MAJOR762 Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 To albo miałeś pecha albo jesteś magik. Ja z M15A4 Carabine z nowej serii przestrzeliłem jakieś 1000 kulek na 9,6v i jakoś żyje do tej pory w stanie świetnym. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Bo CA to tez loteria ;P Kumplowi w stocku GB zaczął pękać... Quote Link to post Share on other sites
Besiek Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 Zgadzam się z TBM, różnie z tym bywa w M4 TM 9,6V (ogniwa "no name") hulała 2 lata i nie było problemu. Zmiana karabinu G3SAS TM no i oczywiście batka 9,6V (ogniwa jakieś kosmicznie wypasione Panasonic), i zębatki lecą jak zęby przy paradontozie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2007 Report Share Posted December 9, 2007 (edited) Szybkostrzelność wzrośnie z jednego prostego powodu: WYDAJNOŚĆ prądowa solidnej batki 3000mAh jest duuużo większa niz innych mniejszych baterii. Batka dostarczy silnikowi więcej prądu i ROF wzrośnie. Liczy sie przede wszystkim wydajność prądowa i opór wewnętrzny ogniw (w sumie dość powiązane elementy) jesli bierzemy pod uwagę to samo napięcie. A że duże ogniwa o wysokiej pojemności maja oba parametrzy lepsze to już nie moja wina ;-) . A co do tego co Glasgowigian pisał: BZDURA!!! Tłok nie jest przez koła zębate lapany "w biegu". Koła łapią go zawsze jak juz dotrze na pozycję spoczynkową, gdyby było tak jak Ty mówisz, tłok i rzeczone koła nie wytrzymałyby nawet 2 strzałow. Fakt iż takie zjawisko da się uzyskać ale nie jest ono porządane i prowadzi doo niemal natychmiastowego zniszczenia zębatki tłoka lub kół zębatych. Nazywa się to zwykle "zamknieciem cyklu" (tłoka albo po prostu) i da sie uzyskać jedynie na zębatkach megahiperturbo-high-speed i bardzo słabej sprężynie na naprawde kosmicznej jednostce zasilajacej. Czyli prawie nigdy. edit: Ups... nie zauważyłem, że temat ma też drugą stronę... Edited December 9, 2007 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 A co do tego co Glasgowigian pisał: BZDURA!!! Tłok nie jest przez koła zębate lapany "w biegu". Koła łapią go zawsze jak juz dotrze na pozycję spoczynkową, gdyby było tak jak Ty mówisz, tłok i rzeczone koła nie wytrzymałyby nawet 2 strzałow. Czyli jednak miałem rację :) Quote Link to post Share on other sites
cubusieq Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Mam pytanie zwiazane z tym tematem ,a nie chce zakładać nowego. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=354 Czy tę baterię (8,4 V RC SANYO 2000 mAh :roll: ) mozna uzywac z tą repliką bez jej uszkodzenia? Z góry dzieki za opdowiedz. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 dlaczego nie? :lol: ta bateria jest po prostu bardziej wydajna i jest w stanie dostarczyć silnikowi więcej miliampero godzin przez 1 godzinę Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts