Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AKS-74N Boyi

Recommended Posts

boziu - bardzo proste - w międzyczasie miałem okazję wymienić kilka zdań z posiadaczem RK-03 poza tym forum, więc dowiedziałem się nieco dokładniej, jakie to 'drewno' jest w RK-03. Dowiedziałem się więcej i podjąłem decyzję. Koniec pieśni.

Mechanicznie oba modele są identyczne - a najważniejsza dla mnie jest niezawodność i funkcjonalność repliki (nawet kosztem nieco mniejszej ilość FPS-ów, choć i te ~370 to IMHO jest potwornie wiele - pamiętacie,że zaledwie 2 lata temu 280 fps to było potwornie wiele, a teraz mówi się, że standardowa moc to 400-450? - sorry za OT)

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mi po jakiś 15k pękł gearbox... A dokładniej osłona silnika, tuż pod ta śrubą gdzie montuje sie chwyt pistoletowy... Ale wszystko skręciłem i strzela ok... Co może być przyczyną że pękł akurat w tym miejscu? Chyba żadne siły na niego tam nie działają :-F

Walić gwarancje :mrgreen: Wstawiłem osłone od Cymki... Jednak pewna rzecz niezbyt mnie zadowoliła... A mianowicie, troche sie zjechała zębatka silnikowa... Tylko raz coś zacharczało, ale odrazu podkręciłem śrube i jest ok... Czy u was ta częsc po ~15k też sie "troszke" zużyła? :-F

Powiedzmy ze coś "zacharczało" w pełnym stocku, jak jeszcze nic nie wymieniałem... (No prócz gumy i precki, ale wtedy GB nie ruszałem...). Pozniej dokręciłem śrube silnikową i było ok. Następnie znowu coś było nie tak, rozkręciłem i widze pekniętą osłone. Wymieniłem i działa. Śruba silnikowa dokręcona na max.

Ta "s"ka oznacza inny sposób obróbki sprężyny i tak dalej na esce ma się więcej fps ale przez krótszy czas później fpsy spadaj nieznacznie poniżej normalnej załóżmy m120.

Już kiedyś była o tym mowa i napisałem to co zapamiętałem:)

Od wczoraj mam z wgc wersje z drewnem.

Magazynki mag też zamawiałem, po przypiłowaniu(zatrzasku, nie magazynków) pasują. Ten hicap co dają w zestawie jest jakiś też niedopasowany i brzydki.

Nie mam nadlewów ani luzów.

Jedyne co było nie tak to to że miałem skrzywioną ostro szczerbinkę, należało wyjąć pobawić się ostrożnie młotkiem i kombinerkami i już naprostowane.

dzisiaj idzie na przestrzelanie.

Dobra, już prawie na bank wezmę tego gnata, ale jest pewien problem. Chce go kupić na taiwangunie, ale tam jest coś z domieszką P&J'ota. Dobre to? Lepsze gorsze, ma już ktoś??

http://taiwangun.com/?str=product&prId=265

Napewno lepsze niż "full stock" który ja u nich zamówiłem (kiedyś, za 445zł).

Masz łożyskowanie głowicy tłoka i prowadnicy sprężyny, i łożyska kulkowe. Jednym słowem za 400zł opłaca się. I to bardzo mocno. Słyszalem wczoraj jak chodzi ten po "tuningu" a jak mój. Różnica sproa, na korzyść tego pierwszego. (U customsów jest to samo[no może troszke czesci inne, ale to chińskie i to], za to na taiwanie dają łozyska Qlkowe, a tam ślizogowe :-P) Ja teraz chcem kupić takie części, wydam koło 100zł. Ty masz to w cenie repliki. Tak więc moja odpowiedz brzmi: Bierz póki ciepłe.

Na przestrzelaniu byłem, rozrzut duży, pewnie w smarze wszystko ciągle.

Ale sobie zdechł tak o po nie wiem 300 kulkach, zero reakcji na spust.

Dokręciłem silnik, poprawiałem styki i od razu zadziałał, nawet lepszy odgłos daje.

Trzeba tu zrobić(tzn. sam pewnie muszę :P) w pierwszym poście swoiste FAQ, sam czasami przeszukuje ten temat, ale np. napisanie na początku że wszystkie magi pasują jak się zrobi to i to, albo jak wyjąć GB utną może dużą liczbę pytań.