mmaruda Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Ale znowu DE? Widziałem, że Ares swoją wersję wypuścił. Zastanawiam się czy nie sprzedać swojego, bo się kurzy ostatnio, ale żal mi tego gearboxa CA i roboty, którą włożyłem w tego guna. No i faktycznie to najlepiej prażacy peem jakiego widziałem :wink: :lol: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Magi ARESa: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5381 Nie wiem czy było, ale cena nie powala. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik BTW: I jak tam testy z magami z MP5? Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 może ja się wypowiem co do magów od mp5 kiedyś kombinowałem z tymi magami ale odrazu mogę powiedzieć ze to nie możliwe trzeba by wymienić komore ale jest szansa niestety magazynki nie do dostania i tak sobie to wygląda chodzi o magazynki od tych mp5 cymy za 150zl te magi by jeszcze dały rade bo wylot kulek jest umieszczony z tyłu magazynka więc do ump jeszcze dadzą rade trzeba je tylko usztywnić co by nie latały w mocowaniu i działa sprawdzone bo ostały mi się te magazynki jeszcze :-F podsumowując nie ma co się bawić w te magazynki ze względu na koszty wymiany komory itp natomiast opcja z magazynkami od tych mp5 cymowskich pierwszych też nie jest dobra bo magów się nigdzie nie kupi ale moim zdaniem to są chyba jedyne które pasują bez poważnych modyfikacji Quote Link to post Share on other sites
komora Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Magi ARESa: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5381Nie wiem czy było, ale cena nie powala. Z tym, że magi ARESa pasują tylko do UMP ARESa. @payda123: A gdyby tak spróbować z magami do MP40? Są proste i tanie, a zawsze można maga obrócić tak żeby wylot był z tyłu, tylko czy będą one w ogóle do gniazda wchodzić? Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 szczerze mówiąc to nawet nie widziałem tych magazynków na oczy ale ze zdjęć sądzę że nic by z tego nie było ale się mogę mylić jak dostane w swoje ręce ten magazynek (a możliwe że niedługo) to napisze co i jak pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 zwykłym przypadkiem (zachciało mi się skrócić magazynek co prawda uszkodzony ale skróciłem go nieco) znalazłem sposób na poszukiwany przez wszystkich adapter wystarczy kawałek magazynka zwykłego hicka wsadzić do gniazda magazynka a w niego magazynek od mp5 pasuje i nawet działa ale to dotyczy jedynie magazynków od pierwszych mp5 cymy z platsicznym gb albo springów też cymy Quote Link to post Share on other sites
komora Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Ostatnio trafił w moje ręce Thompson, i tak sobie pomyślałem, ze może mag z Thompsona by jakoś się dało przerobić by pasował do UMP. Podaje wymiary maga: dł:21,7cm gr: 2,6cm szer: 4,3cm. Low-capy do Thompsona kosztują 30zł za szt. i są z plastiku więc w razie czego można coś obciąć/spiłować. Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 co do magazynków od thompsona to mogę śmiało stwierdzić że...pasują :mrgreen: w sumie było to dla mnie dziwne ale prawda jest taka ze należy zrobić tylko jakiś sposób na zamocowanie go w klipsie w gnieździe i tyle bo ogólnie magazynek pasuje idealnie i siedzi dość ciasno w gnieździe a jeśli chodzi o przeróbkę tego to ja niestety nie dam rady tylko po prostu dorwałem ten magazynek na zlocie, przymierzyłem i pasuje :-F Quote Link to post Share on other sites
komora Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Cóż, czyli pozostaje mi kupić UMP i samemu przerobić... może kiedyś. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Przypadkiem udało mi się rozwiązać problem małego ROFa i bateriożerności w UMP - firmowy silnik ledwie jest w stanie naciągnąć M110 (nie mówiąc o mocniejszych springach), więc wymiana na M100 powinna rozwiązać ten problem. Z drugiej strony trochę głupio mieć chińczyka z 320 FPS ;-) Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 (edited) Update. Wymieniłem springa na M100. Teraz klocek ma stabilne 330 FPS i na firmowej bateryjce wywaliłem podczas strzelanki 2,5 hicapa przy całkiem przyzwoitym ROFie, tak więc wynika z tego że aby mieć dobry ROF i małą bateriożerność trzeba po prostu downgradeować replikę ;-) PS. Bateria zniosła dzielnie ponad 4 godzinne katowanie, na poprzednim springu po 1,5 intensywnej wymiany ognia musiałem wymieniać batkę ;-) Edited November 13, 2009 by FLC Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Czy jest to kopia G&G czy jakaś dziwna konstrukcja DE? Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 (edited) ehh ciężko stwierdzić, ja powiem tylko tyle że ma standard GB z głowicą cylindra, dyszą, komorą HU robioną specjalnie pod UMP, wydaje mi się że chinole nie starali by robić się czegoś swojego, łatwiej zerżnąć sprawdzone rozwiązanie. Jak będzie potrzeba to mogę pstryknąć fotki dla porównania. Edited March 10, 2010 by Schlingel Quote Link to post Share on other sites
P173R Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Panowie gdzie kupić to UMP w Polsce? Taiwangun nie ma(przynajmniej na stronie) tak samo z gunfire. Jest jedna sztuka na allegro. Z jakiego powodu UMP? Jakoś bardzo mi się podoba. Bardziej od G36 czy MP5. Czy UMP na 1szego AEGa to dobry wybór? Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 ehh przeczytaj wcześniejsze posty i się zastanów... Czeka cię wymiana sprężyny na słabszą i silnika na lepszy, akumulatora też, czy to dobra replika na start dla Ciebie? Quote Link to post Share on other sites
P173R Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 No raczej nie. Ale to jedyne UMP w moim zasięgu cenowym. Mógłbym tez zastanowic się nad G36C. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Jeśli zaczynasz to naprawdę lepiej weź G36. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Trochę odświeżę. Mam pytanie do użytkowników tego ump. Czy używa ktoś ładownic z miwo na magazynki p90 ? I czy magi do tego ump-a dobrze się mieszczą w niej ? Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
macix Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 mam pytanko, czy ktoś wie, gdzie moge dostać takiego ump'ka? nigdzie go nie widze a chciałbym go kupić Quote Link to post Share on other sites
payda123 Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Komis WMASG, allegro.pl i inne opcje gdzie można go kupić używanego. W chwili obecnej żaden sklep nie oferuje go i raczej oferował nie będzie (no chyba, że stać cię na G&G :) ). Ja swojego nabyłem w 2009r za niecałe 200zł (nie pamiętam ile dokładnie) ale w tych pieniądzach można kupić go spokojnie w całkiem fajnym stanie Quote Link to post Share on other sites
mandao Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 czy powie mi ktoś jaka tam jest komora czy od g36 i tak samo z gb czy kałachowy będzie dobry czy też od g36 Quote Link to post Share on other sites
Pavo Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Z tego co wiem to są tam niestandardowe części. W tym temacie kilka stron wcześniej kolega pisał, że zamontował gb od G36 ale dużo zabawy z piłowaniem było ;) Quote Link to post Share on other sites
mandao Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 gb wejdzie od g36 ale teraz pytanie o komorę podejrzewam że będzie to od g3 Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Nie standardowe bebechy to płytka selektora oraz dysza i komora . Płytka i dysza to nie problem gorzej z komorą ... Fotki bebechów itd https://picasaweb.google.com/rafik1213/Ump?authkey=Gv1sRgCK__9tTq9PC0Lg Quote Link to post Share on other sites
mandao Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 dzięki wielki najgorzej że komory nie ma nigdzie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts