wajser Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Ano nikt nie powiedział że Airsoft jest super bezpieczny i każda "panienka" może pobawić się w slodżiera... :) Link to post Share on other sites
rain Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 są twarde. Jedyna różnica to przy uderzeniu w twarde powierzchnie np szyby, okulary, cegły... Na przysłowiowej "dupie" różnicy niema. Białe ciężkie kulki dobrej firmy... Hmm nareszcie! W teście strzelali również do okularów i innych twardych powierzchni. I co? I BBBMAX oczywiście okazały się super bezpieczne. Na moje coś tu nie gra, ale kto wie... Tak czy tak jeśli są w połowie tak dobrze wykonane jak piszą byłyby świetne do ustawiania giwery / testów. Link to post Share on other sites
Janek Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 #dexterkrak nigdy nigdy ? To poco mają na stronie te straighty ? Dla lansu ? Link to post Share on other sites
Świr Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 wydaje mi się, że te 0.8g to tylko do tarczy ;) Link to post Share on other sites
wajser Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Tarcza lub ekstremalne odległości. Zresztą ile trzeba mieć FPS żeby taka kulka leciała na przyzwoitą odległość? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Dobra Janek, jak sprowadzą to sobie kupisz. Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Dobra Janek, jak sprowadzą to sobie kupisz. Doskonała odpowiedź wyjaśniająca wszystko :wink: Co do tematu - ostatnio dostrzegłem 0.40 Guarder'a. Ktoś widział jak to to lata? Link to post Share on other sites
Karol_K Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Niestety chyba nikt - z taiwanguna podobno lepiej kulek nie kupować gdyż - zdarzają się rzekomo felerne paczki ... Same kulki ciekawe .. sam się zastanawiam ale póki co nie ma gdzie kupić ... Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 stawiam że to to samo co "king armsy" czyli MB w innym opakowaniu. Link to post Share on other sites
nfbt Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Mam te kuleczki. Kupiłem 0,40 i po wstępnych oględzinach wyglądają nieźle. Na pewno już widzę, że jest mniej ''Gwiazd śmierci'' i innych galaktycznych śmieci, które pójdą do kontenera i zostaną przerobione jako surowce wtórne. :) Czekam na replikę i koło poniedziałku/wtorku napiszę jak wygląda z nimi sprawa. Pozdrawiam, Krzak Link to post Share on other sites
nfbt Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Zrobiłem ogólny przesiew kuleczek, i jestem mile zaskoczony. Ogólnie brak jakichkolwiek nieużytków, tj. Gwiazd śmierci, gruszek, klocków czy skończywszy na kulkach w kształcie kupy. :) Wszystkie są ładne i okrągłe. Tych idealnych jest mniej więcej 6/10 tych mniej idealnych to reszta. Żadnych kulek, które nie nadają się do użytku. Wszystkie przeszyły przez lufę prec (czyt. Madbull 650mm 6,03). Przesypię w poniedziałek przez promyka. Te mniej idealne kulki mają albo minimalne, ledwo zauważalne spłaszczenie, albo dziurkę wręcz mikroskopijnej wielkości po robieniu bąbelków. A propos bąbelków. Są umiejscowione w środku tak jak widac na ZDJĘCIACH. Ostatnia kulka źle mi się przecięła i dlatego wygląda, jakby bąbelek był olbrzymich rozmiarów. Co do latania kulek, to w poniedziałek najprawdopodobniej- jak już pisałem- będę miec replikę, więc postrzelam i napiszę co i jak. Póki co zachęcam do kulek, bo z wyglądu o niebo lepsze od MB. Pozdrawiam, Krzak Link to post Share on other sites
Karol_K Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 To co napisałeś tylko przekonuje mnie że to po prostu normalne MB ... gdyż opisy wad są takie same - a przeglądałeś je pod lupą ? możesz zrobić jakieś zdjęcie w makro żeby dało sięfakturę kulki zauważyć ? Link to post Share on other sites
nfbt Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Jak dla mnie kulki są lepiej wykonane. Inny kolorek mają i są jakby gładsze. Zrobię zdjęcia, ale muszę uporac sie z aparatem, bo niestety szwankuje. A nawet jeśli dla kogoś okażą się takie same jak MB, to znalazł dobrą alternatywę, bo w końcu kuleczki są tanie. :) Pozdrawiam, Krzak Link to post Share on other sites
Largo-W Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Witam, Nie chcę się przypominać, ale szukałem informacji o BIoval 0.42 i coś nadal krucho z nimi. Żaden sklep ich nie udostępnia, a okres letni ( ubiegłego roku... ) się już dawno skończył. Były w ogóle dostępne? Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Czyżby saperka? Generalnie dyskusja nt. kulek toczy się w dziale "Karabiny wyborowe". Link to post Share on other sites
Recommended Posts