grisza76 Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 boziu - bardzo proste - w międzyczasie miałem okazję wymienić kilka zdań z posiadaczem RK-03 poza tym forum, więc dowiedziałem się nieco dokładniej, jakie to 'drewno' jest w RK-03. Dowiedziałem się więcej i podjąłem decyzję. Koniec pieśni. Mechanicznie oba modele są identyczne - a najważniejsza dla mnie jest niezawodność i funkcjonalność repliki (nawet kosztem nieco mniejszej ilość FPS-ów, choć i te ~370 to IMHO jest potwornie wiele - pamiętacie,że zaledwie 2 lata temu 280 fps to było potwornie wiele, a teraz mówi się, że standardowa moc to 400-450? - sorry za OT) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Mi po jakiś 15k pękł gearbox... A dokładniej osłona silnika, tuż pod ta śrubą gdzie montuje sie chwyt pistoletowy... Ale wszystko skręciłem i strzela ok... Co może być przyczyną że pękł akurat w tym miejscu? Chyba żadne siły na niego tam nie działają :-F Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Może jakaś wada fabryczna-aż dziwne że pękł ci tam. Lepiej sprawdzę u siebie czy nic nie pęka przypadkiem. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Walić gwarancje :mrgreen: Wstawiłem osłone od Cymki... Jednak pewna rzecz niezbyt mnie zadowoliła... A mianowicie, troche sie zjechała zębatka silnikowa... Tylko raz coś zacharczało, ale odrazu podkręciłem śrube i jest ok... Czy u was ta częsc po ~15k też sie "troszke" zużyła? :-F Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Ten sam problem miałem już po hm 5k kulek, więc to wada typowa dla tego modelu, ale faktycznie, dokręcanie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 (edited) zacharaczeć mogło bo wymieniałeś osłonkę i trzeba było odpowiedniu ustawić silnik. A pęknąć, to pękło może dla tego że śruba była za mocno dokręcona. Edited June 25, 2008 by gall_anonim Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Powiedzmy ze coś "zacharczało" w pełnym stocku, jak jeszcze nic nie wymieniałem... (No prócz gumy i precki, ale wtedy GB nie ruszałem...). Pozniej dokręciłem śrube silnikową i było ok. Następnie znowu coś było nie tak, rozkręciłem i widze pekniętą osłone. Wymieniłem i działa. Śruba silnikowa dokręcona na max. Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Widze że te osłony silnika wam pękają :/. Żebym ja nie miał takiej jazdy w swoim kałachu... Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Jak myślicie, opłaca się wymieniać komorę Hopa w tym AK? Czy jest w porządku i nie trzeba wymieniać?? Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Komora jest OK nie ma konieczności wymiany chyba że chcesz koniecznie mieć metalową, wymień tylko gumkę hop-up i lufę na preckę. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 OK, a teraz Offtopowe pytanie? Czym się różnią sprężyny Systemy: M120 i M120s??? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=140 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=287 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 W teorii tylko literką "s", to nie Hurrican'e, że M120S=M130 innych firm. Lecz można wywnioskować z opisu CAPRI, że zwykłe M120 to odpowiednik M110 innych firm, a M120S=m120 innych. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 witam czy ten reduktor prędkości wylotowej http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3137 będzie pasował do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Codename666 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Musi pasować bo ma standardowy gwint Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Ta "s"ka oznacza inny sposób obróbki sprężyny i tak dalej na esce ma się więcej fps ale przez krótszy czas później fpsy spadaj nieznacznie poniżej normalnej załóżmy m120. Już kiedyś była o tym mowa i napisałem to co zapamiętałem:) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Dobra, już prawie na bank wezmę tego gnata, ale jest pewien problem. Chce go kupić na taiwangunie, ale tam jest coś z domieszką P&J'ota. Dobre to? Lepsze gorsze, ma już ktoś?? http://taiwangun.com/?str=product&prId=265 Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Od wczoraj mam z wgc wersje z drewnem. Magazynki mag też zamawiałem, po przypiłowaniu(zatrzasku, nie magazynków) pasują. Ten hicap co dają w zestawie jest jakiś też niedopasowany i brzydki. Nie mam nadlewów ani luzów. Jedyne co było nie tak to to że miałem skrzywioną ostro szczerbinkę, należało wyjąć pobawić się ostrożnie młotkiem i kombinerkami i już naprostowane. dzisiaj idzie na przestrzelanie. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Dobra, już prawie na bank wezmę tego gnata, ale jest pewien problem. Chce go kupić na taiwangunie, ale tam jest coś z domieszką P&J'ota. Dobre to? Lepsze gorsze, ma już ktoś?? http://taiwangun.com/?str=product&prId=265 Napewno lepsze niż "full stock" który ja u nich zamówiłem (kiedyś, za 445zł). Masz łożyskowanie głowicy tłoka i prowadnicy sprężyny, i łożyska kulkowe. Jednym słowem za 400zł opłaca się. I to bardzo mocno. Słyszalem wczoraj jak chodzi ten po "tuningu" a jak mój. Różnica sproa, na korzyść tego pierwszego. (U customsów jest to samo[no może troszke czesci inne, ale to chińskie i to], za to na taiwanie dają łozyska Qlkowe, a tam ślizogowe :-P) Ja teraz chcem kupić takie części, wydam koło 100zł. Ty masz to w cenie repliki. Tak więc moja odpowiedz brzmi: Bierz póki ciepłe. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Nie mogłem edytowac poprzedniego posta. Czy jeśli na mojej zębatce Osi silnika jest ta śruba (imbusem da rade odkręcić), to czy dało by radezamontować zębatke od SRC (bez śruby)? :-F :mrgreen: HELP!!! Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 (edited) Posiadam modyfikowaną przez nich replikę (kolba ramowa ale w końcu bebechy te same). Karabinek działa bardzo dobrze. Bierz bez wachania ;-). Edited July 3, 2008 by Papuaz Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Na przestrzelaniu byłem, rozrzut duży, pewnie w smarze wszystko ciągle. Ale sobie zdechł tak o po nie wiem 300 kulkach, zero reakcji na spust. Dokręciłem silnik, poprawiałem styki i od razu zadziałał, nawet lepszy odgłos daje. Trzeba tu zrobić(tzn. sam pewnie muszę :P) w pierwszym poście swoiste FAQ, sam czasami przeszukuje ten temat, ale np. napisanie na początku że wszystkie magi pasują jak się zrobi to i to, albo jak wyjąć GB utną może dużą liczbę pytań. Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Ja mam pytanie: Czy te części http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3302 pasują do tego AKS? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Ja mam pytanie: Czy te części http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3302 pasują do tego AKS? Jak najbardziej. Jednak w Bojcach są łożyska 7mm, a tam masz 6mm, nie wiem czy one będą pasować... Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 No skoro boje mają 7mm a tam jest 6mm to nie będą pasować... Chyba że zamierzasz uzupełnić różnicę plasteliną czy coś :F Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Ja mam pytanie: Czy te części http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3302 pasują do tego AKS? A po cholerę wsadzać m120 na miejsce m120? Stock ma 380-400 fps. Oszczędź sobie wydatku. Masz rok gwarancji. Nowy kompletny GB kupisz za 119zł i ma on stockowo 380-400 i znów rok gwarancji... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts