swistaq Posted October 29, 2003 Report Share Posted October 29, 2003 Witam! Nie wiem czy to dobry dział forum na tego typu pytanie ale zaryzykuje :). Znalazełem na allegro aukcje: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17276300 Według opisu jest to model Wetern Arms jednak nie przygladajac sie bardzo powiekszonemu zdjeciu repliki widac jak byk ze to KWA!!! O co tu chodzi czy Western Arms sprzedaje sprzet KWA czy co, czy to jedna firma? Nie znam sie za bardzo dlatego kieruje to pytanie do was. Właściciel aukcji twierdzi te zdjecia sa wlasnie tego modelu ktory chce sprzedac. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted October 29, 2003 Report Share Posted October 29, 2003 Gość to prostu skłamał by podnieść renomę tej beretki, bo skoro twierdzi że zdjęcia są z tego modelu co chce sprzedać to jest to tylko i wyłącznie KWA. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 29, 2003 Report Share Posted October 29, 2003 hehehe "Beretta M92 fs blow-back jest najmocniejszą bronia w dziale air soft gan" "Stosowane są do tego modelu kulki plastikowe, kauczukowe lub gryczane 6 mm" :lol: :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
swistaq Posted October 30, 2003 Author Report Share Posted October 30, 2003 Wyslalem maila do tego pana co jest grane oto jego odpowiedz: "Więc tak , na orginalnym pudełku piszę Western Arms a na Berecie KWA.Dlaczego...... nie wiem ?? Nie znam się na tyle na producentach broni , jednak przypuszczam że pistolet jest złożony przy współpracy tych dwóch firm :) Informacje jakie znalazłem na pudełku i broni: NO.19000 WA "MAGNA" blow-back gas gun M92FS-cal 6 mm Parabellum WESTERN ARMS made in japan HFC134a " hmmm już sam nie wiem albo ten pan chce kogos oszukac albo naprawde nie ma pojecia co jest grane a ktos wczesniej go orżną wciskając KWA w pudelku Western Arms. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted October 30, 2003 Report Share Posted October 30, 2003 Skoro twierdzi, że z BB wytrzeli 60 kulek to kłamie. KWA i WA na pewno nie współpracowaliby. Po prostu nie warto kupować na allegro bo szkoda nerwów i dopytywania się. Spytaj się gościa ile promili ma we krwi :lol: :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted October 30, 2003 Report Share Posted October 30, 2003 Cześć ! Z tego co wiem (słyszałem), swojego czasu były takie beretki co miały na pudelku WA a na replice KWA, wiec ten Gość może tu nie kłamie. Nawet chyba Military reklamowało swoja Berette WA jako jedyna prawdziwa i kosztowała ona cos ok. 900 zł. Co do reszty śmiesznych rzeczy co znajdują się w tym opisie to ja się lepiej nie wypowiadam :wink: A tak troszkę offtopic to ta beretta KWA z BB tez jest całkiem niezła. Pozdrawiam Cappuccio Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted October 30, 2003 Report Share Posted October 30, 2003 nie byłbym taki pochopny w opinii że ktoś kłamie ja mam właśnie taką Berettę, KWA na broni, a pudeło i instrukcja jest Western Arms. Pistolet jest dokładnie taki jak w instrukcji WA, więc jakieś tam koligacje między firmami były poza tym broń jest świetna (choć były kiedyś kłopoty z magazynkiem i ładowaniem gazu) i nie chciałbym wydawac raczej 900zł za WA jak dużo taniej mam KWA z WA :) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted October 30, 2003 Report Share Posted October 30, 2003 Fboardpro, nie oceniaj ludzi zbyt szybko. Dobrze radzę... Bo może Twoja wiedza jest za mała, żeby dokonywać takiej oceny? Jeśli nadal chcesz pytać o promile, to obejrzyj poniższe fotki... http://www.man.poznan.pl/~ritter/tmp/pistolet.jpg http://www.man.poznan.pl/~ritter/tmp/wa.jpg http://www.man.poznan.pl/~ritter/tmp/pudelko.jpg Polecam też pod rozwagę stary wątek na tym forum: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=1069&highlight= Cytat: "nic nie jest takie, jakim wydaje się być"... :wink: - Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted October 30, 2003 Report Share Posted October 30, 2003 Faktycznie... mój błąd. Każdy się czasem myli :wink: Quote Link to post Share on other sites
swistaq Posted October 30, 2003 Author Report Share Posted October 30, 2003 No to przynajmniej się to jakoś wyjaśniło :o Czy ten model KWA BB w zbrojowni http://www.asg.pl/zbrojownia.php?bron=20 to wlasnie ten pistolet? Jezeli nie to bardzo prosze o troche komentarzy ewentualnych posiadaczy. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted November 3, 2003 Report Share Posted November 3, 2003 Wnioskując z tego opisu, powiedziałbym że chodzi o tą samą replikę. Ale żeby mieć 100% pewności chyba najlepiej zapytać autora opisu? I poprosić żeby na podstawie zamieszczonych przeze mnie powyżej zdjęć powiedział czy chodzi o ten sam model... - Quote Link to post Share on other sites
swistaq Posted November 29, 2003 Author Report Share Posted November 29, 2003 No więc tak stałem się (nie)szczęśliwym posiadaczem tegoż pistoletu.... Oczywiscie jak to w zyciu bywa zostalem nabity w butelke.... no ale nic przenegocjowalem z kolesiem cene i wzialem tego zloma w nadziei ze cos mi sie uda z niego zrobic. Mowie onim zlom gdyz na dziendobry moim galka ocznym ukazal sie przekrecony gwint w magazynku od sruby dociskajacej zawor. Po paru godzinach wytezonej pracy udalo mi sie to nagwintowac na nowo i dorobic nowa srubke wiec mag jest juz w pelni sprawny. (pomijam koniecznosc rozebrania na czynniki samego zaworu bo byl totalnie zatarty jakims gofnem i nic sie nie dalo zrobic zeby sie ruszyl). I teraz zmierzam do punktu usterka numer 2 z ktora juz nie tak latwo mi idzie. Otoz kiedy oddaje strzal kulka wylatuje do przodu (prawdopodobnie to jest akurat prawidlowa reakcja :) ) zamek odskakuje do tylu iii..... i wraca :D wiec niby tez wszystko ok ale.... razem z zamkiem wraca kurek wiec ciezko tu mowic o strzelaniu w trybie semi-auto bo po takiej akcji trzeba naciagnac kurek recznie. Dodatkowo dzieki temu ze sprezyna powrotna jest na tyle silna (dodac nalezy do tego tez rozprezenie sprezyny kurka) przy powrocie kurka razem z zamkiem kurek uderza w bolec a ten lekko w zawor co powoduje puszczenie malutkiej ilosci gazu (uderzenie jest za male aby wcisna zawor na tyle zeby blaszka na magu go zablokowala i padl kolejny strzal) - konczy sie to tym ze zamek ponownie odskakuje na jakies 1,5 cm do tylu kulka zaladowana wczesniej przesuwa sie w komorze hop-up lekko do przodu ale dalej trzyma sie na uszczelce albo czasami wpdaj do lufy... w tym samym czasie (chwilke pozniej) zamek ktory wraca z tego minimalnego cofniecia do tylu wprowadza 2 kulke do komory. Reasumujac :D po oddaniu strzalu pistolet posiada w lufie 2 kulki a kurek jest nie naciagniety = lipa na maxa. Opisane zjawisko zachodzi gdy strzelajac nie puszczam jezyka spustowego. Caly problem jest spowodowany tym ze nie jestem wstanie na tyle szybko puscic jezyk spustowy aby nie spowodowal on powrotu kurka razem z zamkiem. Czasami mi sie to udaje czasami zdaze na tyle wczesnie aby nie zainicjowac tego nastepnego "pol-strzalu" ale to w najleprzym wypadku powoduje ze zostaje jedna kulka w lufie i kurek nienaciagniety. Jako ciekawostka podam ze raz (chyba gaz byl w wyzszej temperaturze i mocniej walil) pistolet wywalil caly mag w trybie full-auto nie powiem fajnie to bylo ale a) troche to nie realistyczne (beretta 92fs wkoncu) B) zdazylo sie tylko raz :) Moja konkluzja jest taka: przy konstrukcji BB made by WA (nie znam innych) powinien istniec jakis mechanizm blokujacy kurek w momencie gdy zamek powraca na swoja pozycje i trzymajacy go w takiej pozycji do momentu nastepnego nacisniecia spustu. U mnie czegos takiego sie nie dopatrzylem... moze poprzedni wlasciciel to z....bal zjad wchlona albo jeszcze cos innego z tym zrobil poprostu nie wiem.. :( Dodam jeszcze ze zabezpiecznie przeciw oddaniu strzalu tzn "bezpiecznik" (sorka za glupie okreslenie swoja droga jak to sie fachowo nazywa?) tez nie dziala oraz prawe skrzydelko tegoz jest nieobecne. Z innych usterek peknieta jest klasycznie sprezyna powracajaca spust (jak ja dorobie to moze uda sie aby spust zdazyl wrocic zanim zamek naciagnie kurek do konca ale to nie wyeliminuje do konca sprawy bo problem bedzie dalej jak bede chcial oddac strzal nie puszczajac spustu). Do Rittera: mam identyczne pudelko jak ty jedyna roznica to to ze na body nie mam napisu WA z numerkiem :( jest tam puste miejsce. Jednak napewno jest to WA bo bebechy i cala konstrukcja jest WA. Jesli ktos ma jakies sugestie to bardzo prosze o pomoc. Domyslam sie ze tekst jest dosc zamotany wiec przepraszam ale opis problemu jest tak skomplikowany ze przewyzsza moje zdolnosci lingwistyczne :) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 29, 2003 Report Share Posted November 29, 2003 Odnosnie firmy KWA i jej kontaktow z WA oraz KSC polecam przejrzec ten topik (po angielsku): http://www.arniesairsoft.co.uk/beta/html/m...viewtopic&t=465 W skrocie: zadnej wspolpracy. Po prostu dobre lub b.dobre kopie. Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Hej,sprawa kurka którt po strzale nie zatrzymuje się w pozycji napiętej,przyczyną tego może być wytarcie częściowe zęba na kurku,wytarcie zapadki która podtrzymuje kurek w pozycji napiętej lub wytarcie szyny spustowej ,powinna ona być rozłączana po każdym strzale (zamek podczas cofania naciska na występ szyny i wciska ją w dół,może ktoś spiłował ten występ w celu przerobienia pistoletu na full auto) Jaki stąd wniosek?należy wziąść sprawny pistolet blow back ,z mechanizmem kurkowym oczywiście,rozłożyć go i porównać części,lub z braku takowego należy wziąść z jakiegoś czasopisma lub książki przekrój pistoletu z mechanizmem kurkowym(tam jest ząb kurkowy i zapadka)a póżniej kawałek metalu ,na frezarkę lub pilnik w dłoń i jedziemy z tym koksem.A teraz wersja optymistyczna,mechanizmy w blow backach są w większej części kopiowane z prawdziwych pistoletów to może wystarczy wysłać go do serwisu i tam wprawią części mechanizmu KWC lub TM. Quote Link to post Share on other sites
swistaq Posted December 1, 2003 Author Report Share Posted December 1, 2003 No chyba rzeczywiscie poddam sie i wysle do serwisu tym bardziej ze teraz strzelila gumka przy wylocie gazu w magazynku wiec i tak musze ja skads sprowadzic. Ciekawe tylko ile to wszystko bedzie kosztowac :( Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Wogóle jestem ciekaw jaki kometarz mu wystawiłeś bo ja bym z gnojem pocisnął za wciśnięcie takiej chały. Naprawdę nieuczciwość ludzi doprowadza mnie do szału :evil: Quote Link to post Share on other sites
swistaq Posted December 1, 2003 Author Report Share Posted December 1, 2003 Ach co do komentarza to wole juz nic nie mowic bo dalem plame i sie troche za bardzo pospieszylem :( no ale nic takie życie bede mial nauczke na przyszlosc ze na allegro sie nie kupuje od nowicjuszy bo goscie poprostu nie maja nic do stracenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts