Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

przemek10:

ja miałem dość często taki problem jak miałem zamontowany jeszcze bezpiecznik, stock(15A). Wtedy zgodnie z zaleceniem serwisu zmieniłem bezpiecznik na 25A i tez się zdarzało to samo. Jednak gdy mnie zdenerwował kompletnie to się go pozbyłem i nie mam od tamtego czasu żadnych problemów.

Wytłumacz mi jak możesz jeszcze szybko jak i gdzie zmieściłeś tą baterię 10.8V. Jestem naprawdę ciekawy.

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Taaaaaaaa moja nerwica sięgała już najwyższego stopnia znerwicowania. :-F No teraz jak zmieniłem lufę i gumkę z powrotem na stock to było ładnie, bore up dał stabilną moc - na oko z 410-420 fps, ale żeby nie było za miło to po wywaleniu 2k i doładowaniu się zaciął się magazynek :-F

Yhm, chyba wiem skąd ten problem :) Pod kostką stykową jest taka blaszka, pewnie przy wsadzaniu w body musiała zaorać o jakiś element, śrubkę itp. na spodzie, też tak miałem tylko w drugą stronę, po wsadzeniu nie chciał strzelać bo ta główka co dociska blasze nie dociskała go na tyle żeby ten wcisnął guziczek na spuście, musiałem wprowadzić poprawki :)

Sam się zastanawiam czy nie kupić sobie tej kostki: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1281

Wygląda solidnie i jest pewność że się nie zapieką, pożyjemy zobaczymy.

EDIT dla Berliners'a:

Układając ogniwa w kształcie II 10.8V nie upchasz, musisz myśleć trój-wymiarowo. Po wyjęciu bebechów maga możesz wsadzić 10.8V/12V baterie o takim kształcie :

batkasd1.th.jpg

Jeżeli masz już taką batke, to pierw wsadzasz ją do puchy boxa, potem bebechy, powinno śmigać :)

__

oczywiście jebłem się w rysunku, na pierwszym nie ma być lewego rzędu ;)

Edited by men3L

Bitte.. nie chciało mi się zmniejszać, i sory za jakość telefonem robiłem ;)

Kable mam stockowe, nowe, grube, sylikonowe w drodze :)

dsc00545kq4.th.jpg

dsc00546or4.th.jpg

dsc00547qb0.th.jpg

PS. Dziś rozkręcałem GB mojej M249.. Zastałem rozpacz, ból i zgrzytanie zębów. Chodzi o głowice tłoka która daje zerową kompresję wewnątrz cylindra, porażka, do wymiany. No i głowica cylindra, uszczelka udupiona, narazie przyklejona jako tako.. też do wymiany. Reszta OK, bez śladów po około 10-12tyś BB'sów ;)

Edited by men3L

Dobrałem się do gerbox'a i pierwszy zonk był już na początku. Skąd i po co na silniku leżała końcówka z pinu :/ nie wiem może gdzieś tam musi być ale jak dla mnie jest to trochę bezsensu. Następna sprawa to taka że została mi taka mała sprężynka i nie bardzo wiem gdzie ją dać. Wydaje mi się że jest ona do blokady zębatek ale nie mam pewności a niestety u buliego na zdjęciach nie bardzo widać gdzie ona ma przyjść.

Kur*** mać...... :wink: Ostatnio zaciął mi się mag... Rozłożyłem, przeczyściłem i było OK. Dziś sobie strzelam i znowu to samo... Poza tym po tuningu miewam dość częste zacinki. Gdy naciskam spust to replika czasami nie strzela i można go tak naciskać i naciskać i czasami załapie po 2-3 naciśnięciu, a czasami po 10... Aaa i to nie batka bo było to na początku strzelanki. I jak tu się nie wkur***. A z gumki stockowej zostały mi strzępy...

W twoim przypadku nie lepiej oddać replike na serwis ?

PS. Nowe kabelki 2,5mm dostało moje M249, strzela super, na stockowej batce ROF nieziemski (już z deczka wyładowanej, po mroźnym wczorajszym strzelaniu). Koszt - 5zł, efekt - bezcenny ;)

http://img84.imageshack.us/my.php?image=dsc00549wz6.jpg

http://img220.imageshack.us/my.php?image=dsc00548xg2.jpg

http://img174.imageshack.us/my.php?image=dsc00550qi6.jpg

Majkel86 miałem podobny problem a okazało się żę wszystkiemu winny był poluzowany chwyt pistoletowy. Wystarczyło że chwyt był odciągnięty od repliki to mogłem naciskać na spust ile wlezie a i tak zero reakcji było. Wystarczyło wyciągnąć GB i dokręcić jedną śrubkę od środka.

No tak, tam jest taka blaszka, która musi być odpowiednio dociśnięta przez śrubeczkę spustu, jeśli ma za duży luz, spust nie zamknie obwodu, jeśli znowu jest za ciasno, wciśnięcie spustu spowoduje dłuuugą serię, bądź nieskończoną ;) Sam tak miałem jak wyjmowałem raz gb, musiałem odpowiednio wygiąć tę blaszkę, po czym ją przykleiłem do tego guziczka, żeby zawsze była w tym samym miejscu i nie latała przy wyjmowaniu Gear-Boxa, i już nie mam żadnych problemów :)

Po prostu trzeba troszkę mieć w siebie myśli inżynierskiej ;)