Robs Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Otórz przedwczoraj przyszedł mi ten karabin, wszystko ok super, pięknie, naładowałem baterię (12h w/g zalecenia producenta) ale problem wyszedł gdzie indziej ;/ problem jest taki, że magazynek (hicap) nie podaje kulek ;/ i nie mam bladego pojęcia czego to jest wina. Gdy nasypię ok 100 kulek, podkręcę, wygląda to w taki sposób, że kulki podchodzą do góry do pewnego momentu (mają jeszcze trochę do wyjścia z maga) i następne przekręcenie choćby o milimetr = cofnięcie kulek trochę niżej. Nie mam o tym zbyt wielkiego pojęcia, ponieważ nigdy nie używałem tego typu magów, więc jeśli możecie- prosił bym o pomoc. (ps. mag leciutko się chybocze w gnieździe ale dalej nie da się go włożyć). Link to post Share on other sites
marcu Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Zasyp całego maga. Powinno pomóc ;) Link to post Share on other sites
melon Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Taki mały OT - gdzie kupiłeś tą giwerę? Bo ja nigdzie jej znaleźć nie mogę Link to post Share on other sites
Borol Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 (edited) a próbowałeś z innymi magami?? melon,repliki boyi są na gunfire.pl http://gunfire.pl/product-yid-1152189675-M...METAL-BOYI.html http://gunfire.pl/product-yid-1152189657-M...ation-BOYI.html http://gunfire.pl/product-yid-1152189655-M...METAL-BOYI.html Edited August 17, 2007 by Borol Link to post Share on other sites
melon Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 "Dostawa za 3 dni" Czyli praktycznie nie ma. Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Do hi capa nie sypie się 100 kulek tylko tyle ile wlezie. Link to post Share on other sites
ronek Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Jak ów m4a1 się sprawuje? Zależy mi na kupnie czegoś do 700zl i tak zastanawiam się nad modelami JG a boyi. Wszyscy na forach zachwalają Jg jako że to to samo co echo a o boyi trudno coś znaleźć. Z kolei na stronach sklepowych podane parametry są zbliżone z tym że boyi oferuje full metal body czemu mi osobiście ciężko się oprzeć. Gdzie więc haczyk? czy Boyi ma jakieś problemy z wykończeniem? chwiejnością lufy? pozdro. Link to post Share on other sites
Robs Posted August 20, 2007 Author Report Share Posted August 20, 2007 Nie było mnie kilka dni, już mogę opisać gun'a. Zamówiłem go na www.zbrojownia.linuxpl.com , doszła dość szybko, choć jedną strzelankę w oczekiwaniu musałem ominąć. Wyglądowo (poza magiem, który mam jakiś lewy, czekam na low cap Classic Army, który niedawno zamówiłem, przeszkadza mi to, że hałasuje [to jest akurat normalne], byl lekko porysowany i troche sie chwieje w gniezdzie) powalił mnie na ziemię :) na początku miałem problemy z wyregulowaniem przyrządów celowniczych, ale już jest wszystko ok. Wagowo, choć jest porównywalny z Ak47 cymy, zdaje się być lżejszy, ponieważ w nim waga skupia się w okolicach głównego body i chwytu pistoletowego~. Po załadowaniu baterii przyszła pora na postrzelanie ;-) i tu miłe zaskoczenie. Po porównaniu osiągów z AK47 Cymy (kumpla), bije go na łeb, choć w/g sklepów ma tylko 20 fps więcej. Jestem w stanie trafić w postać człowieka z ok 40m z "wolnej ręki". Nie rozkładam jej, bo nie chcę stracić gwarancji~ jedynie przesmarowanie. HopUp działa skutecznie, choć wiem, że Boyi raczej nie jest w tym mistrzem. Myślę, że nie przepłaciłem, dając za gun'a niemal full metal (coś jakby abs = kolba, chwyt przedni, chwyt pistoletowy) 520zł, gdy Ak47 Cymy kosztuje 460zł~. ;) Zdjęć nie zamieszczę - problem z aparatem ;< Link to post Share on other sites
Westie Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Nie telepie ci się nic? Bo na Arnie's ludzie klną na fatalnie spasowane body... Link to post Share on other sites
Robs Posted August 20, 2007 Author Report Share Posted August 20, 2007 Przedni chwyt lekko się rusza (w nim jest akumulator) ale nic specjalnego się z nim nie dzieje... może poprostu miałem szczęście. Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Miałem to cacko w łapach. Nic nie latało, choć kumpel (jego to było) stwierdził, że musiał dokręcić kilka śrubek i poprawić kolbę. Zawieszenie taktyczne, które dostał w zestawie strasznie capi :-F Plusem jest, że nie ma żadnych chińskich krzaczków na body, więc utalentowany malarz może sobie walnąć jakiegoś orełka czy coś :P No i jest metal (jaki stop, nie wiem). Strzela ładnie nie powiem, ale nie zamieniłbym nań mego G36C ;-) Link to post Share on other sites
ronek Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 ile to ma faktycznie fps'ow i czy donosi precyzyjnie na te 45-50metrow? pytam bo nie wiem czy kupic to czy poczekac na kolejna wyplate i wykosztowac sie na m4a1 z G&P. Link to post Share on other sites
Westie Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Poczekaj na kolejną wypłatę. G&P jest lepsze od Boyi. O wiele. Link to post Share on other sites
Robs Posted August 21, 2007 Author Report Share Posted August 21, 2007 No, na te 45m niesie spokojnie, ale Ci nie doradzę, bo nie mam porównania z G&P. Możliwe, że G&P jest lepsze, w końcu droższe :P Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Wagowo, choć jest porównywalny z Ak47 cymy, zdaje się być lżejszy Jezuuu...trzymałeś kiedyś w rękach ak cymy? Toć m4 z JG (plastikowe body) jest o wiele cięższy 8) Link to post Share on other sites
Antol Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 ile to ma faktycznie fps'ow i czy donosi precyzyjnie na te 45-50metrow? pytam bo nie wiem czy kupic to czy poczekac na kolejna wyplate i wykosztowac sie na m4a1 z G&P. Nie zastanawiaj się, tylko poczekaj na kolejną wypłatę. Będziesz bardzo, ale to bardzo zadowolony niż jak byś kupił Boyi. G&P miażdży już na starcie Boyi, Link to post Share on other sites
ronek Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 ok ok, w airsofta nie gralem 5lat. Kiedy ja gralem elektryki z CA i TM, byly wysoce awaryjne i pękały, problem chwiejnej lufy występował w każdym modelu. Dlatego proszę o jakieś szczegóły bym mógł z czystym sumieniem wydać dodatkowe 700zl. Nie chcialbym zwyczajnie dowiedziec się po "przeplaceniu" ze chodzilo o to ze body broni jest bardziej zgodne historycznie z realiami albo ze jego waga jest lepiej rozlozona. Kiedy patrze na parametry podane na stronach w internecie to widze to samo. Dlatego proszę kogoś o rzetelną odpowiedź. Link to post Share on other sites
Westie Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Jestem przekonany, że G&P jest bardzo mocne, jak na stockową replikę, przynajmniej pod względem wytrzymałości. Poza tym - kontrola techniczna w fabryce jest bezcenna :D . Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 A jak jest z plastikiem z którego jest zrobiona kolba i chwyt? Bo zastanawiam się nad kolbą SF tej firmy ale nie mam mozliwosci jechania do gunfire i obejrzenia bo cena zachęca. Link to post Share on other sites
Robs Posted August 30, 2007 Author Report Share Posted August 30, 2007 jak narazie wszystko sie trzyma :D Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 045 plastiki Boyi są średniawe ale jeżeli cena nie jest zła to bierz. (nie wiem ile za tą kolbę) Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted August 31, 2007 Report Share Posted August 31, 2007 Komplet kolby SF kosztuje 129zł. Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 Że się tak głupio spytam: hop-up standardowy? Jeśli by można prosić o jakieś wrażenia z dłuższego użytkowania... :-F Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 A ja mam takie pytanie, jakie kulki polecacie do tej repliki? Link to post Share on other sites
AirBorne Posted September 9, 2007 Report Share Posted September 9, 2007 Zależy ile mają fps. Do 330fps 0.2, do 360 0.23, do 400 0.25 Link to post Share on other sites
Recommended Posts