MateuszeQ Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Witam. Ostatnio myślałem nad kupnem m$ P&J 2 generacji, ale niestety możliwe jest, że nie będę mógł kupić tej repliki ze względu na cenę. Myślałem nad innym zakupem, ale nie chcę być "szturmowcem" ze springiem a taniego elektryka wolę zostawić komuś innemu :D I tutaj moje pytanie : Która z tych PARA snajperek będzie najlepszym wyborem? Wiem, że nie są to snajperki normalne, jednak będę miał przewagę nad innymi replikami i może się na którąś z nich zdecyduje... Oto one: 002 - black style [AGM] 002 - olive style [AGM] M58 [New Star] MB03 Wooden [Well] MP001 Black Mp001 Wooden Szukałem tematów o tych karabinach ale nie znalazłem informacji o rzeczach, które mnie interesują ... :( Oto moje pytania : 1 - Którą z tych para snajperek polecacie mi najbardziej? 2 - Którą z tych para snajperek odradzacie najbardziej? 3 - Jakie są ich zasięgi skuteczny i zasięgi maksymalne? 4 - Jak to jest z żywotnością? 5 - Z jakiej amunicji najlepiej używać? Pozdrawiam i bardzo dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi - MateuszeQ Link to post Share on other sites
rdk Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 (edited) Jestem jednym z pierwszych posiadaczy m58 KART`a i co mogę o niej powiedzieć? Hmm, wytrzymałość jest dość dobra (wystrzelane ok 3000 kulek), najlepszą amunicją do niej jest 0.25, kulka lata nawet daleko (ok. 55-60 m zasiegu skutecznego, do 70-75 maxymalnego). Dopóki nie zacząłem rozkręcać zespołu cylindra wszystko było ok (cylinder jest nierozkręcany). Na razie szukam odpowiedniego topnika do zlutowania cylindra, gdyż po nieudanych próbach rozkręcania go mocno naruszyłem jego konstrukcje i pewnego razu podczas przeładowywania bolt został mi w ręce... Po wymienieniu hop upa na sylikonowy guardera kulki śmigają całkiem przyzwoicie ;) Ogólnie polecam tą "parasnajperkę", po włożeniu preclufy skupienie powinno być jeszcze lepsze :) Edited September 30, 2007 by rdk Link to post Share on other sites
nikki69 Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 (edited) Hmm ja bym polecał pkt 4 ale black :), kolega ma, najlepsze kuli to 0.25 ma rokręcany cylinder niezawiódł nigdy, sam go kupuje :) lunete 4x20 i na wojenke :). Luneta 4x20, ponieważ według mnie to wystarczy na zasięg tej repliki. Można tuningować(choć to chyba bez sensu :))części od VSR-10 pasują :). Hymm co jeszcze :) od mp001 to się mało różni jest nowsze i tym że (z tego co słyszałęm) 001 ma nierozkręcany cylinder:P Wiem że już kupiłeś :D wkońcu data napisania to 30.09.2007r. ;], ale jakoś mnie wzięło do napisania :) P.S. PROSZE O NIE BANOWANIE/WARNOWANIE!!! nie chcę zabijać postów ale chcę wyrazić swoją opinię :) Edited April 22, 2008 by nikki69 Link to post Share on other sites
mati1294 Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Mam takie pytanie czy http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=711 opłaca się to kupić bo nie wiem??????????? Link to post Share on other sites
kalach Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Wszystkie te pseudo sniperki mają zasięg porównywalny do chińskiego AEG'a :E Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 <Złota_łopata> i order uśmiechu za okopanie dinozaura ;-). Link to post Share on other sites
Recommended Posts