RzezniQ Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 0,25 to taka optymalna waga kulek do 400 fps i na tych mi i kumplowi kałaszek strzela najlepiej. Co do odkręcania tłumika ognia. 1. Odkręcasz zewnętrzny tłumik ognia zgodnie z kierunkiem... pokazanym w instrukcji. 2. Odkręcasz mały imbusik 3. Odkręcasz przejściówkę w przeciwnym kierunku niż tłumik ognia (gwint lewoskrętny). Maciek28 - każdy tłumik na gwint 14mm lewoskrętny będzie pasować. Na allegro są PBS-y za około 150 i inne prostrze - tańsze. Tak to brzmi w teorii - w praktyce w kilku egzemplarzach było tak jak napisałem kilka postów wyżej!! No dobra, a może ktoś powiedzieć jak to AK sobie radzi z kulkami cięższymi niż 0,2g? Ma 400 fps fabrycznie więc 0,25 spokojnie daleko lata, nawet 0,28 można się pokusić. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Próbując odkręcić gwint po tłumikiem ognia zdarłem sobie cały palec wskazujący i kciuk :F Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Bagnet 6H3 DDR taki jak ten: http://www.allegro.pl/item298948295_orygin..._armii_ddr.html pasuje idealnie po lekkim przypiłowaniu rękojeści 8-) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Ehhh.. nie mogę edytować. Wygląda to tak: Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Midcapy firmy MAG pasują po lekkim przypiłowaniu i siedzą stabilnie w gnieździe. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Jak narazie to stockowa batka wytrzymała jakieś 800-1000 kulek po 2 ładowaniu (a raczej formatowaniu) za pierwszym razem jak formatowałem to wywaliła 400 kulek i zdechła 8) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 (edited) Pomiar mojego AKS 74 wersji Real Wood: Pozostałe dwa pomiary różniły się minimalnie na + -. Pomiar wykonany na kulkach 0,2g. Edited January 26, 2008 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) Ej chłopaki. Czekam sobie na dostawę do customsów i od razu chce dac M120 i tu pytanie czy TA: http://taiwangun.com/?str=product&prId=542 bateria bedzie pasować? i która lepsza G&P czy Intelecta? Edited January 28, 2008 by ShikamaruNara Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Najlepiej weź G&P 2200mAh. Wszystkie obecne na rynku sticki pasują. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 NA 2/3A (IB1400) wstawisz 12V na A (KAN 1800, G&P2200) - 9.6V (może 10.8V jakby to upchać). Co jest lepsze - trudno powiedzieć. Przy dobrym silniku właściwie obojętnie - wydajnośc jest porównywalna, ale pojemność G&P większa, a V mniejsze. Póki nie chcesz robić 500fps starczy i to i to. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Jaka jest sprężyna w tych BOYIach?? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 100-co? 100%, M100? Osiągami odpowiada M110-M120 (zależy od egzemplarza). Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Gdzieś widziałem ze mp5k (chyba na allegro...) ma 360fps xD. Więc ja nigdy pudełkom nie wierze :P. A teraz pytanie. Jak z selektorami ognia? Dzieje się coś z nimi? Jestem wyczulony na selektory bo w M14 miałem problemy, a raczej nadal mam... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Gdzieś widziałem ze mp5k (chyba na allegro...) ma 360fps xD. Więc ja nigdy pudełkom nie wierze :P. A teraz pytanie. Jak z selektorami ognia? Dzieje się coś z nimi? Jestem wyczulony na selektory bo w M14 miałem problemy, a raczej nadal mam... hmmm ja zachaczyłem spodniami o selektor i sie wygiął więc chodził luzno :-F ... Wyprostowałem i jest opór. Na semi strzela poprawnie na auto też. Moim zdaniem selektor jest ok. Na poczatku tzreba go troszke wygiąć bo luzno chodził. (tzn średnio, ale dla mnie musi ciezko chodzić :mrgreen: ) Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 No właśnie miałem jeden egzemplarz AK w ręce i zauważyłem, że strasznie lekko chodzi... A tak swoją drogą to myślałem, że jest ze stali jak reszta... Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Jakby to byl znal albo inne cudo to by sie zlamalo. To normalna blacha. Wyginać też nie trzeba. Już pisali ludzie wczesniej - wystarczy podkładka pod śrubę. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 :twisted: AKS74N z łożem z Beryla ;) Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 A gdzie można takie łoże dostać...? Szukałem w necie ale nie znalazłem jakoś tylko znalazłem z szynami. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 (edited) xxxFENCExxx :) Edited February 3, 2008 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Trupus Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Nowy nie poprawiany AK, przetrwał zaledwie półtora magazynka hi-cap. W trakcie radosnego niedzielnego strzelania zawył, odmawia współpracy wydając jedynie żałosne jęki i idzie na gwarancje. Podobny problem zdaje się miał yakarov ze swoim AKS-74U. Jak będę wiedział coś więcej na temat awarii, dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Trupus Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Mój błąd, zła regulacja silnika juz wszystko ok. Sorry za dwa posty i nie do końca ten dział ;). Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Ile ładujecie baterie w tych kałaszkach?? Krakman radzi 3i pół godziny wydaje mi sie to trochę mało bo w cymce bateria ładowała sie 7 :/ Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 (edited) Ładowarka ma niezłego kopa o ile dobrze pamiętam 450 mA, batka ma 1100 mAh - więc ze wzoru wychodzi ok. 3,5 godziny. To co ci się wydaje niezawsze jest poprawne:D. Edited February 15, 2008 by RzezniQ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Mnie Krakmani kazali 7 godzin - po 3 bateria była temperatury wrzątku :F Quote Link to post Share on other sites
Duczio Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 spodkalem sie w replice boyi-a (mk12) ze czasem,nagle nic sie nie dzialo po nacisnieciu spustu,strzelal a potem przestawal po malej przerwie (fullauto), na samym poczatku sie za to zabralem i okazalo sie ze problem jest z dwoma stykami w silniczku albo wyskakiwal jeden albo sie w jakis taki dziwny sposob przemieszczal ze nie stykal :) ,tzeba bylo go dopychac...Czytalem wczesniejsze posty i byly opisane podobne sytuacje gdy mechanizm po prostu przestaje dzialac, albo poprzedzal go zgrzyt (jakby zebatek)...mialem tak samo w swoim boyi-u i zawsze jak dobieralem sie do stykow i je dociskalem sprawa byla rozwiazana,koncowo zostaly zacisniete obcegami...pisze to bo jestem ciekaw czy ta sprawa w ak boyi-a zostala rozwiazana, czy czesto zdarzaja sie wam takie przypadki...moze komus sie przyda to doswiadczenie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts