Marek Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 U mnie też tej sprężyny nie ma. U mnie za dociskanie komory hop-up odpowiada spory kawał plastiku w kształcie litery L Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Wymieniając stocka na Systemę, oczywiście, że zyskasz. A ten klocek za komorą, mają chyba wszystkie kałachy Boja... Quote Link to post Share on other sites
enx Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 A ten boyiowski gwizd, czy jęk przy strzale to wina silnika? Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Było chyba w dziale tuning. Wina łożysk z tego co pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
enx Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Łożyska nie mogą wpłynąć na dźwięk... jak? Plastik piszczy? :) Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 W topicu o tuningu tej repliki napisał ktoś, że podpinał silnik od VFC i nadal piszczy, a informacje z innego forum głoszą, że po wymianie wszystkich łożysk jęk, pisk zanika. Quote Link to post Share on other sites
enx Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 A dajmy na to CM028, ma plastikowe łożyska i nie piszczy :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Ja jakoś piszczenia nie zaważyłem, a miałem GB z łożyskami plastikowymi ("pierwsza seria" z taiwangun-a jak i ten z łożyskami kulkowymi...) Choć ten drugi GB jak by troszkę ładniej pracuje, jednak dźwięk wystrzału jest głośniejszy (większy "Trzask"?~`? Przy uderzeniu głowicy tłoka o głowice cylindra...) i ma może 20 FPS więcej (Ale to głównie przez Bore-Up od CA)... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Jako że nie moge edytować poprz. posta... Jak sądzicie, jeśli założyłem mojemu AK precke 60cm (mad-bull czarna), mogły spaść FPS ???(coś z kompresją). (Co najlepsze, siedzi w nim bore-up CA). Założona jest na bank dobrze, a stockowe ak-74 bojca strzelają wyraźniej szybciej i dalej... ;/ Trochę się wkur...łem szczerze mówiąc ;| Teraz ma tak jakby 350 fps, a przy stockowej lufie spokojnie ponad 400. (fakt, celność trochę lepsza;-)) Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Więc teraz po raz kolejny już o mid capach i jakości kulek. 3 midy PJ i kulki PJ premium, midy przesmarowane: 1 podaje PRAWIE wszystkie, drugi regularnie sie krztusi, trzeci w ogóle nie podaje. Kupiłem Blastery i wszystkie midy podają wszystkie kulki bezproblemowo. Tak więc jeśli decydujecie się na midy to kupujcie sprawdzony, dobry kompozyt ;] Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Ja również sprawdzałem midy PJ na kulkach PJ prenium-podawały max 3 kulki i zacinka(4 na 4 magi),na kulkach G&G wszystkie leciały bez żadnych zacinek :) Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Po ponad 30 k przemielonych pestek warto włożyć nowego springa ? Ki diabeł w stocku siedzi ? M110 ? Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 W stocku jakiś chiński drut ~~12x . Warto, biorąc pod uwagę że większyć sprężyn w Bojach/pejotach to czysty szit. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Stockowo jest M115... I taką sobie też kupiłem po pierwszej awarii. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 Stockowo siedzi m120, a obecnie nawet podejrzewam m125 Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 grisza76 - m120 jest teraz u Krakmana montowane. Ale stockowo podawane jest 370 FPS, co daje m115... Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 grisza76 - m120 jest teraz u Krakmana montowane. Ale stockowo podawane jest 370 FPS, co daje m115... Tylko teoretycznie. Poszczególne egzemplarze różnią się znacznie. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Oj, na chrono Rk-02 pokazało 420-425 fps, więc na pewno nie jest to m115, a co najmniej m120 Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 A ja jestem zły na mojego bojca... Kurde, rozkręciłem replikę, przesmarowałem itp itd. Złożyłem, wszystko ok (troszkę zużyty tłok- nie dużo, ale jednak- po jakiś 12000 kulkach)... Zakładam Gumkę HU, montuje wszystko... Strzelam i... Gumka nie chce mi kręcić, a sprawdzałem (patrząc się przez lufę, i dociskając dystanser widziałem reakcje...) Czy może to być wina Ciut krótszej dyszy (może pół milimetra)??? Bo wymieniłem na uszczelnioną, stockowa była dupiata... Fak! wnerwiłem się no xD Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Jaką max sprężynę mogę włożyć do GB po 30 k przebiegu ? Rozbierałem, zużycia nie widziałem, ale trzeba przesmarować (litowy do łożysk na zębaty i silikon na resztę ?). Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Ja po 30k Przebiegu wsadziłem M85. Teraz ma łaćzny przebieg jakieś 45-50k. Zużycia nie widać. Ale myślę że jeśli wstawisz M100 To będzie najlepsze rozwiązanie... Smiało mógłbyś wbijać do CQB :killer: Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Hej. Fajny jest ten AK? Da się nim postrzelać? Jak wygląda sprawa z kulturą pracy? Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Odpowiedź na wszystkie nurtujące Cię pytania znajdziesz na poprzednich 32 stronach. Zapraszamy do lektury Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Jest fajny, da się strzelać a kultura pracy gdy zamówisz z taiwanguna będzie bardzo dobra ;] Po wymianie gumki HU i dystansera zasięg powinien podskoczyć, a kulki ładniej lecieć. Można wsadzić też preckę dla lepszego skupienia. Czasami tłok blokuje się w tylnim położeniu, wtedy podpinasz batkę o większym napięciu i wszystko chodzi jak powinno. Przeczytaj ten temat i ten w dziale o tuningu, rpzydatne mogą byc też info z tematu o AKSU bo to w końcu ten sam GB. Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 A ja jestem zły na mojego bojca... Kurde, rozkręciłem replikę, przesmarowałem itp itd. Złożyłem, wszystko ok (troszkę zużyty tłok- nie dużo, ale jednak- po jakiś 12000 kulkach)... Zakładam Gumkę HU, montuje wszystko... Strzelam i... Gumka nie chce mi kręcić, a sprawdzałem (patrząc się przez lufę, i dociskając dystanser widziałem reakcje...) Czy może to być wina Ciut krótszej dyszy (może pół milimetra)??? Bo wymieniłem na uszczelnioną, stockowa była dupiata... Fak! wnerwiłem się no xD Mogę się mylić ale przez to że dysza krótsza to i szczelność na linii "dysza-komora" się pogorszyła ,dlatego mogła spaść moc całego układu ale tak żeby już hop nic nie dawał ... ? Być może przy nakładaniu gumka pękła ... Najlepsze rozwiązanie ,metoda prób i błędów /// załóż znów starą dysze sprawdź czy problem się powtarza ,rozbierz komorę hopa... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts