kozłov Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Witam. Chce mieć M700 na CO2. Dla mnie to bardziej korzystne niż zasilanie gazem. I tu pytanie jak skonstruować taki magazynek z kapsułką CO2. I czy karabin będzie miał taką samą moc jak na green gazie lub większą? Z tego co wiem to CO2 jest silniejsze. Ktoś zna się na tym i przedstawi jakiś schemat lub listę częsci do kupienia by wykonać magazynek do M700 na CO2? Z góry tenks. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 Prościej było by nabić standardowy magazynek CO2, ale nie wiadomo czy zaworki to wytrzymają. Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted August 25, 2007 Author Report Share Posted August 25, 2007 Prościej mówisz. Tylko oświeć mnie jak standardowy mag nabić co2? Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Adapterem do kapsulek Mad Bulla lub podobnym Home-made. Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted August 26, 2007 Author Report Share Posted August 26, 2007 Czyli rozumiem że nikt niema pomysłu na custom maga. Szkoda. A z tym adapterem to może i by było fajnie gdyby mag M700 miał zawór ładowania z dołu a tak to gucio. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
[=Vincent=] Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Nie da rady. ładowałem co2 m700 i prawie niemożliwe jest przebicie zaworu bez power bolta. Jak już się to uda, to starcza na 2 strzały (ładowarka mb) Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Oczywiście standardowy mag na green gaz można załadować CO2 ale efekt będzie mizerny - 2-5 strzałów będzie miało super osiągi ale na tym koniec, po tych strzałach zwyczajnie nie ma już gazu. - CO2 potrzebuje innych zaworków - prawdopodobnie CO2 się szybciej rozpręża i już. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 Bo w wypadku CO2 chyba nie pakujesz ciekłego jak GG lub innych tylko sprężony. W wypadku gazów ciekłych rozpręzaja się znacznie wolniej. Jesli dobrze myślę. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Ten adapter jest zrobiony z myślą o granatach, nie o magazynkach pistoletowych. Do CO2 tak jak ktoś powiedział, potrzebne są inne zawory. Poldeck, CO2 jest w stanie ciekłym :) Ale zobacz jaki nabój jest mizerny w porównaniu do komory magazynka. Wyobraź sobie że większe ciśnienie w magazynku w którym na ułamek sekundy zwalnia się zawór o dużej przepustowości. kolega stosował adapter ten i granaty, efekt był oszałamiający! Kulki leciały dalej niż aeg mógł dostrzelić. Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Lepszym pomysłem byłoby przerobienie zasilania na butle HP,co2. W kolbie jest dużo miejsca na butle,kapsułki I poprowadzić środkiem korpusu rurki doprowadzając gaz Z przodu korpusu tez jest trochę miejsca pod lufą Ale i tak trzeba zrobić element nieoprowadzający gaz do bolta Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 ... element doprowadzający gaz do bolta Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Jeżeli ktoś dalej interesuje się tym tematem, to odsyłam http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/64119-m700-kjw-co2/page__st__140 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts