Jump to content

Recommended Posts

Posted

tak jak kolega napisal. ESS NVG czasem do 100zł na allegro się pojawiają... ponoć wytrzymują strzał ze śrutu (nie duzy wyczyn) ale sam mam i uważam, że są godne polecenia. jednak od razu po zakupie należy posmarować je jakimś antyfogiem samochodowym żeby nie parowały gdyż te szybki mają tendentcje do tego

Posted

Uvex Ultrasonic, i tańsze, Ultravision. Nie jestem pewien, czy wytrzymają 500fps (nie mamy takiej replikie, żeby przetestować) ale 400 z kawałkiem znoszą bez kłopoty.

Wada: wyglądasz w nich jak uciekinier z obozu płetwonurków ;) i trzeba uważać na kolorystykę, bo niektóre wersje mogą mieć np. po0marańczową gumę (sprawdź w katalogu Uvex'a).

Ważna uwaga dla okularników - bez kłopotu wchodzą na szkła korekcyjne.

Posted

Ultravision nie wytrzymają 500fps. Ja w ramach testu jedną sztukę przestrzelałem z 390fps i w niektórych miejscach popękały dlatego NIE POLECAM ich jako gogli które miałby by styczność z 500fps.

• 3 weeks later...
Posted

Sroy za wracanie do starego wątku ale nosze okulary i nie wiem które google są dla ludzi z wadą wzroku. A większość sklepów o tym nie pisze. Nie lubie do nich dzwonić i wysyłać emaili bo pare razy zostałem oszukany.

Posted

Też polecam Essy wchodzą pod nie okularki, nie parują i nie ma się czego bać, że ci pękną... Skoro wytrzymują strzał z gładkolufowej z 12m to czemu miały by pęknąć po strzale z kulki:)

Posted

Ale spójrzcie, kto o te gogle pyta - człowiek w kominiarce i kasku. Mnie to jednoznacznie kojarzy się z klimatem AT. Naprawdę uważam, że x500 lepiej się tu wpasowują.

No i jeszcze jedno - kiedyś testowałem moje x500 w zestawie z ProTec'kiem kolegi. Leżą idealnie - dosłownie jak elementy jednego kompletu :)