BMP_Mad_Max Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Witam wszystkich, Około tygodnia temu wysyłałem poprzez kuriera DHL Servisco paczkę. Zgodnie z tym co firma ma w ofercie paczka za pobraniem doszła na następny dzień, wszystko fajnie i pięknie, tylko że podałem przy wysyłaniu aby wysłali mi pieniądze na konto bankowe. W ofercie ofkoz napisane było, że maksymalnie na kasę trzeba czekać 7 dni roboczych. No więc 7 dni minęło, a kasy jak nie było tak nie ma. Poszedłem do ich siedziby spytać się co jest grane, na co pani bardzo uprzejmie powiedziała mi, że termin w ofercie nijak ma się do rzeczywistości i na kasę trzeba czekać do dwóch tygodni. Moje pytanie jest następujące. Czy wy spotkaliście się z czymś takim i co zrobiliście i co o tym sądzicie. Moje zdanie jest takie, że to jest robienie klientów w konia, bo szybciej sprawa byłaby załatwiona za pomocą poczty. Tak czy inaczej stracili mnie jako klienta i nie mam zamiaru wysyłać za ich pośrednictwem nic i nigdzie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
władek putin Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 nie korzystaj nigdy z servisco!!!!!!!!!!!! to bardzo dupna firma sam raz przez nich wysyłałem i przesyłka wysłana do wrocławia poszła gdzieś do wałbrzycha.polecam firmę kurierską "stolica" to jest bardzo dobra i rzetelna firma. :D Quote Link to post Share on other sites
Inkub Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Servisco, czy też DHL... bo ta ta sama firma obecnie... działa tak, że po otrzymaniu kasy pobranej od odbiorcy, mają siedem dni roboczych na wysłanie przekazu pocztą. Wysyłają ZAWSZE ostatniego dnia, poczta dokłada swoje - 5-7 dni roboczych. Wyjaśniono mi to uprzejmie na infolinii, gdy sam się wkurzałem, że nie dostałem jeszcze należnego przekazu... Inkub Quote Link to post Share on other sites
BMP_Mad_Max Posted October 27, 2003 Author Report Share Posted October 27, 2003 Tak, tylko że ja poprosiłem ich żeby mi kasę na konto odrazu przelali, ale widać z pocztą czy bankami robią tak samo :evil: . Quote Link to post Share on other sites
FA_Jeżyk Posted October 28, 2003 Report Share Posted October 28, 2003 Servisco nigdy nie wysyla pieniedzy za posrednictwem poczty. nigdy tez nie wysyla pieniedzy 'od razu'. Zwykle trwa to okolo 2ch tygodni i jest realizowane przez przelew bankowy z konta servisco na konto odbiorcy. Jesli ma sie wiecej przesylek, to czasem oni czekaja, lacza przelewy w jeden i dopiero wysylaja. Do tej pory najdluzej czekalismy 3 tygodnie. To normalne, lepiej o tym wiedziec, zeby sie nie denerwowac. Znacznie dluzej mozna czekac na poczte. wiele razy zdarzylo sie, ze pieniadze docieraly dopiero po 2ch miesiacach. w 3 przypadkach nie dotarly nigdy i musielismy zglaszac reklamacje. Dosyc powszechne jest rowniez, ze gubia druczki przelewow (juz wypelnione) i potem nie wiedza, gdzie przelac pieniadze. Wtedy czasem je przynosza w zebach jako przekaz, a czasem czekaja az sie zlozy reklamacje. Najszybciej jest z mBanku do mBanku - od reki. pewnie w innych elektronicznych bankach jest podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted October 28, 2003 Report Share Posted October 28, 2003 My w rzeszowie mamy dośc ciężkie przejścia z servisco... Obsługa hamska, totalna dezinformacja, burdel na kółkach... Odradzam firmę... My sratamy się (tam gdzie to możliwe) korzystać z Szybkiej Paczki. Nigdy nie było z nimi problemów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
władek putin Posted October 28, 2003 Report Share Posted October 28, 2003 korzystajcie ze stolicy to nbaprawde dobra firma Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted October 30, 2003 Report Share Posted October 30, 2003 A ja polecam zwykłą Pocztę Polską. Są teraz naprawdę konkurencyjni dla tych wszystkich firm kurierskich i są naprwadę rzetelni. Mają również opcję przelania kasy na konto (trwa to zawsze od 2-4dni) zawsze korzystam z usług PP i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Chrzanie firmy kurierskie bo kasują jak za zborze a wcale nie docierają szybciej jak Poczta Polska. Wiele razy już byłem miło zaskoczony jak dostawałem zamówioną paczkę po 3 dniach nie płacą przy tym bajońskich sum jak to w przypadku firm kurierskich. Quote Link to post Share on other sites
lukdrz Posted December 5, 2003 Report Share Posted December 5, 2003 Ja tam ani na Poczcie Polskiej ani na DHL sie nie zawiodłem. A tak w ogóle to przeważnie korzystam w PP ponieważ i paczka idzie 3-4 dni i co jest dużym plusem i opłaty nie są jakieś wygórowane. Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted December 14, 2003 Report Share Posted December 14, 2003 Ja szczeże powiedziawszy zdecydowanie bardziej wole Servisco niż Szybką Paczke.. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted December 18, 2003 Report Share Posted December 18, 2003 K.A.B. - szybka paczka powiadasz, ja bym ta firme nazwal bandycka paczka Quote Link to post Share on other sites
lukdrz Posted December 18, 2003 Report Share Posted December 18, 2003 Co do DHL to dzisiaj dostałem paczke za pośrednictwem ich usług. Nadawcą paczki był Tajgun. Złożyłem zamówienie w Sobote. Paczka idzie 24h jak jest napisane na stronie Tajguna więc powinienem ją dostać maksymalnie do wtorku (bo pewnie dhl w niedziele nie pracuje :wink: ) Paczke dostałem dopiero dzisiaj czyli w czwartek o godzinie 13.30 :) Czemu to tak długo trwało? Albo Tajgun sobie olał sprawe albo DHL, dla mnie to już nie ma znaczenia, ważne że wkońcu paczka doszła. Quote Link to post Share on other sites
Davidoff Posted December 18, 2003 Report Share Posted December 18, 2003 Korzystałem z Servisco przy wysyłce jednej paczki. Pieniądze miały zostać przelane na moje konto po upływie 7 dni roboczych. Tyle, że tam była chyba taka adnotacja (jeżeli coś pomyliłem, to przepraszam - może to było gdzieś indziej 8) ), że po 7 dniach roboczych nie od doręczenia, ale od zaksięgowania czy coś w tym stylu. Poza tym, należy pamiętać, że przelewy bankowe także zabierają z 1-2 dni... (jak dobrze pójdzie :lol: ). Pieniądze były na moim koncie po 9 dniach. Quote Link to post Share on other sites
zahn Posted December 18, 2003 Report Share Posted December 18, 2003 a ja chromole firmy spedycyjne :] ceny w miare zblizone, najbardziej chyba zdzierala stolica, gdy ostatnio sie rozgladalem. pozostaje wierny poczcie polskiej, ktora jeszcze nigdy nie zgubila zadnej przesylki do/ode mnie, a i pieniadze z pobran mam stosunkowo szybko. natomiast kiedy military.pl przyslalo mi walthera przez szybkapaczke, to dobre kilka minut zajelo mi zdarcie wszystkich trzech folii. w srodku byla przesylka, zafoliowana kilkunastokrotnie [do dzis folia pozbawiona zawartosc-pudelka zachowala sztywno jego ksztalt :]], a na dodatek wcisnieta w reklamowke military. no, przynajmniej mi sie p99 nie poobijalo ;] Quote Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted December 18, 2003 Report Share Posted December 18, 2003 Cześć ! I ja dodam cos od siebie .... Servisco - mój pierwszy AEG przesyłka w 24h czekam 3 dzień dzwonie ... "przepraszamy ale paczka zamiast do Krakowa WYSŁAŁA się do Warszawy" aha fajnie no i z Warszawy szła sobie jeszcze z 2 dni ... - dziękuje im za taka przesyłkę w 24h Poczta Polska - paczka PRIORYTET wysłałem ich sporo ... teoretycznie wysłana do 17 ma dojść następnego dnia .. praktycznie .. nawet paczki wysłane po 17 dochodziły następnego dnia DUŻY plus i jeszcze jak tanio. (minusem obsługa na poczcie) aa i pieniądze docierały do mnie po kilku dniach . Szybka Paczka - bardzo bardzo polecam (jako odbiorca) nigdy nie było problemów, bardzo mili kurierzy można się z nimi dogadać :) To tyle co miałem do powiedzenia, pozdrawiam Cappuccio Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted December 19, 2003 Report Share Posted December 19, 2003 Szybka Paczka - bardzo bardzo polecam (jako odbiorca) nigdy nie było problemów, bardzo mili kurierzy można się z nimi dogadać :) i to jest wlasnie problem w przypadku firmy spedycyjnej. pare miesiecy temu sciagalem kilka kurtek spadochronowych z GB. paczka miala przyjsc do moich rodzicow. i przyszla tyle ze nie bylo ich w domu. kurier mial sie zebrac juz do firmy gdy pojawil sie sasiad i powiedzial ze wezmie ta paczke i ja rodzinie dostarczy. i kurier ja mu dal!!! ja rozumiem ze gosciu byl mlody, chcial sobie ulatwic zycie i nie jechac drugi raz ale po pierwsze dlaczego firma nie umowila sie na odbior? czy telefon tak duzo kosztuje? po drugie jakim prawem kurier oddaje paczke nieupowaznionej osobie nie informujac wogole klienta o takim fakcie - rodzice musieli sami zadzwonic do firmy zeby sie o tym dowiedziec! (nie mowiac juz o tym ile moi starsi mieli potem problemow zeby ta paczke od sasiada odebrac - ciagle go nie bylo w domu a bez tych mundurow wyjazd reszty grupy do Arnhem by nie doszedl do skutku). ja wiecej z uslug tej firmy korzystac nie mam zamiaru jesli nie bede do tego zmuszony. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted December 19, 2003 Report Share Posted December 19, 2003 Ja zamawiam od dłuzszego czasu przez net i jak dotąd nie było żadnego problemu, zmawiałem przez szybką paczkę, stolicę, dhl, pocztex (czy jakos tak) i wszystko było ok. Nikt nigdy do mnie nie dzwonił żeby sie umówić na odbiór, prawie zawsze ktos jest w domu a jak nie ma to gość z paczką przyjeżdżał później i wszystko było w porządku. Jedyne co mnie troche zdenerwowało to to, że jak w wakcje zamawiałem modele do sklejania przez pocztę polską to gośc mnie obudził o 8:30 rano 8O, zaspany wygramoliłem się z łóżka, patrzę a tu gość z poczty (szok). Jedyne zastrzeżenie mam do stlicy, nie wiem może to normalne ale gość w czerwono-czarnym stroju raz nie miał mi wydać :? , musiałem od rodziców troche kasy pozbierać by było równo (co innego jak paczka wynosi 29.90 albo 99 - wtedy mówie że reszty nie trzeba, ale co innego jeśli sie rozchodzi o 14 zł). Quote Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted December 19, 2003 Report Share Posted December 19, 2003 Szybka Paczka - bardzo bardzo polecam (jako odbiorca) nigdy nie było problemów, bardzo mili kurierzy można się z nimi dogadać :) i to jest wlasnie problem w przypadku firmy spedycyjnej. (...) pojawil sie sasiad i powiedzial ze wezmie ta paczke i ja rodzinie dostarczy. i kurier ja mu dal!!! No właśnie ja miałem inny przypadek ... kurier nie zastał odbiorcy dzwonił, później jechał pod drugi adres ... znowu nikogo nie było ... dopiero za 3 razem po telefonie umówiłem się z nim dokładnie na godzinę i bez problemu przywiózł. Innym razem zadzwonił rano i spytał się o której sobie życzę paczkę. Jak dla mnie firma OK Quote Link to post Share on other sites
Psycholog Posted January 9, 2004 Report Share Posted January 9, 2004 Witam A ja miałem przesyłkę z "Szybkiej Paczki" po tygodniu czekania... Odradzam. Jeżeli wysyłam to tylko Masterlinkiem, a jeżeli zamawiam to tylko i wyłącznie pocztą Polską. Na Poczcie jeżeli zamówisz priorytet za niewielką dopłatą i nadasz przesyłkę do godziny 15, to następnego dnia roboczego jest już na miejscu. Bardzo dużo wysyłam i odbieram i w ciągu ostatniego roku Poczta Polska poprawiła jakość usług o 100% (jak dla mnie)... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted January 9, 2004 Report Share Posted January 9, 2004 Witam Wszystkie firmy kurierskie popełniają błędy. Praktycznie wszyscy są w stanie wysłać paczke do innego miasta, czy dostarczyć później niż w wyznaczonym terminie. Co do pieniędzy to wszędzie sprawa nie wygląda tak fajnie zawsze znajdzie się jakaś przesyłka z której pieniądze docieraja po 14 dniach a nieraz później. Jeszcze jedna sprawa - regionalizacja - gdzieś ta firma jest dobra a gdzieś daje ciała to normalne. Od 4 lat wysyłam po 150/200 paczek w miesiącu i korzystałem z usług wielu przewoźników wszędzie to samo. Pozdrawiam Johan_JK Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 10, 2004 Report Share Posted January 10, 2004 ... jeżeli zamawiam to tylko i wyłącznie pocztą Polską. Na Poczcie jeżeli zamówisz priorytet za niewielką dopłatą i nadasz przesyłkę do godziny 15, to następnego dnia roboczego jest już na miejscu. Bardzo dużo wysyłam i odbieram i w ciągu ostatniego roku Poczta Polska poprawiła jakość usług o 100% (jak dla mnie)... JA ostatnio z pocztą miałem więcej problemów. Zamówiłęm magazynek w poniedziałek wysłali a w środę był do odbioru na poczcie bo mnie listonosz w domu nie zastał. Więc poszedłem po godzinie 19 jak to było napisane na avizie (nie wiem jak to się odmienia) :D .I co się okazało? Ze pan listonosz jeszcze nie wrócił choć było już po 19.30. Pomijając fakt że po drugiej wizycie na poczcie była ona zamknięta więc paczkę musiałem odebrać na drógi dzień. Więc poszedłem około godz. 14 na pocztę a pani mi mówi że listonosz wziął moją paczkę by mi ją dostarczyć drugi raz. Do wieczora nikt nie przyszedł więc wybrałem się na pocztę. Tam powiedziano mi że listonosz jest jeszcze w terenie choć dawno powinien być na poczcie.Kolejny dzień nic. Na następny dzień ( to już piątek!!!) o godz 7. 30 obudził mnie telefon z poczty. Pani powiedziała że moja paczka została dostarczona przez nowego listonosza pod zły adres i nie są w stanie jej znależć. Oczywiście koszty miał ponieść lisonosz ale dziwne wydało mi się to że po pierwsze paczki nie mogłem znależć na drugi dzień bo ją zabrał listonosz którego nie było na poczcie w ten sam dzień wieczorem ponad 1,5 godziny po tym jak miał się rozliczyć z paczek a wreszcie to że ktoś zapłacił 150 zł za mój magazynek i nie zgłosił tego na pocztę bo w sumie jest mu niepotrzebny. Jak dla mnie to oś tu jest nie tak a poczta to ukrywa. Quote Link to post Share on other sites
Lis Posted January 30, 2004 Report Share Posted January 30, 2004 Mnie ostatnie dwa zamówienia z military szły Szybką Paczką. I zawsze musiałem do nich jeździć, żeby odebrać sprzęt, bo po co mają dzwonić na mój numer telefonu (podany obok adresu) i się umówić, skoro mogą wpaść do domu o 10. i o 13. kiedy wszyscy normalni młodzi ludzie są w szkole. :evil: Wolę Pocztę, bo jak przynosił mi listonosz sprzęt z military, to akurat mnie nie było. Następnego dnia u mnie też był (z czymś innym) i powiedział, żebym zajrzał na pocztę, bo tam czeka na mnie paczka. Więc sprzęt odebrałem nim jeszcze awizo pojawiło się w skrzynce. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted February 1, 2004 Report Share Posted February 1, 2004 rowniez wysylam i odbieram sporo paczek i tylko i wylacznie korzystalem PP i nigdy nie bylo problemow (w moim przypadku) mam to szczescie ze na poczcie okienko paczkowe odsluguje fajna mloda dupa a paczki dostarcza kumpel. Co do pomylek to pamietajmy ze bladzic jest zecza ludzka wiec kazdemu zdazaja sie pomylki. pozdro wilku ps. poczta polska i znaczki z malyszem RULEZ Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted February 17, 2004 Report Share Posted February 17, 2004 Tak.. Polecam PP, ponieważ już za 1,20 zł możesz napisać oświadczenie, że wszystkie przesyłki (polecone, paczki, granaty, itp...) będą AVIZOWANE i trzymane maxymalnie długi czas na poczcie (14 dni roboczych od drugiego powiadomienia, w sumie paczka leży miesiąc i czeka na poczcie), a ty idziesz z Avizo + dowód osobisty + kasa, i odbierasz w dogodnym dla ciebie momencie (po szkole, w trakcie pracy, przed randką, itp.) na najbliższym urzędzie pocztowym. Kurierzy - nie zawsze cię zastaną, a czasami to sa nowe osoby (rektuci), którzy nie wiedzą czasami jak się zachować w krytycznej sytuacji (OMG, nie ma gościa w domu, nie wiem co robić!). Poza tym lubię sobie pożartować z laskami na poczcie :) To tyle. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gism Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Moze temat jest dośc stary ale wd mnie to odradzam kazdemu korzystanie z usług DHL . W moim przypadku czekałem półtorej tygodnia az przyjdzie do mnie VSR a teraz kumpel juz czeka 4 dzien na swojego guna. Poprostu odradzam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts