gurek Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Hmm, rzeczywiście- widzę różnice. Drogo cholera; jeżeli doliczyć przesyłkę to może taniej wyjdzie kupić drugą pokrywę na zmianę, urżnąć z niej szczerbinkę i dokupić niższy montaż na allegro. Dzieki kazik ;) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Kilka ujęć : -Brazowy bakielitowy magazynek a w środku stockowy hicap, -Bakielitowa rączka zrobiona z 2 sztuk (widać niestety brakujące 4 mm u góry)- raczej do cełów "wystawowych", -Drewienka "brand new", -PBS-4 (naprawde nie wiem jakiego wytwórcy), -Poduszka na kolbie(P-und-J), -Oryginalny pas nośny to chyba juz standart w ASG. Wersja CQB, "kosiarka " :wink: (PGO-7V i drum na 2,5 k kulek) Quote Link to post Share on other sites
Sawyher Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 @up Chłopie wymiatasz! @Topic Czy dało by rade zamontowac taki celownik i tłumik dzwieku do aks 74 od boyi? Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Czemu nie ;) Gwint tłumika to standartowe lewoskretne14 mm , a optyka wchodzi na typową szyne w AK. Tylko PGO zdarza się w spredaży baaaardzo rzadko. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 A przypadkiem nie jest od RPG-7? ;) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Celownik do RPG-7 nazywa się PGO-7. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Czy dało by rade zamontowac taki celownik i tłumik dzwieku do aks 74 od boyi? PBS-4 jest dedykowany dla AKS74U, więc do AKS nie bardzo. Chyba, że na bakier z realizmem chcesz być, bo óżne kombinacje na AK ludziska tworzą ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 ??? PBS-4 jest do karabinków kalibru 5.45mm, niekoniecznie do AKS-74U. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Być może, ale jakoś nigdy nie widziałem PBS-4 na AK74... Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 [...]nie widziałem PBS-4 na AK74... I to jest podstawą twojej tezy? ;) Mogę ci pokazać masę tłumików do AK na 5.45. PBS-3, 4, 5 oraz cała masa amerykańskich. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 O to pokarz ;) PBS-4 jest do karabinków kalibru 5.45mm, niekoniecznie do AKS-74U. No właśnie jest tylko do AKS-74U На АК-74 (АКС-74, АК-74М) ПБС не используют. Było o tym pisane już nie raz. Do AK-74 nie ma tłumików. I w rzeczywistości PBS na AK-74 nie będzie działał ze swoim przeznaczeniem. Długość lufy, prędkość wylotowa pocisku itd itd. PBS-3 była jakaś tam krótka seria...i nawet jakieś próby z AK-74 były podobno nieudane zresztą. PBS-5 też też trochę naciągany ...niby jest ale to chyba tylko w jednym sklepie internetowym. Ciekawe, że niema o tym żadnych większych informacji. Pozostaje PBS-4 ;) O rosyjskich PBSach radzę poszukać informacji. Nie na forachairsoftowych i zachodnich kółkach strzeleckich pasjonatów AK. I masz rację jest cała masa tłumików do AK..ale to cywilne cuda wywijasy. Ale to na prawdziwej broni. W airsofcie wiele rzeczy nie ma sensu i składu. Więc można nakręcać co się chce zgodnie ze słowami sgt.Chaosa: Chyba, że na bakier z realizmem chcesz być, bo óżne kombinacje na AK ludziska tworzą Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Dokladnie to PGO-7V Przy okazji- macie może pojęcie czym różni sie PGO-7 od PGO 7V? I tak :) to jest optyka od granatnika przeciwpancernego. Niemniej zdarzyło mi się spotkać w sieci zdjęcia ostrej broni z takim celownikiem, więc jest to "koszerne" połączenie. Kuriozalne ale "koszerne". Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Boundrose Ani VFC ani Silesia (pytałem ich - nie produkują, chyba, że kiedyś im sie zdarzyło) Z tego co pamiętam to zdarzyło im się wyprodukować ~10sztuk. Sprzedawane były na allegro, gdy jeszcze nie istniała ich witryna internetowa. Anyways, tłumiczek prezentuje się bardzo ładnie, gratuluję zakupu ;-) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 BOZE !!!! NARESZCIE!!!! Przeciez po to te zdjęcia umieszczałem, żeby się doczekać achów i ochów ;) ps. To możliwe , że to jest SF production- jakość jest bardzo wysoka. pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Niestety muszę Cię zmartwić. Te tłumiki produkowane na maszynie CNC z aluminium (anodyzowanego) były kiedyś na allegro po 99 pln od wytwórcy i wcale nie zrobił ich kilka. Fakt faktem, że nie są złe, ale niestety przy produkcie VFC nie wyglądają najlepiej. Dlatego się na jeden z nich nie skusiłem. Ale żeby nie dołować Cię całkowicie muszę przyznać, że replikę ładnie odpicowałeś ;). Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Podczas wczorajszej strzelaniny mój stockowy magazynek zakończył żywotność. Słyszałem, że magazynki innych firmy niż BOYI są niekompatybilne. Przeczytałem ten temat i znalazłem informację o magazynkach G&P i MAG, które w sumie pasują. Więc w czym problem? Zależy mi aby zamówić je u Krakmana (szykuje mi się większe zamówienie, więc nie chcę się rozdrabniać na różne sklepy), niestety takich magów nie sprzedaje. Nie chcę kupować kolejnego badziewnego plastikowego maga BOYIa tylko metalowy mag, może ktoś orientuje się czy jeden z tych magów będzie pasował: magazynek P&J http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=707 magazynek Cymy http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=261 Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Podczas wczorajszej strzelaniny mój stockowy magazynek zakończył żywotność. Słyszałem, że magazynki innych firmy niż BOYI są niekompatybilne. Przeczytałem ten temat i znalazłem informację o magazynkach G&P i MAG, które w sumie pasują. Więc w czym problem? Zależy mi aby zamówić je u Krakmana (szykuje mi się większe zamówienie, więc nie chcę się rozdrabniać na różne sklepy), niestety takich magów nie sprzedaje. Nie chcę kupować kolejnego badziewnego plastikowego maga BOYIa tylko metalowy mag, może ktoś orientuje się czy jeden z tych magów będzie pasował: magazynek P&J http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=707 magazynek Cymy http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=261 Z góry dzięki za odpowiedź. Gdyby w szkole nauczyli ciebie czytać ze zrozumieniem wiedziałbyś, że po przypiłowaniu zatrzasku magazynka pasuje absolutnie każdy magazynek do kałacha pomija jąc specjalne magi TM do ak74m. Pociesze cię, że pewno twój magaztnek da się pewno naprawić bo jak znam życie ułamała się końcówka sprężyny. Starczy rozkręcić i załóżyć sprężynę do nowa. Jako, że jest tam (w magazynku) dużo części lepiej daj komuś kto się zna. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Nie martw się uczono mnie czytać ze zrozumieniem i oczywiście wiem, że można przypiłować magazynek, ale szczerze to nie chce mi się w to bawić. I tak chciałem sprawić sobie maga, ten BOYIA z absu jest strasznie marnej jakości i wiedziałem, że prędzej czy później się zepsuje. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Opcji edit nie widzę więc piszę kolejną notkę. Dostałem odpowiedź od Krakmana, magazynek krótki P&J spokojnie pasuje do modelu BOYI. Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 I to jest podstawą twojej tezy? ;) Mogę ci pokazać masę tłumików do AK na 5.45. PBS-3, 4, 5 oraz cała masa amerykańskich. Bzdura. Jest tak jak napisał yakarov. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 (edited) Truizm (trudne słowo): Spiłuj zatrzask to będzie ci pasował KAŻDY magazynek innej firmy. Nie powiesz mi , że nie masz pilniczka za 3 złote z supermarketu i 10 minut czasu. Skoro podałem powyżej prawdę objawioną o której tu mówiolno ze sto razy- foto w nowej konfiguracji: Luneta 3-9x56mm, podświetlana kropka. Klapki flip open "butler creek" (zainteresowani wiedzą o co chodzi- cholerstwo kosztowało mnie 75 zl za sztuke swojego czasu). Do realizmu -3, do lansu +30. Służy w tej konfiguracji do strzelania do tarczy (silent hunter) ;) Edited August 28, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Z tego co pamiętam to zdarzyło im się wyprodukować ~10sztuk. Sprzedawane były na allegro, gdy jeszcze nie istniała ich witryna internetowa. Anyways, tłumiczek prezentuje się bardzo ładnie, gratuluję zakupu ;-) Chochol (=silesia factory) rzekł: "pbs4 nie sa nasze, narazie sie tego nie podejmujemy" ??? No to co ja kupiłem? Wytwór białoruskiej tajnej fabryki broni ;) ? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Panowie, możecie mi powiedzieć jak się tą Boykę rozkłada? Kupiłem sobię wersję PJ, chcę zamontować preckę a za cholerę nie wiem jak się za to zabrać O_O A dokładnie jak się dostać do komory HU... I - lufa stockowa wydaje się być dłuższa niż 469mm (standard SLR). To jest ciekawe! Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 http://rus.mil.pl/forum/discussion/440/aks...zeciach/#Item_1 Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Wielkie dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts