lukaszz15 Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 (edited) Chcialbym dowiedziec sie czy jest ona wytrzymala, jej osiagi, i wszystko co na jej temat wiecie. Planuje kupno tego sprzetu ale niewiem jaki karabin snajperski wybrac. Nie chodzi mi o jakis bardzo mocny, celny ale o taki ktory jest wytrzymaly i w cenie najlepiej do 300zł. Link do MB03E: KLIK Edited November 2, 2007 by lukaszz15 Link to post Share on other sites
Pelc Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 Uch... Po pierwsze nie ten sklep, ponieważ sprzedawane są tutaj najgorsze repliki, nie warto im ufać wiem to z własnego doświadczenia, no a poza tym nie wiem czy snajper do 300 zł to dobry pomysł, dobre snajperki zaczynają się od 1700 zł i wtedy masz coś do powiedzenie a tak to... Lepiej za taką cenę kup sobie jakąś używaną replikę, albo trochę jeszcze uzbieraj i kup ak cymy od krakman'a tzw. www.taiwangun.com... Link to post Share on other sites
Mariusz Komando Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=749 M40-A1 Ciągnoł bym na twoim miejscu to cudeńko znam jednego gościa który ma ten karabin wyborowy i jeszcze ani razu przez 2 lata go nie zawiudł. Magazior ma pojemny (3X25) zasięg luźno 60m prędkość wylotowa 430fps wykonanie też nie jest złe. Moim zdaniem było by warto :uśmiech: Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 Ciekawe jakim cudem ma go 2 lata skoro on jest od nas od pół roku :wink: Jak można ciągnąć karabin?? Po ziemi za pas nośny?? A zasięg luźno 60m to chyba jak huragan Ci w plecy zawieje. Poza tym: co to jest magazior?? Link to post Share on other sites
militarius5 Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 to taki koleś który ma gazior :D Link to post Share on other sites
Westie Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 Lepiej się zaopatrzyć w BAR10 JG - dużo bliżej mu do VSR'ki, ostatnio nawet wyszła wersja G-Spec, z tego co pamiętam. MB03 IIRC ma problemy z tuningiem, dokładniej z częściami. Link to post Share on other sites
lukaszz15 Posted November 3, 2007 Author Report Share Posted November 3, 2007 A co to za roznica czy kupie ta replike na taiwangun albo na sklep.airsoftguns czy jakos tak. Przeciez repliki sprowadzaja z tego samego miejsca Link to post Share on other sites
lukaszz15 Posted November 3, 2007 Author Report Share Posted November 3, 2007 (edited) A co powiecie o: 1 2 3 4 5 Edited November 3, 2007 by lukaszz15 Link to post Share on other sites
Mariusz Komando Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 Ciekawe jakim cudem ma go 2 lata skoro on jest od nas od pół roku :wink: Jak można ciągnąć karabin?? Po ziemi za pas nośny?? A zasięg luźno 60m to chyba jak huragan Ci w plecy zawieje. Poza tym: co to jest magazior?? -Ciągnoł znaczy kupywał -Ma go 2 lata ponieważ nie tylko wasz sklep go sprzedaje -zasięg myślę ,że na oko 60m ale możesz mie rację bo linijek w oczach nie mam -magazior slangiem MAGAZYNEK :-F Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 -Ciągnoł znaczy kupywał -Ma go 2 lata ponieważ nie tylko wasz sklep go sprzedaje -zasięg myślę ,że na oko 60m ale możesz mie rację bo linijek w oczach nie mam -magazior slangiem MAGAZYNEK :-F Ad. 1 Ciągnął to nie znaczy kupOwał. Jak nie wierzysz to sprawdź w słowniku znaczenie słowa ciągnął oraz kupował. Ad. 2 Czyi przepraszam bardzo sklep?? Bo z tego co wiem to nie ma żadnego "naszego" sklepu (WMASG'owy??), ja też raczej w sklepie nie pracuje. A napewno tego karabinka nie ma na rynku od 2 lat. Ad. 3 No napewno nie masz linijek w oczach i ten karabinek NAPEWNO nie ma zasięgu 60 metrów, tyle to on może mieć maksymalnego (no chyba że o takim mówiłeś to przepraszam). Ad. 4 Nie słyszałem takiego slangu na forum :wink: ale co ja tam wiem......... :roll: Link to post Share on other sites
thorien Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 Ad. 1 Ciągnął to nie znaczy kupOwał. Jak nie wierzysz to sprawdź w słowniku znaczenie słowa ciągnął oraz kupował. Ad. 2 Czyi przepraszam bardzo sklep?? Bo z tego co wiem to nie ma żadnego "naszego" sklepu (WMASG'owy??), ja też raczej w sklepie nie pracuje. A napewno tego karabinka nie ma na rynku od 2 lat. Ad. 3 No napewno nie masz linijek w oczach i ten karabinek NAPEWNO nie ma zasięgu 60 metrów, tyle to on może mieć maksymalnego (no chyba że o takim mówiłeś to przepraszam). Ad. 4 Nie słyszałem takiego slangu na forum :wink: ale co ja tam wiem......... :roll: Co zrobić niestety dla niektórych słowo MAGAZYNEK jest zbyt skomplikowane... A jeśli chodzi o snajperki to: Słabo wykonany hop up Odpadająca rączka przeładowania Źle spasowane wnętrze itd. Już za te 200-400 zł lepiej kupić gaziaka lub kamizelkę... Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 Za 400 zł to można mieć AK Cymy które jest o niebo lepsze i pod każdym względem pobije tego M40. A już teraz, kiedy mają standardowe hop-up'y, mosiężne lufy i moc 360fps w stocku to M40 się chowa. Link to post Share on other sites
Mariusz Komando Posted November 6, 2007 Report Share Posted November 6, 2007 Dobra DOBRA!!! Ma pojemny MAGAZYNEK :-F Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 9, 2007 Report Share Posted November 9, 2007 NO!! :F ;) Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 A co powiecie o: 1 2 3 4 5 Odpowiemy NIC Z TYCH RZECZY. Opcja 1. Kup długą sprężynkę np. FA-MASa CG ( z military.pl ) lub M16/XM177e2 również Cyber Guna. Osobiście znam przypadki gdzie eMki chodzą już któryś rok z rzędy bez żadnej awarii. Opcja 2. Zbieraj na AEGa. Teraz gdy na rynku są ww AK CYMY, WELLe , eMki Boyi i inne repliki od JG to jest w czym wybierać. Nie polecam jednak replik o mocy >320fps dla nowicjusza, można komuś krzywdę zrobić. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Opcja 2. Zbieraj na AEGa. Teraz gdy na rynku są ww AK CYMY, WELLe , eMki Boyi i inne repliki od JG to jest w czym wybierać. Nie polecam jednak replik o mocy >320fps dla nowicjusza, można komuś krzywdę zrobić. Tylko jeden mały problem jest: wella się nie opłaca (strata kasy) a z replik pozostałych wymienionych przez Ciebie firm nie ma takiej która miałaby moc mniejszą niż 320 fps :-F Koniec przyczepiania się ;-) Link to post Share on other sites
dyakon Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Kup sobie Famasa z military.pl (sprężynowy) jak na początek będzie świetny miałem go jet ładny i poręczny i na razie możesz z jego korzystać nawet jako snajperka bo pewnie nie trafisz gościa z odległości 50m ?? :P Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Tylko jeden mały problem jest: wella się nie opłaca (strata kasy) a z replik pozostałych wymienionych przez Ciebie firm nie ma takiej która miałaby moc mniejszą niż 320 fps :-F Koniec przyczepiania się ;-) WELLa miałem. Mój rodzony brat aktualnie ma WELLa ( R6 z nowym body, RISem, i spręzyną M100, aku 9.6 KANa - z 15k kulek przeszło za jego kadencji, a kupił roczną używkę ). Kolega z teamu ma R8 WELLa (kupił używaneo za 2 stówki) . Po jakiś 3k kulek - żadnych problemów. Nie wiem z czym ma się niby nie opłacać. Zawsze można dorwać używanego Kałaszka od Cymy z 290fps za ok 250zł, replika jest "spoko". Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Ja posiadam MB-02 (AGM), nie narzekam, bardzo celne. Za taką cenę (255zł) bierz i nie gadaj ale słyszałem też, że trafiają się jakieś felerne egzemplarze (mój był OK :P), więc możesz się modlić (jeśli kupisz), żeby i twój był OK. P.S. Przepraszam, że zmienię temat ale na gunfire.pl wyszedł hmm klon Warriora, tańszy (349zł). Ktoś coś o tym wie? Sorka też za to ale rzadko wchodzę na forum i nie mam czasu tego szukać ;P Proszę o wyrozumiałość Pozdrawiam wszystkich :) Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 (edited) Ja posiadam MB-02 (AGM), nie narzekam, bardzo celne. :wink: Cardzo celne czyli co ? Z 20m w stodołe trafi ? Przy tak krótkiej lufie jaką posiada MB02 nawet karabinkiem szturmowych ciężko się strzela. A jak posiada plastikową nakładkę na gumke HU, to wątpię w tą "bardzo celność". Ale muszę przyznać że krótkie MB02 bije na głowę wyglądem wszystkie inne podobne karabinki z długa lufą ;-). Edited November 17, 2007 by Ariel_ Link to post Share on other sites
SPAWACZ85 Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Nie zastanawiaj się i kup.......nie patrz na opinie innych ludzi , XXXX na to . Jak będziesz słuchał innych to w zime w trampkach będziesz chodził. Ja mam Elektryki BOYI i CYMKE TEZ MAM i NAWET GAZIAKA a i tak kupie L96 bo mi się PODOBA. Jeżeli chcesz SNIPERE za te 300 zł to kup. Ja polecam WELL L96 - Mierzone 445FPS , 2 pudełka od TV przebiła a mogła by i nawet 3 , można go śmiało tuningować- oczywiście pomijając sprężynę. Link to post Share on other sites
WUZI Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Powinieneś napisać "Jeżeli chcesz SNIPERE za te 300 zł to kup i płacz ze swej głupoty oraz skutecznego zmarnowania pieniędzy", dajesz do tego około 50 złociszy i jest gieta od JG. Link to post Share on other sites
darksoviet Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 A co do sklepu airshit.pl kupiłem raz tam g36(m49) to mi dali m41 i to całe porysowane, z kulkami w magazynku ): Link to post Share on other sites
Bienia Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 mb03 opłaca się jedynie kupić wtedy kiedy będziesz chciał postawić na tuning i nie masz kasy na ''bara'' od jg Link to post Share on other sites
Recommended Posts