boziu Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Osobiście widziałem jak ten montaż zakładali na AK w customs.pl pasuje bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Nie ma i nigdy nie było Low capów do 74 a zwłaszcza taniej chińskiej firmy...(są jedynie z TM ale wszyscy wiedza jakie są z nimi jaja) Rzeczywiście nie ma ;) http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1509 Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 (edited) :D:D miałem widocznie stare dane :D:D.... btw: chyba będę się musiał obkupić :D Pasowałby ten montaż do tego Boyia? : http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=529 Pasuje i to zajeb*ście. Kumpel ma taki w AKSU i przymierzałem go do swojego. Kupowałem taki u krakmanów ale w ostatniej chwili ktoś od nich zadzwonił żę zabrakło :/ Edited March 19, 2008 by hegemon Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Szyna jest zajefajna. Mam na niej na przerobionej szynie Wetzlara, który waży ~300-400 gram i nic, trzyma kierunek. Gorzej z szyną na body która się deczko obluzowała ale kropelka dała radę. :) Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 jakby ktoś chciał lowcapy stara/ca wkładać w bakelity kiedyś to nie da rady..są za długie wnętrzności. midcapy chińskie sie tną...ale szybko i sprawnie można to naprawić i się nie tną... Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Wracając do tej szyny ris. Szyna jest super, montuje się ja ok 1-2s ^_^ 100% polecam. A te magi od CA pasują? Ma je ktoś?? Quote Link to post Share on other sites
GUGi Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Dzięki :) kalach wymiata :D wczoraj na strzelance/treningu zepsuły sie dwie emki G&G i tuningowana P&J z korpusem od SRC (a były na tylu strzelanchach co moj kalach) a kałaszek nadal działa i ma sie dobrze :) Wymieniłem ten cholerny zatrzask na zatrask od SRC, co prawda jest troche inny ale za to magi od cymy i inne wchodzą bezproblemowo. Pozdro i wesołych :) Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Koledzy! Mam pytanie ma ktoś może te magi od CA do naszego AK? Chciałbym się dowiedzieć czy pasują one do gniazda lub co trzeba by było ewentualnie podpiłować... Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Słyszałem ze CA są troszkę dłuższe w stosunku do oryginału Quote Link to post Share on other sites
ShikamaruNara Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 A wiesz może o ile? Chodzi o to żeby sie do lubawy zmieściły. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Nieco ponad 1cm. o ile dobrze pamiętam. Ma to jedynie znaczenie jeśli chcesz wkładać w oryginalne bakelity. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Do VFC musiałem piłować przedni zaczep ( za szeroki był) Kumpel znowu nie musiał nic robić. W każdym razie roboty na minute pilnikiem ;) IMO magi słabo wykonane, plastik jest elastyczny i skrzypi. Ale za to mają jeden bardzo wielki plus: dobrze podają kulki. Chyba jeszcze nie zdarzyło mi sie, żeby nie podał. Nawet pestki toleruje ;) Quote Link to post Share on other sites
Cornold Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 W sobotę rozebrałem swojego "chinczyka" i jestem pod bardzo dużym wrażeniem, po wystrzeleniu kilku tysięcy kulek nie ma śladu zużycia( jakiegokolwiek!!!!) Tłok jest kierunkowy, a cały układ jest naprawdę szczelny. warto wytrzeć nadmiar "smaru" czy cokolwiek to jest. Rozbierałem już ICSy, CA, GG, GP i to co tam widziałem wcale nie odbiega jakością od "chinola" . W swojej giwerce wymieniam tylko: Łożyska na kulkowe Lufę na preckę systemy Gumkę hop-up na guardera i to wsio. Wydaje mi się że to najeżdżanie na chinczyki ( chodzi mi tu o boy'i JG i podobne "lepsze" firmy ) to po prostu polityka firm "markowych" które czują się zagrożone produktami ze wschodu i jadą na ich opinii z przed paru lat. Kiedyś też śmiałem się z chinoli ale boy'i nie z tego wyleczyło. Przepraszam za zboczenie z tematu ;) Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 (edited) Również rozebrałem swojego GearBox'a i stwierdziłem że stockowe części są w bdb stanie. Przebieg dopiero 1500 kulek, ale miałem CA które potrafiło się zaciąć parę razy przez ten czas, a tu nic. Chodzi bardzo ładnie, H-U dobrze podkręca kulki. Nawet jakby był 100- 200zl droższy to bym go polecił. Pozdrawiam! Edited March 31, 2008 by Cyrek Quote Link to post Share on other sites
melon Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 (edited) Miło to czytać, zwłaszcza że wczoraj zamówiłem drewnianego AKSa :) Jak to jest z tym mocowaniem do pasa? Jakbym wypuścił replikę z rąk żeby swobodnie zawisła na pasie (np gdybym chciał dobyć bocznej) to zaczepy wytrzymają, czy replika poleci na ziemię? Edited March 31, 2008 by melon Quote Link to post Share on other sites
GUGi Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 wiesz co ;d lepiej zainwestować w karabińczyk :) pierwsze 3-4 moze 5 razy jak tak go wypuścisz to ten przedni zaczep sie wykrzywi i karabin spadnie ci na ziemie.Pas nie jest superowy ale lepsze to niż nic. Nowy karabińczyk (np. od "psiej" smyczy) i powinno być ok Quote Link to post Share on other sites
melon Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 O pas się nie boję, bo mam oryginalny od AK :P Mówisz o zaczepie na karabinie, czy o tym pseudo pasku dodawanym do repliki? Ten przedni w replice jest kiepski? Słyszałem że tylny. Quote Link to post Share on other sites
Cornold Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Zaczepy przy kbku są ok, ale pasek to rzeczywiście lipton. Quote Link to post Share on other sites
GUGi Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 W replice przedni jest super. Ale ja mówiłem o pasie :) źle cie zrozumiałem. A jeżeli chodzi o zaczepy w karabinie to sa mocne i stabilne. Przedni ci sie na 100% nie urwie (chyba że jesteś taki sprytny :P ), jedynie ten tylni jest "obluzowany" (tj. 2-3 mm luzu), bo nim można kręcić i to tylko dlatego, ale nie ma obawy nie powinien sie urwać/pęknąć/połamać. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Problem z BOYIem :/ http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=46801 Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Jak to jest z tym mocowaniem do pasa? Jakbym wypuścił replikę z rąk żeby swobodnie zawisła na pasie (np gdybym chciał dobyć bocznej) to zaczepy wytrzymają, czy replika poleci na ziemię? Oba zaczepy wytrzymają, prędzej ci trzaśnie blokada kolby (czyli ten guziczek). Quote Link to post Share on other sites
LazySinner Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Witam, dzisiaj zauważyłem że pękła mi jedna część przy kolbie i mam w związku z tym pytanie czy takie coś jest naprawiane/wymieniane gwarancyjnie? Miał ktoś podobny problem? Z tą repliką byłem na 3 strzelankach i trochę ją nosiłem na ramieniu. Nie skakałem z nią. Wydaje mi się że pękło to przez to że ten element miał jakąś wade materiałową lub był osłabiony przez to że ktoś(chińczyk lub serwisant w sklepie) w tą replikę udeżał młotkiem :cry: , co widać na czwartej fotce. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 (edited) LazySinner-spytaj się sklepu w którym zakupiłeś tę replikę. Może mają tę część na stanie to powinni wymienić. W ostateczności zostaje ci skleić to dobrym 2-składnikowym klejem (np. Distal) Pozdrawiam Edited April 11, 2008 by Jabol Quote Link to post Share on other sites
GUGi Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 też mi sie to złamało ... ale ja tego nie oddaje do sklepu, na 100% tego nie maja, bo to jest przymocowane na zgrzewane nity... Dobrze że mam ojcam który zajmuje sie "rzeźbieniem? w metalu, więc mi zrobi tą część. Nie zakleisz tego(a jeśli nawet to ci sie odłamie po jednej strzelance, bo na tym opiera sie cała kolba, a ona waży do 0.5 kg) ani nie zaspawasz... to znal ;/ Ja zdjąłem kolbe i jedna strzelanke biegałem bez niej... za max tydzień spodziewam sie nowej części. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
SaveOurSouls Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Witam Również planuje sobie zakupić omawianą replikę (początkowo M4 SO, jednak ze względu na budżet musiałem zmienić plany). Swój egzemplarz planuję zakupić w CUSTOMS. I tutaj przyszła chwila refleksji. Jaką szerokość mają dostępne szyny np tego typu? 20mm czy 22mm? Padało pytanie o kolby. Także mam pytanie o ten element. AK-74 ma kolbę składaną na lewą stronę, co prawdę mówiąc jest swego rodzaju ewenementem, ponieważ wedle mojej wiedzy zdecydowana większość postkałaszowych konstrukcji ma kolbę składaną na stronę prawą (np Beryl, Tantal). Czy ktoś próbował (poza wymienioną w temacie okładziną) konwersji AK-74 -> Beryl ? Czy istnieją szyny do niskiego montażu? Ewentualnie czy ktoś spotkał się (próbował zrobić samemu) górną pokrywę ze zintegrowaną szyną RIS? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts