Troglo Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Może to komuś pomorze http://www.rsov.com/forum/showthread.php?t=322 Quote Link to post Share on other sites
Master_Lama Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Mam takie pytanie. Czy szyna RIS z G&P (ta zamiast front grip-a) jest kompatybilna z szyną P&J czy CA? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Mógłbyś dać link do tej szyny P&J..? Quote Link to post Share on other sites
Master_Lama Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Mógłbyś dać link do tej szyny P&J..? Nie mam chodziło mi raczej o A&K bo to to samo :wink: a szynę od G&P już założyłem i wszystko działa. Quote Link to post Share on other sites
Filip92 Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Panowie wybaczcie ale dostaje już istnej szewskiej pasji... Kupiłem sobie z drugiej ręki "świnie" i już na początku okazało się, że to był błąd. Kable spaliły się, styk spustu umarł, sprężyna dead, komora stock z gumką padła. Załamałem się, ale powymieniałem wszystko, kabelki głośnikowe, batka custom, kupiłem sobie komorę CA ucieszony że będzie działać i... i jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy znów coś się stało<sic> Tym razem problem jest taki że lufa razem z komorą robi sobie co chce... Przy strzelaniu lata na wszystkie strony(najczęściej wysuwa się z dyszy...) Co powoduje że kulki nijak nie mogą trafić do komory i zostają w gnieździe. Sam już nie wiem jak to ustabilizować żeby zostawało na sowim miejscu. 2. Jak się już dostaną do lufy, to albo lecą słabo, albo się nie podkręcają albo w ogóle robią co chcą! No ileż można, powoli dostaje szału!! Spróbuje jeszcze zmienić gumkę, ale jak to nic nie da to się poddaję. p.s Na dodatek dziś mi umarł box i nie pozostaje nic innego jak kupić nowy... Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Masz na lufie założoną sprężynę która dociska lufę z komorą do GB czy zapomniałeś o niej/nie miałeś w ogóle? Bo jak rozumiem to komora lata Ci przód/tył. Ewentualnie może lufa zewnętrzna jest źle zatrzaśnięta. Opisz dokładniej czy objawia się Twój problem, bo jak dla mnie z tych informacji można niewiele wywnioskować. Jak możesz zrób zdjęcia i zaznacz co i w jaki sposób Ci lata. Co do boxa to co Ci padło? Sound control który prawie nigdy nie działa czy coś innego? Jego budowa jest prosta i można z reguły go łatwo naprawić. Quote Link to post Share on other sites
Filip92 Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Z lufą się już uporałem, trochę izolki i siedzi aż miło. A co do boxa, to nie SC, tylko w ogóle padł... Nie wiem czy moduł kontrolny(czy jakoś tak), czy silnik, bo kable z tego co widziałem nie tknięte. Ale nic oddam może do elektryka to coś wymyśli. A jak nie to kupie nowy, jakoś przecierpię;) Quote Link to post Share on other sites
r2d2 Posted May 30, 2011 Report Share Posted May 30, 2011 (edited) Czy ma ktoś moze na zbyciu. ten element który siedzi w gnieżdzie na podzczepienie maga (ten z otworem przez które podawane są kulki z maga)? Edited May 30, 2011 by r2d2 Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 To ja pochwalę się swoją usterką, mi wyrwało dyszę, bo prostu na dyszy odpadł ten chwyt od listwy dosyłacza. :) Nie wiem czy ktoś się z tym spotkał. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Witam A ja mam owy problem. Wywaliłem bezpiecznik i zlutowałem kabelek do jednej z blaszek od bezpiecznika. I owy problem. Raz saw wali rofem ile fabryka dała a czasem rof spada. Czy może być to spowodowane moim lutem? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Tak, może. Zainwestuj te 10-15 zł w nowe kable i T-connector i po problemie. Jeśli chcesz to Ci nawet polutuje zestaw bo i tak mam do Ciebie mały interesik:D Jak będziesz miał chwilę to się odezwij na PW. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Witam. Mam problem z m249 produkcji A&K. Replika jest nowa, kupiona 2 tygodnie temu. Nie była strzelana prawie wcale ( przebieg może 100 kulek ). Zamontowana lufa 407 G&G, gumka hop up modify, bore up, zębatki, tłok, spring 140. i daje mi 450 fps. słyszalem ze nieszczelność może wynikać z powodu niewspółgrania stockowej komory hopup z innymi gumkami. jakies pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Kupić komore CA, lub poszukać odpowiedniej gumki. Quote Link to post Share on other sites
CrowdKiller Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 (edited) Problem w tym że komora CA jest niedostępna w żadnym sklepie :icon_cry: . Edited July 10, 2011 by CrowdKiller Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Widziałem jak ktoś na komisie na innej stronie oferował więcej pieniędzy za komorę niż jest warta w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 (edited) Pojawił mi się problem z SAWem. wszystko banglało super extra itd. Kupiłem nową batkę o większej pojemności i w związku z czym musiałem przerzucić kale do boxa. Teraz po zmontowaniu świniaka do kupy okazało się, że przestał podawać kulki. Podaje co trzecią, czwartą kulkę. Jakieś propozycje ? Edited July 14, 2011 by yogurt Quote Link to post Share on other sites
CrowdKiller Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Może coś z komorą się stało np. jest krzywo.U mnie też jest ten problem przez beznadziejną komorę PJ. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 dla osob ktore nadal szukają komory hop up m249 CA są do kupienia w sklepie vasilikos.com.gr za 53 euro komora + przesylka do Polski yogurt a sprawdzales czy dysza ci sie dobrze cofa w komorze? czy nie blokuje kulek ? Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Pojawił mi się problem z SAWem. wszystko banglało super extra itd. Kupiłem nową batkę o większej pojemności i w związku z czym musiałem przerzucić kale do boxa. Teraz po zmontowaniu świniaka do kupy okazało się, że przestał podawać kulki. Podaje co trzecią, czwartą kulkę. Jakieś propozycje ? Skoro przeciągnąłeś kable do boxa to pewnie przełożyłeś je przez podajnik taśmy. Możliwe że kable przeszkadzają komorze. Sprawdź czy dobrze masz włożoną lufę wewnętrzną z komorą. Sprawdź też czy dobrze masz GB przykręcony. Druga sprawa. Kupiłeś batkę o większej pojemności - pewnie wzrósł Ci ROF. Najprawdopodobniej box nie nadąża podawać. Załóż sobie na zębatkę tłokową opóźniacz i zmień baterie w boxie. Powinno wszystko wrócić do normy. Daj znać czy pomogło. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Jeszcze pytanie jaki tryb jest używany. Czy Sound control czy kabelek bądź włączenie boxa. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 (edited) Okazało się, że winny jest box bo na magach z m4 podaje super. Co do trybu to na SC box podaje co 10 kulkę a na auto co 3-4. Zastanawiałem się czy wymiana kabelków w magu coś da i czy nie wpakować w jakiś sposób troszkę mocniejszej baterii do maga tak, żeby szybciej wszystko działało. Aha gdzie idzie kupić ten kabelek sterujący do maga i ten spowalniacz na zębatkę ? Edited July 17, 2011 by yogurt Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 W mojej opinii opóźniacz popychacza by wystarczył. Ale z AEGami to nigdy nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 http://imageshack.us/g/15/dsc02777pg.jpg/ Macie może pomysł czemu z prawej strony pokrywa body nie styka?? zostaje szpara ok. 0.7cm, z lewej strony za to wszystko cacy. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Mam ten sam problem tylko, że w SAWie specna arms. Ale nie zwracam na to uwagi :P. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 http://imageshack.us/g/15/dsc02777pg.jpg/ Macie może pomysł czemu z prawej strony pokrywa body nie styka?? zostaje szpara ok. 0.7cm, z lewej strony za to wszystko cacy. Odciągnij rączkę przeładowania przy zamykaniu klapy :icon_razz2: Jeśli jest zbyt z przodu to wchodzi pod to coś na czym zahacza się taśmę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts