yogurt Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 Na m140 i batce 9.6 4200 intellect'a Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 (edited) Jakiś miesiąc temu był na allegro mini z rozwalonymi zębatkami , chyba z Radomia i to stok . Edited February 22, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Wymienię wymienię ale w swoim czasie. Na razie usprawniłem tak coby przetrzymało jutrzejszy dzień. A m140 i stockowe zębatki to jednak dużo, chyba :) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Stanowczo za dużo.. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Ale i tak teraz ładuje do szkieletu to co killa już ma :) Quote Link to post Share on other sites
ciuho Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 A ja mam taki problem z moim M249 P&J: Na początku stycznia wymieniłem części wewnętrzne GB min. zamontowałem wzmocnioną i łożyskowaną prowadnicę sprężyny, sprężynę M120, zestaw Bore-up do M16 a w nim cylinder, głowicę tłoka, głowicę cylindra i uszczelnioną dyszę, wzmocniony tłok - wszystko firmy Deep Fire. Po zamontowaniu tych wszystkich elementów replika sprawowała się wyśmienicie. Po upływie miesiąca od montażu replika odmówiła posłuszeństwa. W trakcie oddawania strzału raptownie przestała strzelać. Po odczekaniu 1 - 2 minut replika zaczyna strzelać, lecz słychać wyraźny spadek szybkostrzelności aż do momentu całkowitego zatrzymania. Zmiana baterii nie przyniosła nic nowego - karabin zachowuje się tak samo. Sądziłem, że to wina błędnie ułożonych podkładek pod zębatkami. Zamówiłem nowy komplet podkładek Systemy i umieściłem je wg. schematu http://21stcenturyairsoft.com/21cashimguide.php Podkładkowanie nic nie dało. Wszystkie kable i stycznik sprawdziłem miernikiem i są dobre. Dodatkowo podłączyłem sam silnik (bez obciążenia go sprężyną i zębatkami) bezpośrednio do baterii i silnik działa (wcześniej docisnąłem lekko szczotki). Lecz po ponownym złożeniu GB w całość replika strzelała przez 2 - 3 minuty, a później następuje spadek prędkości obrotowej silnika, aż do jego całkowitego zatrzymania. Dalsze próby nie przynoszą nic nowego. Po upływie czasu, karabin zaczyna strzelać a zaraz po tym pojawia się spadek szybkostrzelności i całkowite zatrzymanie. Co może być tego przyczyną, bo mi się już kończą pomysły. Proszę o pomoc. Baterie jakich używam to 9.6V 1100mAh Firefox, oraz 10,8V 3800mAh RC na ogniwach Sanyo Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Na moje oko to silnik, bez obciążenia może śmigać, ale przy sprężynie może szwankować, spróbuj na innym. Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Otworzyłem gearboxa. Druga głowica cylindra do wymiany... http://asgshop.pl/produkt.php?id=477 czy to podpasuje? Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Tak pasuję:]. ale pozbieraj trochę kasy i kup BOREUP. bo tak wymieniać część po części to się nie opłaca(drożej) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 A czy nie może to być wina okablowania? Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 A czy to podpasuję? http://taiwangun.com/?str=product&prId=905 Wiem, że nie ten temat ale jak już się nawiązało to niech będzie tu. W ogóle ktoś wie jak z częściami tuningowanymi P&J? Niestety deep fire pasujący się skończył na ASGShopie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 To są części firmy ELEMENT. Poczytaj o nich w dziale tuningu. Zawsze możesz wstawić borka CA. Ja mam i nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Jestem zobowiązany napisać. Gnat śmiga pięknie, sprężyna M150, ostatnio stałem na środku pola, nie kryjąc się za niczym, i trzymałem pięciu kiolesi na glebie. Zasięg 60-70m(bliżej 60m). Kultóra pracy GB na wysokim poziomie, jedyne problemy to HU, ale to wina stockowej lufy. Nie pasuje na nią pierścień ustalający, i dystanser Prometheusa jest zbyt miękki. Włożyłem do GB 1200zł, ale się opłacało. Ze stocka zostawiłem tylko: -Głowica Cylindra -Cylinder -Szkielet GB -Łożyska kulkowe 8mm -Dysza(do wymiany ale narazie muszę kupić baterie) -Tappet Plate(Dosyłacz dyszy(?)) Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 -Tappet Plate(Dosyłacz dyszy(?)) W sensie, że popychacz? :) Ładny zestawik ci się zrobił. Jak mocowo Twój potwór wypada? A co do BU CA. Bym go wziął jakbym nie musiał się aktualnie liczyć z każdą złotówką. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Nie wiem, jeszcze nie udało mi się zdobyć chronografu. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 killa: mam pytanie nie chciałbyś sprzedać stockowego silnika? Ponieważ w moim uksyła się blaszka od "-". Jak coś to gg 4478266 Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 (edited) sory za post pod postem ale opcja edit już zniknęła mam jeszcze jedno pytanie czy ten silnik będzie dobry http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3034 i czy nadaje się do sprężyny M130 pytam ponieważ narazie mam M120 ale w najbliższym czasie planuje włożyć M130 i niechciałbym kupować znowu silnika. ps. wiem że w opisie przedmiotu pisze że nadaje się do sprężyn "M110, M120, M130." ale zastanawia mnie fakt dlaczego pisze na silniku M120. Edited February 28, 2008 by inteligent Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Mogę ci sprzedać silnik. Napisz do mnie na gg odbiorę i odpiszę jutro. p.s. Gumka HU z zestawu Prometheusa, nie współpracuje dobrze z komorą HU z CA. Ale za to, ta gumka która przysyłają z komorą, działa wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
Mulis Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Czy według was warto kupić ten karabin czy brać M'ke G&G ?? Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Przecież to jest do zupełnie innych zadań i typów rozgrywki. Bierz to co Ci pasuje (byle inną emkę niż G&G). Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Na siłe, z M16/M4 też ciężkie wsparcie zrobisz ;) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Update... zamontowany zetsaw po 4 miesiącach działa bez żadnego problemu. Urzytkownik zadowolony. Informacja dla zainteresowanych żeczonymi częściami. Quote Link to post Share on other sites
Bahus Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 witam czy bateria 3600 sanyo 8,4 bedzie działała z moim m249 para ?? Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted April 20, 2008 Author Report Share Posted April 20, 2008 Lepiej weź jakąś o napięciu 9,6V. Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Ja używam u siebie batki Sanyo RC 3600mah 9,6v i jest super, ROF nie jest przesadzony, więc lepiej dołóż parę złotych i weź 9,6v bo jak będziesz chciał robić tuning to 8,4v ci nie wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts