Rambo93 Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Aha. Wiesz/ Wiecie gdzie w Polsce można dostać taki chwyt pistoletowy: http://www.airsoftgi.com/product_info.php?products_id=1799 Czy taki zamiennik będzie dobry? http://www.taiwangun.com/shop,show,831 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3604 ? Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Ciekawie się prezentuje, ale mam wrażenie że body i front nie jest w lini prostej ;-) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 No to masz błędne wrażenie. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Wymieniał ktoś komore HOP-UP na metalową ? Jak tak to na jaką i czy były jakies problemy z montażem. Ta która jest w stocku woła o pomste do nieba, znalazłem tam dwa nadlewy przez, które tor lotu kulki odchylał się w prawo, nawet po wyszlifowaniu nie ma rewelacji :/ pzd Quote Link to post Share on other sites
DPM Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Ja mam metalową,która była dołączona do body P&J.Trzeba było gdzieniegdzie podpiłować,ale weszła.Osiągi mam bardzo dobre,komora spisuje się jak na razie wzorowo. Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Mam takie pytanie, ale na razie stwierdzę fakty Hk416 ze stałą kolbą ma cylinder typu 0 i lufę 363mm i teraz pytanie czy takie połączenie nie ma przypadkiem złego wpływu na celność strzału? Gdzieś poczytałem i zrozumiałem, że gdy cylinder jest większy pojemnościowo niż lufa to nadmiar powietrza, po opuszczeniu przez kulkę lufy, potrafi ją znieść na któraś stronę. Od razu mówię, żę szukałem informacji o tym i nie znalazłem. Czy w takim wypadku wymienić cylinder na typ 1 czy lepiej domontować lufę 450. I czy da, choć odrobinę, większą szczelność wymiana komory na uszczelnioną Elementa i teflon fix. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 @vanar Niektórzy uważają właśnie lufę 363mm za graniczną(minimum) dla cylindra typu 0. Aczkolwiek, jeśli poczytasz zalecenia niektórych producentów to bodajże Promyk zaleca typ 0 dla luf o długościach 450 - 550mm, jeśli mnie pamięć nie myli. Gdzieś dobrze przeczytałeś i zrozumiałeś. Osobiście poszedłbym w kierunku dłuższej lufy. Co więcej, komorę wymieniłbym tylko w przypadku gdy jesteś pewien, iż ta obecna jest nieszczelna. A jeśli już bym wymieniał to na King Armsa. Quote Link to post Share on other sites
Flummox Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Hej czy ten magazynek: http://www.taiwangun.com/shop,show,580 będzie na pewno pasował do HK-416 [JG]? Bo ostatnio jak próbowałem włożyć hi-capa z M4 [PJ] do mojego HK to nie chciał wejść :|.... Czy ktoś kupował te low-capy? Czy na pewno pasują? A jeżeli nie pasują, to może ktoś poradzić jakie low-capy były by najlepsze do HK? Z góry dziękuje za odpowiedź... Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Hej czy ten magazynek: http://www.taiwangun.com/shop,show,580 będzie na pewno pasował do HK-416 [JG]? Bo ostatnio jak próbowałem włożyć hi-capa z M4 [PJ] do mojego HK to nie chciał wejść :|.... Czy ktoś kupował te low-capy? Czy na pewno pasują? A jeżeli nie pasują, to może ktoś poradzić jakie low-capy były by najlepsze do HK? Z góry dziękuje za odpowiedź... Było już w tym temacie o tym mowa. Sam nawet się wypowiadałem na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Flummox Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Wiem że temat ten był już poruszony, ale odpowiedział mi tylko UFO[PL] (strona 33). Teraz przed samym zakupem chciałbym usłyszeć opinię od więcej niż jednej osoby tym bardziej, że przestraszyłem się tym hi-capem. Pomoże mi ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Jakbyś poczytał to byś znalazł mojego posta. Ale dobra, nie będę taki zły i odpowiem szybko. Magi low cap BOYI/PJ/CA/G&G pasuja bez problemu do hk416 JG Quote Link to post Share on other sites
wojprzem Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Ja ze swego HK jestem zadowolony. Mam go 8 miechów i nie miałem awaryji. Mam podczepiony granatnik i kolimator. Wszyscy się mnie boją :twisted: Jest bardzo celny i w miarę mocny. Polecam!!! Quote Link to post Share on other sites
Mack the Knife Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 (edited) witam. jeżeli odpowiedź na to pytanie już padła$, to wybaczcie, ale musiałem przeoczyć. Czy któreś z tych montaży do zawieszeń będzie pasować? Mam hk416 w wersji z kolbą SF. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...Sling%20Swivels http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...Sling%20Swivels wiem, że powinienem sam umieć to sprawdzić, ale wiecie jak to jest - święta, nie mam za bardzo czasu na grzebanie w replice, a mam mało czasu na podanie odpowiedzi... Może jakiś maniak u siebie ostatnio sprawdzał i pamięta. Edited December 20, 2008 by Mack the Knife Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 (edited) Niewiem czy to sięstało komuś innemu w karabinie czy coś ale w moim poszła głowica tłoka :D Jak to zrobiłem ? Sam zresztą niewiem . strzelałem wszystko fajnie śmigało cieło asflat. Aż nagle z nikąd replika się zacieła . i robiła dziwny dzwięk . Jak by silnik nie mógł naciągnąć springa . No to na polu walki zestaw narzędzi w rękę i sprawdzam czy z silnika zębatka nie ześlizgła sie czy coś . Zębatka i silnik OKEY . No to nic nie mogłem zrobić na polu walki zostal mi spręzynowy shotGun od kolegi :D ( 6 fragów :P ) W domku zabieram się za rozkręcania i słysze że coś w GB loto ( lata ) już panika że zębatki czy coś ? Rozkręcam dalej i patrze to nie zębatki czy coś tylko śruba mocująca tłok z głowicą . I sobie lata po GB . Ale przyglądam się tłokowi i widze jak metalowy pierwszy ząbek lata sobie w tłoku w dół i góre :/ przesuwając się w dół a 3 następne zęby spiłowane jak niewiem co . Zdjęcia : I teraz pytanie CO kupić ? Myśla czy normalny tłok czy od razu nie kupić aluminowego ? Miał ktoś doczynienia z tym drugim ? PS. kupuje z ASgshopu jak coś to prosze linki od nich :] Teraz tylko pytanie CO i DLACZEGO poszło ? Czy to wina tego metalowegą zęba czy po prostu zbieg okoliczności :/ Edited December 21, 2008 by Cyr4x Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Doczekaliśmy się! http://www.wmasg.pl/aktualnosci/nowosci_w_..._sklepach/1065/ Porządne metal body z oznaczeniami. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Co do tłoka to kup Deep Fire z tytanowymi zębami. Nie do zajechania :uśmiech: Ciekawe kiedy będzie dostępne w Polsce. PS. Jak zostać moderatorem? Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 A słyszeliście coś o HK417, gdzieś na jakimś forum widziałem bo czytać raczej nie dałem rady ( chyba po portugalsku xD) pisane było o jakim HK417 od JG dość fajowo wygląda 8-) . No i Grzechotnik, po przeczytaniu twojego posta padłem :wink: Pozdr Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Właśnie. JG by mogło zrobić HK417. Było by wtedy jako snajperka. Czyli dylemat międzi PJ25, Warrior, a HK417. Co do tłoka to widziałem że na M170 nic mu się nie stało. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 CYR4X: jaka sprężyna? Do M120 ten będzie dobry i bez szaleństwa cenowego. M 130 też powinien uciągnąć, ale nie sprawdzałem: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1024 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Wydaje mi się, że lepiej już kupić tytanowego. Masz go na całe życie. A ten może się posypać. Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 PS. Jak zostać moderatorem? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Już się obawiałem że tego nie zauważycie :lol: xD. Grzechotnik, kurde, kolega nie będzie wkładał tam m150 ;-), tłok aluminiowy od DF wystarczy 8-) Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 (edited) Na ta chwila napisza tak : GB 130% x3 jak na razie jedyne rzeczy kere uległy zniszczniu to zębatka silnika ( która się zużyła trocha ale i tak działo dobrze tak za 10k-30kk trza by zmienić ) i tłok rozwaliłem . Co do springa ja urzywam 130% z DF . + łożyska ślizgowe też z DF. Co do Viamortis taki tłok mam w domu i w karabinie :D ( dziś zamontowałem ) działa ładnie . Jutro test HK 416 z springiem 140% !!!!!!!!!!!!!!! Niewiem czy to uciągnie :P Kończa montaż MOSFETA ( styki silnika zostały mi tylko ) w body i strzelać . Niewiem co będzie bo jak włożyłem do GB to ciężko było zamknąć . Niewiem jakiej firmy ta sprężyna tylko :/ Jutro dam posta wywale tak z jeden mag żeby sprawdzićco i jak . do jutra Edited January 10, 2009 by Cyr4x Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Cholera LITERÓWKI LITERÓWKI, patrz co piszesz :evil: , a ty tam masz sprężynę M140 czy 140%, DF nie podaje w procentach, tylko w m/s czyli nie 140% TYLKO m140 a to bardzo duża różnica ;-) i popraw tego posta, zanim Foka go poprawi. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Ja bym wrzucił Systema albo Promyka. Naprawdę dobre springi i tak szybko się nie ubijają. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts