killa Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 A w tej materii, ja z kolei nie mam żadnych problemów. Wsadzilem tam gumke silikon bodaj Guardera, i wszystko śmiga jak należy, żadnych pustych strzałów itp. Aha nie da siętych fot ściagnąc, wywala mi komunikat że załącznik jest zbyt duży. Mógł Byś to na jakiegoś Rapid Share'a, albo Imageshack'iem zapodac? Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 To samo właśnie chciałem napisać... Kuźwa zamiast wziąć emke CA z silikonową gumką to wziąłem tego chinola i albo kulki wcale nie wylatywały albo na kurcze 10cm... Porażka... Jestem zły na max :evil: A ja dokładnie coś takiego ze sobą zabrałem i po drugim scenariuszu odłożyłem mini i latałem z "Emeczką" :wink: Aha nie da siętych fot ściagnąc, wywala mi komunikat że załącznik jest zbyt duży. Mógł Byś to na jakiegoś Rapid Share'a, albo Imageshack'iem zapodac? A z jakiej przeglądarki korzystasz bo mi na FireFoxie ściąga bez problemu- to ma zaledwie 3 Mb Quote Link to post Share on other sites
pitronik Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 Jeżeli mogę coś poradzic w sprawie maga do P&J to u mnie też magazynek blokował sie (kulki dochodziły do rurki i się blokowały) tak więc sprawdź jak pracuje to największe koło w magazynku (tzn czy nie ma luzu "poosiowego") u mnie dośc że był za duży luz około 1.5 mm to jeszcze było niecentrycznie osadzone. Założenie podkładki od strony (tam gdzie jest płytka z elektroniką) wyeliminowało problem. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 A zmienił już ktoś może komorę HU na CA? Bo przymierzam sie do tego w przyszłym tygodniu i zastanawiam się jakie będą rezultaty. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 To jak już zmienisz, to podziel się wynikami :P Ja mogę ponownie dodać że magazynek z CA ma trochę inne mocowanie. Udało mi sie go zaczepić, ale kiedy będę potrzebował szybko ściągnąć, to będzie masakra. Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 pisałeś ze jest ciasny tak??? A papier ścierny i lekko spiłować?? dało by radę?? Kiedyś na forum czytałem że ktoś oryginalny box sobie przerobił hmm ciekawe jaki był efekt Quote Link to post Share on other sites
killa Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Już prędzej wolał bym wygiać mocowanie, to przynitowane do body. Ale w sumie po co? Maga da się, z urzyciem lekkej brutalności, :-F dołączyć do broni. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Wg mnie lepiej jak siedzi ciasno niż jak ten P&Jtowski co lata jak szalony. A z tego co wiem to jeśli chodzi o gniazdo to oryginalny mag siedzi bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Ok, mój problem jest już nieaktualny. Magazynek(CA) musiał się dotrzeć po prostu. Teraz już prawie bez przerwy podaje kulki. Jeszcze trochę się nim pobawię i będzie śmigał. Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Co do hop-upa to ja mam komorę CA + gumka czarną systemy i jestem bardzo zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 A wszystko pasuje bez problemów czy trzeba coś piłować ucinać i kombinować ? Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Gumkę sam wstawiałem, trochę trzeba było sie nagimnastykować, ale to przez samą budowę komory. Sama komora była wstawiana w sklepie więc dokładnie nie powiem czy coś robili przy niej, ale raczej wątpię z zewnątrz wyglądają identycznie :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Witam. Mam mały problemik. Przybyłem do domu. Rozbieram SAWika no i troszkę lufa w komorze mi sie przesunęła. Więc wyjąłem gumkę i pojawił się problem. Gdy odkręcam HU jest wszystko ok ale jak chcę wyłączyć HU to dystanser się nie chowa :/. Poradzi ktoś co z tym fantem zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Rozebrać HU, sprawdzić czy dystanser jest cały, złożyć i tyle. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Problem rozwiązany :D. Po prostu brak myślenia i tyle :P. Wszystko działa. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 (edited) w takim razie którą lepiej wziąść gumkę hop up (chodzi mi o większe szanse że będzie działą i która jest mocniejsza, więcej kulek wytrzyma) http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=55 lub http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=56 lub http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=304 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2950 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2973 (o ile w ogóle by pasowało) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3130 Pytam dlatego ponieważ każdy pisze coś innego i już nie wiem a będe teraz kupował lufę precyzyjną Systemy i odrazu chce gumke hop up. Ps. Posiadam M249 Para czyli jakieś 390fps Edited January 13, 2008 by inteligent Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted January 14, 2008 Author Report Share Posted January 14, 2008 Mi już poszły 2 gumki silikonowe w m249. Najpierw silikon Mad Bulla potem guardera. Na Guarderze co 5 strzał leciały po 2 nawet po 3 kulki. W Mad Bullowej gumce przyciąłem ten kołnierzyk i przez około 100 strzałów było rewelacyjnie. Niestety potem, któraś kulka przecięła gumkę i lipa. Także nie wiem, czy, którakolwiek z gumek hop-up, które wybrałeś nadała by się. Niestety sporo też zależy od egzemplarzu repliki, pewnie czytałeś, że niektórym podeszły do m249 gumki niektórych firm, a innym nie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Dużo zależy także od dystansera. Ja dałem za twardy i stockową gumkę nawet pocięło. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 (edited) Trochę ciężko że tylko poszczególne modele przyswajają gumki HU :/. A pryskanie silikonem gumki nie pomagało na usunięcie "podwójnej kulki"? Edited January 14, 2008 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Nie :) Do PJ by było dobrze wsadzic cąłą komorę Hu z CA i silikon systemy. Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 http://taiwangun.com/?str=product&prId=926 widzieliście to? Krakman mówi, że współpracuje ona bez problemów z m249 PJ. Może ktoś już testował z was te gumki? :) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Trzeba było się od razu spytać jaki kolor jest dla jakiego przedziału "fps'owego". A i czym niby one się różnią od standardowych? Są krótsze tak jak stockowe gumki w emkach P&J? Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 szymaniak , mam tą gumkę w domu czekam jeszcze tylko na lufę precyzyjną i jak wszystko zamontuje i przetestuje to dam ci znać czyli naprawdopodobniej za tydzień Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 A czym ona niby różni się od innych gumek sylikonowych? Jak sie przypatrzeć to widać że też ma kołnierz. No chyba chodzi o te złote ustrojstwo. Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) Nie wiem czym się różni. Prometheus też bodajże robi takie gumki. A co do pytania o to która do czego służy to: Jak się pytałem była tylko czerwona :) ED. Ale niebieska wygląda na bardziej plastyczną. Co za tym idzie jest do mniejszej mocy. Edited January 20, 2008 by szymaniak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts