Indianin Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 jeszcze ja dorzucę swoje trzy grosze do dyskusji i o śrubkach w AK, a szczególnie tej pod muszką. Ja efekt luzującej się muszki zlikwidowałem wkładając pod śrubkę małą podkładkę sprężynującą (taką jak w gearboxie). Trzyma się bardzo dobrze. Może się komuś przyda. Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 oki już domyśliłem się o co chodzi z tym magazynkiem.A co sądzicie o rozładowywaniu bateri zwykłą żarówką,albo wiatraczkiem od komputera?Ja właśnie podłączyłem rozładowanego przez aega sticka pod żarówke(świeci) (nie mam rozładowywarki) i nie wiem tak do końca czy napewno nic nie zaszkodzi bateri.Co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Yelnet-Tazman Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 bateri to nic nie powinno zaszkodzic a ty masz darmowe świaełko lub jak wolisz coś na ciepłe dni przenośny wiatraczek :D Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Dorzucę takie pytanko do tematu : właśnie pracuję nad założeniem drewnianych cześci do mojego AK i jakoś nie mam ochoty na drążenie kolby pod baterię large, tym bardzije, że kolba którą mam jest na tyle wąska, że po wyżłobieniu środka ścianki były by dosy cienkie, a to wzbudza moje obawy o trwałośc kolby. Rozwiązaniem jest kupno bateri od AKSa i tu pojawia się moje pytanie : czy do wersji z kolbą składaną można założyc baterię 9.6V? Domyślam się, że do oryginalnego body to nie, ale na machinegunie mają w ofercie body w którym mieści się dłuższa bateria. Pozdrawiam Pułkownik Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 nie wierz w to :lol: sam mam body g&g i frontset tgs z długą baterią i nie ma opcji takiej, zeby weszło Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 A możesz zmierzyc i napisac jakiej amksymalnej długości bateria wejdzie do tego "przedłużonego" body? Może uda mi się coś wykombinowac. Pozdrawiam Pulkownik Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 wiesz, bez przerobienia, wejdzie zwykły stick. Można trochę spiłować frontset, przy łączeniu z body i powinna wejsc cała ta długa bateria :) Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ Posted September 4, 2005 Report Share Posted September 4, 2005 no i mi wlsanie chodzi o to ile milimetrow dlugosci ma ta dluga bateria Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted September 4, 2005 Report Share Posted September 4, 2005 około 27 cm Quote Link to post Share on other sites
Euzebi Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Czołem! Ja mam pytanie trochę z innej beczki. W Ak 47 B straszne ,,lata,, mi magazynek co delikatnie mnie denerwuje , czy znacie może sposób żeby zniwelować niestabilność magazynka ? Z góry dziękuję za pomoc , pozdrawiam. :] Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Tokiowski magazynek nie lata, więc wychodzę z założenia, że masz problem w classicowskim :wink: wystarczy troszkę magazynek na górze izolką pozawijać i wsio budiet' chraszo ! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Tokiowski magazynek nie lata A skad ta pewnosc??? Gniazdo maga w plastikowym body po prostu z czasem sie wyrabia i magazynek ma drobny boczny luz, niezaleznie czy to TM, CA czy G&P. Mnie to osobiscie nie przeszkadza, a oklejanie magow tasma klejaca uwazam za malo eleganckie rozwiazanie, tak wiec poki wszystko dziala, to mozna z tym zyc. Podobno montaz metal body rozwiazuje problem radykalnie, ale nie wiem czy warto wydatkowac ponad 300 pln z tego powodu... Quote Link to post Share on other sites
Euzebi Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 No właśnie ja mam maga TM i fruwa niemiłosiernie ! A system z taśma spróbuje , może pomoże , chyba że ktoś ma lepszy patent :] A i jeszcze jedno mag jest metalowy Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 A skad ta pewnosc??? Ano stąd, że wsadzałem i TM i CA. TM się nie kolebał AŻ tak, jak CA :wink: Chyba, że chodzi o wyrobionie body, to nie przeczę, że magazynki różnych firm mogą "latać" :wink: uwazam za malo eleganckie rozwiazaniepraktyczność i elegancja na ogół nie idą w parze :wink: Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Ja Classic'owe magazynki z każdej strony oblepiłem paskiem taśmy izolacyjnej ( tak, że nie widać jej jak sie je wsadzi ) oczywiście czarnej i już nie latają. Tokyo'wski siedzi idealnie i nawet nie drgnie i nie wiem jak musiałoby się wyrobić gniazdo magazynka żeby latał ... chyba musiałbym specjalnie "strugać" je od wewnątrz nożem... no ale różni ludzi różne problemy. PS. Jak już jesteśmy przy magazynkach to chciałbym powiedzieć że Classic'owe magazynki w porównaniu z TM'owskimi wyglądają jak maluch przy bmw. Magi CA to jakieś nieporozumienie, są krzywe i niedorobione i pełno w nich szpar. Jedynym ich plusem jest ich cena :) . Pozdrawiam , Jabol Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 w moim AK magazynki TM też latały, ale do czasu. Okazało się, że poprzedni właściciel wsadził na odwrót taką metalową kostkę w dolnej części body, tą która odpowiada za trzymanie maga. Teraz już jest dobrze :D i magi stoją sztywno. Quote Link to post Share on other sites
tottek Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 PS. Jak już jesteśmy przy magazynkach to chciałbym powiedzieć że Classic'owe magazynki w porównaniu z TM'owskimi wyglądają jak maluch przy bmw. Magi CA to jakieś nieporozumienie, są krzywe i niedorobione i pełno w nich szpar. Jedynym ich plusem jest ich cena :) . Hmm, mam chyba z 4 locapy classic'a i nie uważam, zeby było gorzej wykonane od TM, więc nie wiem o czym mowisz. PS, Pik warto wymienić body na metal, na prawdę fajnie to wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 PS, Pik warto wymienić body na metal, na prawdę fajnie to wygląda Nie watpie, ale mam raczej ochote zainwestowac w full metal AK74 ICSa (o ile w ogole sie pojawi na rynku :? ). Co do magazynkow AK47, to moim zdaniem najlepiej wykonanym jest mid-cap G&P. Oprocz precyzyjnego wykonania, jest pokryty powloka idealnie nasladujaca oksydowanie, ktora sie nie zdziera przy najmniejszej okazji jak np farba w TM. W CA farba tak szybko nie schodzi, ale faktycznie ten mag nie jest zbyt precyzyjnie wykonany, jesli idzie o metalowa obudowe, ale nie jest to roznica drastyczna, a takie drobne niedorobki pasuja raczej do Kalacha. :wink: A kolege Jabola musze rozczarowac - wyrobienie sie gniazda jest tylko kwestia czasu. W nowym gunie mag siedzi idealnie i wydaje sie niemozliwe, ze cos moze sie kiedys wyrobic, heh... P.S. Wlasnie sprawdzalem - u mnie mag TM telepie sie dokladnie tak samo jak CA, a moze nawet bardziej! Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Pikace , wiem że masz racje i po pewnym czasie gniazdo się wyrobi ( no chyba że ktoś będzie bardzo uważał żeby nie ryć magiem po ziemi czy czymś podobnym ) i nawet magazynek z TM będzie latał , ale to nie zmienia faktu, że jak kupuje nowy magazynek z CA do AK-47 (w którym mag z TM nie lata) to powinien on "siedzieć" idealnie, no chyba że mam jakieś wygórowane wymagania ? :? Co do wyglądu to może tylko mi i mojemu bratu trafiły się jakieś krzywe magazynki z CA, zresztą nazywając je krzywymi to tak jakby je pochwalić :wink: ( przypominam że mówi wyłącznie o magach do AK , żeby nie było ! ) . PS. Nie prowokujcie mnie bo zamieszcze zdjęcia moich magów :lol: . Pozdrawiam , Jabol. Quote Link to post Share on other sites
Vesimir Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 U mnie wszystko piknie, AKuś działa śmiga ale ja np. zgubiłem ostatnio takie jebadełko http://img202.imageshack.us/img202/8348/ak...7missing2bd.jpg To raczej przez szynę Justa która nie trzymała idealnego poziomu przez co musiałem urzyć podkłaki by szyna siedziała prostopadle do lufy. Ale te pieprzone 2mm podkładki spowodowały wykręcenie się śróbki i zagubienie całej części. Szczep z naszej drużyny też miał podobny problem. I gdzie teraz coś takiego dostać? Wszędzie odpowiadają - nie mamy. Ach pozostaje czekać aż jakiś AK umrze i ktoś na czarnym rynku wwystawi jego narządy :roll: Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Sorry za odgrzewanie starego klopsa ale to temat o ak47 wiec nie ma lepszego miejsca. Chce do AK47 z TM wsadzic to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...7356fc501c0388f I tu pojawia sie kilka pytan. 1. Czy bedzie pasowac do wyrobu TM? (moze ktos juz to instalowal) 2. Czy w wersji ze stala kolba da sie wsadzic baterie stick do pokrywy zamka bez wiekszych przerobek? Na pewno trzeba kable przeciagnac ze stalej kolby do gory pod pokrywe. Teoretycznie te repliki nie powinny sie zbytnio roznic konstrukcyjnie. AK 47 rozni sie tylko teoretycznie stala kolba i bateria w kolbie od AKS, ale moze jakies zawilosci techniczne uniemozliwia zamontowanie baterii w pokrywie zamka a wersji AK. 3. Moze lepiej kupic wersje AKS i miec z glowy problem z bateria bo i tak kolba bedzie inna? Z gory dzekuje za pomoc posiadaczom AK Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Garrow Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Ja mam pytanie czym się różni Ak Cymy od Tokio Marui? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 że jedno jest z cymy a drugie z TM? Quote Link to post Share on other sites
thorien Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 cymy jest słabsze, ma gorszy HU i magazynek i jest tańsze Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 ak cymy jest slabsze ? - zalezy jak to rozumiec, moc ma wieksza, ale moze chodzi o wytrzymalosc? cyma ma ladniejsze "drewno" nowe magazynki sa metalowe wiec nie wiem czy to slaby punkt ogólnie tm sie nie oplaca Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts