Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Porównanie PARA Snajperek

Recommended Posts

Witam. Ostatnio myślałem nad kupnem m$ P&J 2 generacji, ale niestety możliwe jest, że nie będę mógł kupić tej repliki ze względu na cenę. Myślałem nad innym zakupem, ale nie chcę być "szturmowcem" ze springiem a taniego elektryka wolę zostawić komuś innemu :D I tutaj moje pytanie : Która z tych PARA snajperek będzie najlepszym wyborem? Wiem, że nie są to snajperki normalne, jednak będę miał przewagę nad innymi replikami i może się na którąś z nich zdecyduje... Oto one:

002 - black style [AGM]

002 - olive style [AGM]

M58 [New Star]

MB03 Wooden [Well]

MP001 Black

Mp001 Wooden

Szukałem tematów o tych karabinach ale nie znalazłem informacji o rzeczach, które mnie interesują ... :( Oto moje pytania :

1 - Którą z tych para snajperek polecacie mi najbardziej?

2 - Którą z tych para snajperek odradzacie najbardziej?

3 - Jakie są ich zasięgi skuteczny i zasięgi maksymalne?

4 - Jak to jest z żywotnością?

5 - Z jakiej amunicji najlepiej używać?

Pozdrawiam i bardzo dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi - MateuszeQ

Jestem jednym z pierwszych posiadaczy m58 KART`a i co mogę o niej powiedzieć? Hmm, wytrzymałość jest dość dobra (wystrzelane ok 3000 kulek), najlepszą amunicją do niej jest 0.25, kulka lata nawet daleko (ok. 55-60 m zasiegu skutecznego, do 70-75 maxymalnego). Dopóki nie zacząłem rozkręcać zespołu cylindra wszystko było ok (cylinder jest nierozkręcany). Na razie szukam odpowiedniego topnika do zlutowania cylindra, gdyż po nieudanych próbach rozkręcania go mocno naruszyłem jego konstrukcje i pewnego razu podczas przeładowywania bolt został mi w ręce... Po wymienieniu hop upa na sylikonowy guardera kulki śmigają całkiem przyzwoicie ;)

Ogólnie polecam tą "parasnajperkę", po włożeniu preclufy skupienie powinno być jeszcze lepsze :)

Edited by rdk
  • 6 months later...

Hmm ja bym polecał pkt 4 ale black :), kolega ma, najlepsze kuli to 0.25 ma rokręcany cylinder niezawiódł nigdy, sam go kupuje :) lunete 4x20 i na wojenke :). Luneta 4x20, ponieważ według mnie to wystarczy na zasięg tej repliki. Można tuningować(choć to chyba bez sensu :))części od VSR-10 pasują :). Hymm co jeszcze :) od mp001 to się mało różni jest nowsze i tym że (z tego co słyszałęm) 001 ma nierozkręcany cylinder:P

Wiem że już kupiłeś :D wkońcu data napisania to 30.09.2007r. ;], ale jakoś mnie wzięło do napisania :)

P.S.

PROSZE O NIE BANOWANIE/WARNOWANIE!!! nie chcę zabijać postów ale chcę wyrazić swoją opinię :)

Edited by nikki69
  • 1 month later...
  • 9 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...