdemu miłośnikowi kolonialnej piechoty morskiej. Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie. Postaram się zrobić jakieś foty jak tylko nadarzy się okazja. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted September 21, 2007 Report Share Posted September 21, 2007 foty, foty!!! Quote Link to post Share on other sites
ac230 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Witam Posiadam replikę m41a snow wolf i osobiście jestem zadowolony. Daje radę bez problemu- licznik zasówa jak ta lala - tak jak wspominane było na górze od 95 spada do 00- wystarczy wyciągnąć lekko maga i wbic ponownie aby licznik wskoczył na 95 . Od snow wolfa mam wersję 400fps a w atrapie granatnika jest bateria - obecnie załadowałem li-po 11,1 i bardzo ładnie współpracują ze sobą już prawie rok więc i bebechy nienajgorsze-trzeba przyzwyczaić się do celowania bo nie ma żadnej szyny RIS-ale że jestem maniakiem Obcego to mi to nie przeszkadza. Jest jeden mankament - bardzo cięszko o magi- od innych producentów pasują bez problemu ale są za długie i wystają poza obudowę maga(oryginalny ma długość 17cm ) . Zaden sklep w Polsce nie jest w stanie zamówić tych magów . Replika robi naprawdę ładne wrażenie jak na chinola. Osobiscie polecam , duży fun w czasie zabawy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts