Johann Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Panowie czy ten kawałek plastyku ,który osłania baterię zniesie przykręcenie do niego szyny ris oraz zamontowanie na niej rączki ? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 (edited) Plastik jest przykręcony do takiej cieniutkiej metalowej listewki która dość łatwo się wygina. Ja bym nie ryzykował. Listewkę dobrze widać na jednym ze zdjęć parę postów wcześniej. Nie jest zbyt solidna. EDIT: Mierzyłem na chrono kolegi, firmy guarder. FPSy skakały od 345 do 355, raz czy dwa pokazało nawet ponad 370. Oczywiście stock. Edited January 3, 2008 by Widowm4k3r Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 6, 2008 Report Share Posted January 6, 2008 (edited) Przeglądając sklepy znalazłem coś takiego. Na samym dole tej listy można znaleźć baterię ,która znajduje się w Karcie. Z taiwanguna możemy przeczytać ,że Ogniwa FIREFOX cechują się niskim oporem wewnętrznym dzięki czemu są bardzowydajne porównywalne przez użytkowników do akumulatorów INTELLECTA. Więc całkiem nieźle jak na chinola :) edit:co do tej listewki to można ja w łatwy sposób dorobić 0l0 czy zaglądałeś może do bebechów i robiłeś jakiś tuning ? Edited January 6, 2008 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
steniek Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Jeśli dobrze pamietam to ktos napisał ze kolby nie mozna otworzyc do ostatniej pozycji. Otoz nic bardziej mylnego nalezy poprostu odkrecic z dwóch stron po jednej śróbce ogranicznikowej i juz. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Taiwangun w odpowiedzi na mojego maila odpisał mi ,ze komora HU jest standardowa. Obie wersje są już na gunfire.pl Quote Link to post Share on other sites
jurasok Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 witam :) no wiec moge powiedziec ze wlasnie godzine temu stalem sie posiadaczem M14 ebr M668 z www.taiwangun.com. 1 wrazenie :) to zdecydowanie nie bron dla gosci o wiotkiej posturze :D ciezkie cholerstwo :) i wykonane poprostu genialnie mielem okazje ogladac na youtube troche filmikow z prawdziwym m14 ebr i jestem naprawde podwrazeniem tej repliki :) pewnie dzisiaj zaczne testy celnosci itp :) n oi na najblizszej stzrelance test w boju :) pozdrawiam. ps: ogolnie jestem niesamowicie zadowolony :D Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Witam ,otóż mam EBRkę od kilku dni i już jest z nią pierwszy poważny kłopot. Baterię zacząłem formować.Po 1 cyklu pełnego rozładowania i ładowania postanowiłem podłączyć baterię.Sposób umiejscowienia pominę bo jest (...) i tak łagodnie mówiąc. Zacząłem strzelać ,rof nawet ładny ,po czym coraz wolniej oddawane strzały ,jak gdyby batka padała.I nic ,zdechło całkowicie,Nawet silnik nie podskakiwał. Choć oddałem może koło 200 strzałów :| Podłączyłem do rozładowywarki i po pełnym wyczerpaniu z powrotem do ładowarki.Odczekałem swoje i podłączam ta sama (...) cisza. a)Czy zdechła batka ? b)Czy coś może w GB (wątpie) ? c)Coś innego ? Liczę na szybką odpowiedź :| Ostrzeżenie. Następny post z wulgaryzmami - i banik. Da Ci to czas na ponowne przeczytanie zasad forum i zastosowanie do nich.[P] Quote Link to post Share on other sites
steniek Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Ciezka sprawa. ja nie miałem najmniejszego problemu ze swoją baterią. Bycmoze ci sie naderwał kabel w miejscu połaczenia z bateria, albo poprostu trafiła ci sie wadliwa bateria. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Batka jest w porządku.Na innych karabinach pięknie kręci. Wina leży chyba w stykach.Podłączyłem 9,6 1400 mAh intellecta strzeliło raz i zdechło. :| Ta sama sprawa co i w mojej. :| Więc zostaje mi chyba tylko wysłanie go na gwarancję. Też macie takie strasznie cienkie kable przy podłączeniu z baterią ? :evil: Quote Link to post Share on other sites
bover Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 witam Mam pytanie, czy do EBR'ki mozna wstawic tfk http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=972 przystosowane do repliki m14 z TM? Będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Do tej wersji nie będzie pasowało... Ma pomieszane części wewnętrzne z gearbox'ów 2 i 3. A ten zestaw jest do TM... Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Pidżej pewny jesteś? Kart miał normalny GB i nadal ma AGM miał miksa w postaci V2 i V3 Wielkim plusem jest to ze sprzet jest baaaaardzo cichy przy strzelaniu z kilkunastu metrow juz nie slychac pracujacego gb - taka zaleta v7 Minusy? Na pierwszym strzelaniu po wystrzeleniu moze 2-3 hicapow zmielilo tlok (w sumie to dla mnie nie minus ale okazja do wsadzenia ftk guardera jak zrobilem w TM), było tutaj napisane odnośnie tego Karta.Spojrzeć 3 strony wstecz w post PPona Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Hmm, jednak nie jestem już tak pewien, gdzieś był link pokazujący że KART i AGM to w praktyce to samo, a TM się różniło... Pamiętam tylko, że to jakaś krzaczkowata strona była z tym opisem. Quote Link to post Share on other sites
bover Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Johny89 widziałem właśnie powyższe wypowiedzi jakie podałeś w cytatach, dlatego też nie byłem pewien czy bedzie pasować. Teraz pytanie co to za gb skoro cześci do gb 7 nie pasują Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Napiszę inaczej, na 100% pasuje do cymy bo to jest identycznie skopiowana TM'ka i obydwa guny mają GB ver7. W Karcie i AGM'ie są gearboxy które wykorzystują wewnątrz standardowe zębatki do gearbox'ów ver 2 i 3. Niektóre z części z tego zestawu mogą nie pasować... Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie. Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 A ma ktoś EBR'ke z Customs'a?? Jeśli tak to jak się sprawuje?? Czy GB wytrzyma M120?? Jak z celnością i zasięgiem?? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Ja mam ebr z gunfire.Nie powiem nic odnośnie zasięgu ponieważ już mi się styki popaliłay najprawdopodobniej ,więc lecą do wymiany :| Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 (edited) Moje przemyślenia na temat tej giwery, zlepione w całoś... GB: Kart. Jaki był taki jest. Części wołają o pomstę do nieba...choć szczelność układu jak była rewelacyjna tak jest. Zbędne są zabiegi z taśmą teflonową. Nowością jest Aluminiowa głowica tłoka. Ale niestety bez łożyskowania. Poprawione nieznacznie zostały części mechanizmu spustowego. Tłok jest bardzo delikatny i na stokowych częściach się ściera.Prędkość wylotowa ok 350-360.Praca układu zasługuję na 4+, ale jego wykonanie na naciąganą 3... Lufa i HU: Jak wyżej. Tak jak to Kart robił tak robi to dalej. Czyli nic specjalnego, aczkolwiek zastrzeżeń większych nie mam. Komora podkręca bez problemu a gumka w warunkach jakie są teraz na dworze sprawdza się bez zarzutu. Ważne, że działa. Ogółem: To już wszyscy wiedzą: giwera waży swoje. W końcu całość konstrukcji jest metalowa. Żeby to zobrazować jest 300g cięższa od SAWa...ale ostra wersja też nie jest lekka. Wygląda rewelacyjnie. Posiada regulowaną kolbę zarówno na długość jak i wysokość-bardzo wygodne. Ogół wykonania tez niczego sobie. Wyglądem nadrabia wszystkie inne wady . Niektórzy użytkownicy narzekają na skrzypienie- w chińczykach to się zdarza...wystarczy podokręcać wszystko samemu i problem znika. Ja w tym modelu nic takiego nie zaobserwowałem. W brew pozorom łatwo się to rozkręca a całość konstrukcji dobrze ze sobą się współgra. Nic nie trzeba piłować/szlifować etc. Zamek jest taki jaki był. Czyli genialny odgłos wydaje przy przeładowaniu. Jak dla mnie brakuje jeszcze szyny R.I.S. pod optykę takiej jak była do standardowych 14-stek. Nie podoba mi się to, że z tyłu pod kolbą widać część ramienia trzymającego silnik wraz z okablowniem. Wrażenia z terenu: Pierwszy samotny patrol dał mi w kość. Po pewnym czasie już miałem wrażenie że śmigam z SAWem...bipod i luneta dołożyły swoją wagę. Biega się z tym fajnie jak ktoś lubi ciężkie bydlaki. Czuć w łapach giwerę. To i dobrze. Stabilniejsza jest przy strzelaniu z pozycji leżącej. Bateria choć nie jest szczytem technologii zarabia u mnie 4 + bo zaskoczyła mnie nie dość, że jest 9.6 v to jeszcze długo trzyma(jak na chińskie ) ogółem spędziłem z nią z 6 h w terenie i ROF nie spadł. Na strzelaniu w śród błota i deszczu dzielnie się sprawowała siejąc kulkami to serią to na pojedynczym. Choć zasięgiem nie powala, to fajnie się z tym biega. Co można z tym zrobić? Można próbować wsadzić bebechy od CA/TM, ale konieczna będzie interwencja pilnika, papieru ściernego etc. Zdjęcie poniżej pokazuje jak siedzą bebechy CA w Karcie bez żadnej modyfikacji. Bebechy AGMa pasują bez większego problemu. To jest ta droższa opcja, aczkolwiek dla posiadaczy 14 CA/TM Kart jest konwersją na dobrą sprawę za przyzwoite pieniądze. Zaś jeżeli ktoś nie zamierza zmieniać wszystkiego to radzę zacząć od wymiany tłoka, gumki hu i lufy na prec. W podanej przeze mnie kolejności. Potem jakaś łożyskowana prowadnica,łożyska ślizgowe, m120. Kolejność również jest istotna. Przy m120 będzie niezbędna mała modyfikacja gb która zwiększy jego żywotność. Oczywiście poza tuningiem warto kupić jeszcze bipod i lunetę(ja bym jeszcze dokupił szynę po optykę o której pisałem wcześniej) Bateria na razie daje radę, choć warto się przytulić do jakiejś lepszej. Reasumując: Dla ludzi ceniących klimat giwera idealna. Choć raczej jest to dobra baza pod tuning, gdyż stockowo za dużo z tego nie wyciągniemy, przy niezłej gimnastyce można by się pokusić o próbę wyciśnięcia z tego 450 fpsów. Mi osobiście przypadła do gustu i uważam, że jest warta swoich pieniędzy. Dziękuję gunfire.pl za udostępnienie repliki do testu. PEACE Edited February 2, 2008 by Paul Quote Link to post Share on other sites
bover Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Dobra recka, teraz podejrzewam ze wielu znajdzie tutaj odpowiedz na swoje pytania, osobiście najbardziej wadzi mi to ze nie pasuja częsci innych firm... Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Cieszę się, że mogłem pomóc. Matura tuż-tuż więc nie mam co robić;P Co rozumiesz, że nie pasują części innych firm? Quote Link to post Share on other sites
bover Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 chodzi mi o to, ze ftk do m14 TM nie pasuje, czesci inych firm trzeba lekko przypiłować, dopasować. Nie ma mozliwosci włożyc tak bez jakiegokolwiek dopasowywania, dostosowywania Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Dla chcącego nic trudnego. Jak ktoś ma trochę zaparcia, zestaw pilników i szlifierkę modelarską to 460fpsów można z tego wydusić. Nie ma się co dziwić, że od razu nie pasują części skoro np. G&G tylko wizualnie wygląda tak samo... w środku jest zupełnie inaczej. To samo się tyczy CA. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 W gunfire.pl pojawiła się srebrna wersja EBRki...niestety jeszcze nie ma fotek. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 (edited) Panowie szybka piłka. http://gunfire.pl/product-yid-1152190247-L...yny-do-M14.html opłaca się to montować? Poza tym po zapytaniu się gunfire.pl co zrobić aby wycisnąć z Karta ca.420 fps odpisali mi ,że właśnie tą prowadnicę ,sprężynę m125 element'a i najlepsze na koniec .... zestaw bore-up do m4 :D Edited February 5, 2008 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
bover Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 ja tam bym im po prostu napisał aby mi tuning wycenili(bo nie nie znam ^^) wysle do nich replike i niech zrobia to tak aby działało... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts