Reiner Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Panowie jaką precke i tłumik proponujecie do modelu JG6621??Miałem koncept dłuższej lufy i przykrycia tłumikiem.... Może już ktoś z was coś kombinował w tej kwestii. Quote Link to post Share on other sites
goodoldpink Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Dołączam się do pytania, z tym, że mnie chodzi o wersje ze stałą kolbą. Sam zastanawiałem się nad: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3151 Czy będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
zbyszekse Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 wczoraj o 13 dostałem mojego hk416, po naładowaniu batki, poszedłem wypróbować i .......szok silnik żęży i nie można oddać żadnego strzału. Myślałem że Kraken bardziej przykłada się do sprawdzenia broni, no niestety nie można mieć wszystkiego. W poniedziałek pakowanie i odsyłanie broni do sklepu. Nie zmienia faktu że broń wizualnie zrobiła dobre wrażenie, szkoda że ze strzelania nic nie wyszło. :-) Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Z tymi silnikami to nie wiem,ale przypomniało mi sie teraz że kiedy w gf kupowałem to cały karton ok 5 replik miały problem z selektorem ognia-raz sei na auto,auto na semi itp. P.S Sylikon guardera przezroczysty sie nie nadaje,wczoraj wypadł mi przez lufe jego kawałek odpowiedzialny za podkręcanie ;) Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 stock.nie ma dziurek żadnych. na dole tylko taka szpara,przez którą widać tłok chyba... tak więc wygląda mi na 0. jak "balistycznie" wytłumaczyć, że za duży do 363? w ogóle to duże dzięki za sprawdzenie tej dyszy :) przyda się bardzo :) Quote Link to post Share on other sites
assassinRPG Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 (edited) jak "balistycznie" wytłumaczyć, że za duży do 363? jesli chodzo cylinder to czytaj to http://www.asgshop.pl/cylindry.php Jesli masz szpare przez która widac tłok to poprostu cylinder jest obrucony otworem do dołu a dysze napewno obadam i dam znac Edited February 4, 2008 by assassinRPG Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Czy ktokolwiek wie czy do HK pasują magi P&J? Chodzi mi dokładnie o hicapy THERMOLD. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Czy ktokolwiek wie czy do HK pasują magi P&J? Chodzi mi dokładnie o hicapy THERMOLD. Nie ma żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 (edited) Ta wersja nie jest zła moim zdaniem,choć też ząbki ostrzyłem na czarną.Podjarałem się na czarna ze stałą kolbą którą i tak bym pewnie sprzedał i kupił porządną dedykowana do hk (krótszą) a nie do m16. Koleżka miał to "szczęście" i trafiła mu się wresja z czarnym body. Jak nic odrazu wrzuciłem ją na chrono co by obadać czy prawdą jest iż jest to wersja mocniejsza. Tymczasem drodzy koledzy żadnej różnicy w wyniku nie było. Moja i jego wersja kręcą się w granicach 400- 410 FPS. Za to na jego body pięknie wyglądają te żłobione grafiki trybu ognia.. Edited February 5, 2008 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Ale szczerze mówiąc zamawiając teraz hk troszkę bym sie bał bo bardzo prawdopodobne ze kurier dostarczył by mi wersje bez trademarków. Moja replika zamawiana była jakiś tydzień temu a jego 2 dni temu i obie posiadają trademarki. Tłumik LW od Krakmana wygląda ślicznie na tym HK. Dokładnie TAKI 8) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Wrzuć fotki :) Z tłumikiem i chwytem z wysuwanym bipodem: LUGLO niestety Thermoldy z P&J sprawiają problemy i nie obeszło się bez piłowania i to nie 1mmm a znacznie więcej. Teraz jednak wchodzi bezproblemowo do gniazda i ładnie podaje kulki. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Udało się komuś w sensowny sposób zamaskować kable idące z puszki do gripa ?? bo tak wersja ze zwykłą składana kolbą z wiszącymi kablami wygląda koszmarnie..... Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Przeciągasz kabel dołem frontgripa na jego drugą stronę i tam montujesz puchę. Kabel jest mocno naciągnięty więc nic ci nie będzie wisieć. Później jak już zepniesz to z batką to między Risem a puszką masz miejsce na to aby włożyć tam kostki. Po sprawie. Oczywiście te kostki widać ale nic nie wisi bo jest solidnie naprężone i do tego nie rzuca się tak w oczy. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 ja mam inny sposób jeżeli ktoś chce puszkę z prawej strony.Ściągasz foregrip tzn odkręcasz ten imbus i przeciagasz kable na druga stronę (ja tak zrobiłem) i ci nic nie wisi... Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 (edited) Panowie czy ktoś wie czy jakaś puszka pomieści baterię Large dokładnie taką ? : http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=847 Niestety ta co jest oebcnie w komplecie jest za krótka o jakieś 3 cm :-F P.S: Na zlocie w Modlinie wywaliłem 5 Hi-Capów co daje około 1500 kulek po czym stockowa bateria Shuang Bao potrzebowała odpoczynku. A tak pozatym kup sobie gumkę prometeusza albo guardera WZMACNIANĄ. Z tego co sobie przypominam to ktoś powyżej pisał, że jednak guarder się niezbyt nadaje ze względu na to, że jest za słaby do tej repliki. Ile w tym prawdy to nie wiem ale raczej postawiłbym na Czerwoną gumkę Promyka. Edited February 10, 2008 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Reiner Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 No i panowie stało się...mam nadzieję że nie oftppuje tym postem. W poniedziałek wysyłam HK 416 do serwisu :poddanie: Wystrzelane 4 Hi Capy. Z repliki wydobywa się tylko niemiły dźwiek rzężenia silnika....symptomy pojawiły się na ostatnim wypadzie w teren..myślałem że to wina słabej batki.. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 (edited) Przykro nam ale mam dla ciebie propozycję odkręć risa i sprawdź za bezpiecznikiem te malutkie wtyki mi sie wypiął jeden i tak miałem. Kiedy mi przyjdzie lufa dłuższa i magazynek HK postaram sie zapodać fotki :mrgreen: Edited February 10, 2008 by biohazard4 Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 fakt,też mi się raz bezpiecznik wypiął/wypadł (wersja crane stock). wsadziłem, działa. proszę o opis jak zamontować i czy będą kompatybilne z tym gunem następujące części: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3116 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3110 http://asgshop.pl/produkt.php?id=2081 Quote Link to post Share on other sites
jumbo71 Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Body od HK jest nieco wyższe od tych z serii M'kowych. Będzie pasowało ale szyny ris na body będziesz miał niże o jakieś 3-4mm względem przedniej. Pozatym wstawićbody z M'ki do HK to lekka profanacja :P Przecież Masz tu metal body do HK w zestawie z komora HU http://asgshop.pl/produkt.php?id=1055 Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Mi dokładnie nie chodziło o bezpiecznik ale w wersji z puszką (taką masz?) w foregripie jest bezpiecznik za 3 cm za nim są wtyczki łączące okablowanie sprawdź je odkręcając imbus przy risie i go wysuwając delikatnie ale stanowczo. zombie-snake to body też ma niestety niższą szynę ris :cry: Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Wczoraj znowu rozebrałem Hop-Up, tym razem na części pierwsze i zobaczyłem coś, co ostatnio przeoczyłem - dystanser był troszkę za długi i nie wychodził cały, skróciłem i niby jest git. Dziś rano patrze - znowu to samo :wink: . Gumke bd raczej zamawiał, więc co sądzicie o tej http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2461 ? Wiesz co to jest wątek o hk a nie o s-sytem ponadto masz to tego inny dział ;-) H&K, s-system, M16, M4A1, itp. itd. etc... z III generacji to wszystko to samo tylko inaczej zapakowane ;-) Wiem, że mam do tego inny dział ale to nie jest masa pytań, tylko jedno małe pytanie i może kilka odpowiedzi ;-) Quote Link to post Share on other sites
entropus_rvs Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Swoją drogą po co zmienia komorę hopka? Przecież stockowa jest więcej niż dobra. Czy ludzie nauczą się kiedyś, że komora plastikowa, nie znaczy gorsza :poddanie: komora hu jest 2 częściowa.tak więc lufa ma trochę miejsca,żeby się przemieszczać. nie wiem czy lufę stock, czy dłuższą. ja mam dłuższą. i jako że górna część hu ma "free float" blokowane tylko sprężyną ;], lufa ma miejsce żeby przesuwać się do przodu i do tyłu. komora 1częściowa załatwi sprawę. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Hmmm... U mnie takie coś nie występuje. Może trafił Ci się dziwny egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Szerokość to 21,5 mm a to że jest od 17-22 to jest tolerancja mocowania kolimatora Sorki ze w 2 ale edytuj znikło. Mam pytanie jako że chce przedłużyć lufę zew. czy element od boyi będzie pasował? http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...rzna-do-M4.html Oraz czy ten mag podejdzie http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...L-do-M16M4.html Quote Link to post Share on other sites
Kruczy Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Nikt jeszcze nie zamówił czegoś po za HK416 z tej III gen. JG? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts