Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rodzina AK47 wady, problemy i B-specnaz

Recommended Posts

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja tez posiadam Śliczne Ak :) i nie narzekam a mam go od zeszłej zimy ... deszcz, mróz, piasek czy upał działa bez zarzutów.

Co do rozbierania to chyba Pikace nie miał na myśli AK rozbierałem AKs z kolega (pierwszy raz w życiu) i złożyliśmy go bez problemu (tzn. nie wyciągaliśmy silnika itp. ale po co to robić ??) tak samo ze zwykłym AK nie widzę jakiś specjalnych problemów w jego rozłożeniu.

Pozdrawiam Cappuccio

Jedynym chyba mankamentem serii AK jest lubiący wypadać dekielek od kolby dlatego trza go czymś przymocować na wszelki wypadek choć mi się to jeszcze nie zdarzyło. Jak narazie moje AK spisuje się na medal powiem, że jest to najlepszy AEG z jakim miałem narazie do czynienia a jest to już mój trzeci.

Capuccio, nie twierdze ze rozebranie Kalacha to jakis niewiarygodny wyczyn, tyle, ze jest to dosc pracochlonne, gdyz w modelu jest np sporo detali, roznych srubek i srubeczek. Zreszta chyba nie rozbierales innych elektrykow, bo przykladowo rozbiorka ICSowej MP5ki w porownaniu z tym jest czysta przyjemnoscia... Nie wspominajac o rozbieraniu prawdziwego AK... ;-)

Heh dzieki Chlopaki za informacje dotyczace AK'akusa 8) no juz zaczynam na niego zbierac to wlasciwie ma juz troche kasiory barakuje nie wiele 8) dzieki jeszcze raz 8) Mam nadzieje ze nie bede zalowal tego wyboru

A co sadzicie o przerobke go w takjakby karabin snajperski oplaca sie czy nie ?

PB na dzień dzisiejszy ma 4 AK 47 TM - 3 Bety i jeden S.

Jeśli będziesz miał jakikolwiek model ze stałą kolbą, zaklej stopkę kolby taśmą izolacyjną podczas strzelania. Zaklej śrubki, albo czymś zalakuj. Sam karabin nie sprawia żadnych problemów, ale wszelkie elementy przykrecone lubią się same odkręcać. Polecam Betę, bo jest wygodna do pomieszczeń, a osiągi ma identyczne z pozostałymi modelami z serii. Beta + długi magazynek to rozkosz dla oczu :)

Pozdrawiam

Aves

Mathias jak to wygląda u Ciebie bo u mnie raz kiedyś się zdarzyło coś takiego, że jak przełączyłem na full auto spust był tak jakby był cały czas na zabezpieczonym. To o to chodzi??

Beta + długi magazynek to rozkosz dla oczu

Ooooooo tak tak tak tak :) ja mieć taka wersja ja być dumny, że ją posiadać :) fantastycznie wygląda ma, chłop racje :)

hmmm... u mnie te blaszki od selektora sie ciut przypiekły i nie równo stykały co powoowaly ze czasem karabin odmawial posluszenstwa. W koncu przestal strzelac wogole. Po usunieciu przysmazenia papierem sciernym i przesmarowaniem wd-40 problem wsiokl.

p.s. czepiasz sie navy 8) ^ -to specjalnie

problem co zrobil? ;)

a na serio to do tego typu awarii zamiast WD40 polecam KONTAKT40. WD jest smarem i ma ulatwiac wspolprace czesci mechanicznych, natomiast KONTAKT jest jakims "syfem" poprawiajacym kontakt elektryczny miedzy dwoma elementami.

uzywam go jak np w sluchawkach zaczynaja trzeszczec potencjometry itp i jest bardzo skuteczny :)

na szczescie rzadko to sie zdarza

No niestety u nas zwłaszcza w jednym egzemplarzu zdarza się to dość często - ale zobaczymy jak Wasze rady pomogą :)

Z dodatkowych uwag (z doświadczeń ;) ): warto zainwestować w większą baterię, a do tego trzeba modelu ze stałą kolbą (czyli nie S). Poza tym jeśli Ci się uszkodzi składana kolba, to będziesz miał masę kłopotów. Oszczędź ich sobie, kupując Betę Specnaz (to jest jeden karabin pomimo długiej nazwy), albo model ze stałą kolbą.

Pozdrawiam

Aves

Beta + długi magazynek to rozkosz dla oczu  

Co prawda o gustach sie nie dyskutuje, ale nie odczuwam zadnej rozkoszy (a wrecz przeciwnie) patrzac na ta dziwne hybryde jaka jest beta specnaz. Zreszta miano replika tez tu raczej nie pasuje, bo mozna zrobic replike czegos co istnieje, a nie czegos co jest wyobraznia konstruktorow TM, heh...

ze składaną kolbą nie ma problemu jeśli masz znaojmego majsterkowicza, moj znajomy naprawil kolbę tak ze nawet moje akrobatyczne popisy na ostatnim strzelniu nie spowodowały jej odpadniecia po prostu trza te śrubeczki wymienic na wieksze i po kłopocie składana kolba jest wygodna jesli przenosimy sie do budynku broń ulega wtedy znacznemu skróceniu

tak ale wtedy trzeba sie zaoparzyc w druga baterie i byc przygotowanym na awaryjna jej zmiane w trakcie gdy twoi kumple probuje organizowac supressive fire (jak to sie nazywa po polsku 8O ?) na przeciwnika, bo tobie znowu akumulator padl :lol:

ale tak na serio to ja jak mialem ak47s, to musialem srednio po 4-5 godzinach zmieniac baterie

Jeszcze jedna sprawa w sumie malo istotna to latajaca muszka celownika. Sprawe zalatwia przykrecenie jej z podkladka z byle jakiej cienkiej tkaniny, choc u mnie byl to kawalek munduru. Ogolnie jedyna awaria u mnie bylo rozlaczenie sie stykow od akumulatora i przepalenie bezpiecznika, no i oczywscie odpadly srubki mi na starcie :lol: Ogolnie miła spluwa, wyglad wzbudza szacunek nawet u gosci ktorzy nie znaja sie na gnatach. Polecam krotki magazynek Hi Cap ulatwiajacy strzelanie z pozycji lezacej a do budynkow ten o zwyklej dlugosci ktory jest jednym z najbardziej pojemnych magazynkow Marui.

• 1 year later...

jestem posiadaczem tej repliki i wad jest naprawde mało, śmiało można polecić tę replikę każdemu kto chce mieć broń niezawodną i trwałą rodzaji magazynków jest do wyboru do koloru od lo-capa do hi-capa w wersji akm !! Ogólnie z przyjemnością polecam tą replikę!!!!!

Yeee. Witamy młodego archeologa wnoszącego kaganek oświaty.