wiesiu Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Witam Mam baterię o napięciu 10.8V i sprężyne m120. Sukam silnika, czy są to odpowiednie silniki na mój zestaw? 1 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=78 2 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=959 Jak polecacie inny silnik to podajcie link. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
remko Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Bierz systemę Quote Link to post Share on other sites
SuperMen Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Na twoim miejscu brałbym silnik systema! Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Napisze tu, aby nie zakładać nowego tematu... Przy bateri 12v intellect 1400mah i spreżynie m140/m150 guardera-systemy jaki silnik najlepiej wziaść? prosze o linki :) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1358 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1946 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1357 :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 W tych silnikach nie jest zalecane dawanie napięcia powyżej 9,6V, gdyż mogą się schrzanić... W tych silnikach wystarczy odpowiednio dobre ogniwa RC i napięcie 9,6V, wystarczy pod każdy upgrade mocowy. Jeżeli chcesz dobry ROF to wystarczy ci Turbo systemy aż do sprężyny M140. Powyżej zaleca się używanie Magnuma. Jeżeli masz ogniwa Intellecta małe 1400mAh to 10,8V powinno starczyć.( jako rekompensata mniejszej wydajności ogniw w porównaniu do ogniw RC) ROF'a będziesz maił bardzo dobrego... Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted November 8, 2007 Author Report Share Posted November 8, 2007 Witam napisze tu, aby nie zakładać nowego tematu... Swojej repliki nie rozkładałem od ok 3 miesięcy . Rozebrałem ją dzisiaj i w rękojeści pojawiło sie dużo pyłku.Jest to taki świecący pyłek i było go naprawdę dużo .Moim zdaniem jest to pyłek ze szczotek silnika. Czym może to być spowodowane? Czy są to kiepskie szczotki ? Czy może coś innego?Jest to silnik cymy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted November 8, 2007 Report Share Posted November 8, 2007 Może za słabo wysmarowana zębatka silnika,bez smaru teflonowego takie rzeczy potrafią się dziać.Ale to jest tylko moja hipoteza może ktoś inny wie więcej Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 W tych silnikach nie jest zalecane dawanie napięcia powyżej 9,6V, gdyż mogą się schrzanić... W tych silnikach wystarczy odpowiednio dobre ogniwa RC i napięcie 9,6V, wystarczy pod każdy upgrade mocowy. Jeżeli chcesz dobry ROF to wystarczy ci Turbo systemy aż do sprężyny M140. Powyżej zaleca się używanie Magnuma. Jeżeli masz ogniwa Intellecta małe 1400mAh to 10,8V powinno starczyć.( jako rekompensata mniejszej wydajności ogniw w porównaniu do ogniw RC) ROF'a będziesz maił bardzo dobrego... Powiedział bym dokładnie to samo :) Ale kolega mnie uprzedził i za to mu chwała :D Ja bym dołożył 100zł i kupił systema magnum. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Ten pyłek - to normalne, że szczotki się ścierają... nic na to nie poradzisz. Jeśli było go dużo to powodem mogło być też coś z gearboxa, lub z otoczenia. Ciężko stwierdzić na odległość... Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 panowei systema magnum najlepszy niezawodny najsilniejszy:) bateria 9.6 w zupełności wystarcza na m 170 systemy jade i rof jest jeszcze za wysoki jak dla mnie:) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 No właśnie, ja chcę wsadzić Magnuma do GB z M130 i helical STU Systemy. Przy baterii 9.6V 2200mAh G&P stick. Jaki mogę osiągnąć ROF? Może jakiś inny silnik? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 lub bateria 8.4?i ten silniki bo jest uniwersalny Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Baterię chcę 9.6V, wkońcu ten karabin ma mieć 480fps, myślałem również nad silnikami G&P M140 i ICS Turbo3000. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
khakiprichi Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 a co wspólnego ma bateria do fpsów? mi ten silnik naciągał poprzednio m150 systeme na 8.4 sanyo i ostro to chulalo. myk polega na tym ze jest do wszystkich sprężyn Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 a co wspólnego ma bateria do fpsów? Może bateria to nie ma ale AKS'owi chodziło chyba o to że 480fps to już spora sprężynka i potrzeba sporo siły żeby ją naciągnąć. No ale zgadza się, Systema Turbo i dobra batka 9,6 V i nie ma sprężyny która się oprze. Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 No to i ja się podepne z pytaniem. Sprężyna m100 i bateria 9,6v. Który z poniższych silników będzie najlepszy: CA G&G G&P TM Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Wytłumaczcie mi coś takiego. ASgshop tydzień temu wsadził mi Systeme magnum długą i M150 plus pare innych dupereli składających się na ok 510fps. A co najlepsze w tym, to to że zalecają zasilać to 12V. Myślałem że się może ktoś pomylił na serwisie a i tak musiałem skontaktować się jeszcze raz (ogniwa w batce mi rozdupczyli) a oni się uparli że 12V i na takiej testowali bo moja była za słaba (moja 10,8V) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 http://www.madonion.eu/wyswietl_produkt.ph...dee3ddb12a74dc0 Posiadam ten silnik, M150 na aku. 8,4 stick od Cymy potrafi uciągnąć sprężynę i się nie nagrzać :D jest naprawdę mocny! Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Ja mam (miałem) M130, batke 9,6V Sanyo RC i wsio hula na stockowym silniku TM :) Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Ja mam m120, zwykłe zębatki z ca, silnik systema hight spead i wszystko działa na bardzo wysokim rofie. Zwykły silnik ca równiez pociągnie m120 i rof równiez nie jest zły. Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Bardzo ciekawą alternatywą dla Systemy do wyższych upgradów są silniki Eagle Force Hammer. Ręcznie nawijane zwoje. Trzy rodzaje (moc). Tańsze od Sytemy. Równie dobre. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Masz jakieś linki do tych silników?? Quote Link to post Share on other sites
Holmes Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Są na WGC i RedWolfie. Kiedyś chyba były w Polsce na Machingunie. Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 http://asgshop.pl/producent.php?mid=199 W Polsce chyba niestety nie są tańsze od Magnuma. :-/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts