berni1 Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Witam, mam http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2876 1. Czemu jak Warrior ma 480fps kulka leci na max 50m, (zasięg maksymalny) 2. Co zrobić żeby ten zasięg był skuteczny na co najmniej 50m? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
berni1 Posted November 27, 2007 Author Report Share Posted November 27, 2007 Używam na razie kulek 0.2 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 (edited) Chłopie:D bo do warriora 0,12g się używa..to chyba nie temat o springach ale ok. Tak na serio to weź minimalnie 0,28g lub 0,3g wtedy to będzie tak leciało z 50m skutecznego. Edited November 27, 2007 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
berni1 Posted November 27, 2007 Author Report Share Posted November 27, 2007 A jak kupie prec lufe to zwiększy ona zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Raczej skupienie i powtarzalność. Może zasięg też się troszeczkę poprawi... Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 Zasięg podskoczy o 2-3m. Ale nie myśl sobie, że jak kupisz preckę dedykowaną do AEGa to wszystko będzie cacy, o nie. Wtedy musisz kupić komorę HU od PDI, żeby zamontować zwykłą preckę do AEGa i gumkę. Ewent. jeśli nie uśmiecha Ci się import z dalekiego wschodu, to możesz to zrobić domowymi sposobami, wykonując tulejkę jakąś. A to niech Ci kto inny wytłumaczy.. Quote Link to post Share on other sites
berni1 Posted November 27, 2007 Author Report Share Posted November 27, 2007 Bylem w jednym sklepie ASG i mówili że maja prec lufe do warriora więc myślę że nie będę musiał nic przerabiać:) I mam pytanie dla posiadaczy warriora jaki u was jest zasięg tak na oko:) Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 O tulejce na forum jest,poszukaj,a inwestycja w precke to podstawa w tym karabinku Quote Link to post Share on other sites
berni1 Posted November 27, 2007 Author Report Share Posted November 27, 2007 Wiem wiem że jest bo czytalem sporo postów o warriorze ale THX myślę że lepiej kupić precke niz bawić się w przerabianie od AEG'A szczególnie jak ktoś(tak jak ja) w ogóle się na tym nie zna :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 na oko - ponad 60m - Przebija stockowe chińczyki o ok. 2-3 razy:D Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Bez przesady. Nawet chińczyk nie ma zasięgu 20m, chyba że mowa i tych z platiczanym GB. To można powiedzieć ze nawet 6 razy więcej. :lol: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Z tej odległości trafiłem kolesia.. ku szczeremu zdziwieniu obojga :) i ma ok 30-40 razy lepszy zasięg niż "ĆÓDO" z "warzywniaka"- kupiłem replikę berreta (moherowego chyba), rozpakowuję.. ładuję magazynek i próbuje odciągnąć zamek.. Za nic nie chce iść do tyłu, patrze i okazuje się, iż zamek jest nieruchomy(co to K**** ma być), zrezygnowany pociągam za spust i kulka wylatuje z lufy i leci na 1-3m. (ku zdziwieniu) w "berrecie" nie było lufy:D (tzn. kulka toczyła się pomiędzy 2 szynami) a napędzana była "sprężyną spustową" (nie wiem jak to nazwać) ale kiedy naciskało się na spust to sprężyna szła do tyłu a potem do przodu). Cena tego pseudo AEG to 5zł- a ile radości na twarzach ludzi. Co więcej ku szczeremu ubolewaniu od KRAKMAN'A Quote Link to post Share on other sites
Dori Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Berni1 powiedz mi czy na gunie masz oznaczenia Warrior I jak masz go z specshop :> Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 Dori- miałem tę replikę nic takiego nie widziałem.. Quote Link to post Share on other sites
berni1 Posted November 30, 2007 Author Report Share Posted November 30, 2007 Nie nie ma ale jest napisane ze jest to warrior z wella Quote Link to post Share on other sites
regnar Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=747 Tu jest oznaczenie: "Warrior I" ale nic nie piszą jaki producent, czy INNI czy WELL Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Ale WELL'em jest- dziwię się, że firma nie afiszuje się ze swoim wg. mnie najlepszym produktem Quote Link to post Share on other sites
Robs Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 możecie mi tylko powiedzieć, jak dwójnóg i luneta się spisuje, i jakie jest m/w skupienie strzału na 40m? Dzięki. (nie chcę zakładać nowego tematu). Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Widziałem 2 egzemplarze w jednym dwójnóg lata na boki w drugim jest ok. Luneta jest ok. Tylko z tego co widziałem to na zoom'ie pow. 5X robi się trefna. hmm w obu egzemplarzach jedna śrubka od lunety(te miejsce od złączenia obręczy) była źle spasowana i trzeba było na się namęczyć by to spasować.. nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
Robs Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Ok, dzięki wielkie, a jak skupienie strzału na odległość ok 40m? Prawdopodobnie będę sobie ten karabinek zamawiał na mikołajki w ramach min zdrowotnych (bo asg nie porzucę, a przez pewnien okres czasu nie będę mógł biegać). Jeszcze raz dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Z 45m masz 100% na trafienie człowieka o ile masz dobrze wyregulowaną lunetę i kulki 0,28-0,30g o lżejszych zapomnij. ( pierwszy tydzień z 0,25g strzelałem zasięg skuteczny na nich oceniam na 20m;/. Po daniu 0,3g z 40-55m tylko liczyć kile;d Quote Link to post Share on other sites
rider211 Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Witam! Jest już tu założony temat, więc chciałbym się spytać, czy można zamontować prec lufe do Warriora, bez montowania komory Pdi. Ktoś w tym temacie powiedział, że w sklepie mówili o prec lufie do Warriora, bez montowania komory Pdi. Pzdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts