Papuaz Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 Ja kiedyś w swoim Barze katowałem tłok na 130 i wszystko było w porządku. Jednak sądzę, że na 150 szybko się sypnie. Prędzej czy później i tak trzeba będzie wstawić zamiennik. Jeśli mi się uda porobię jakieś testy celności i zasięgu mojego Bara po "teflonowych modyfikacjach" :). Pozdro Link to post Share on other sites
Tymbark Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Jaki zasięg na 130 uzyskałeś? Link to post Share on other sites
sebciu Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 A tak odnośnie tłoków w BAR'ach(mój ma już jakieś 3 lata z mojego pierwszego BAR'a). Był używany w stock'u przebiegu nie pamiętam(3-4k?), później na searach DF spring sp150 przebieg podobny jak w stock'u. Po zakupie V-triggera przerobiłem go na 90*(stopni :D) w takiej opcji(sp170) używany był przez około rok(początkowo lekko się ścierał co było związane zza dużą odległością między tłokiem a piston searem triggera). Działa do tej pory bez żadnych ubytków. Natomiast tłoki od MB Well'a sprawują się dużo gorzej na tej samej sprężynie(sp150) wyłamała się końcówka tłoka. Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Tymbark. Opłacalniejsze według mnie będzie tuningowanie l96. Można spokojnie etapami, masz tutaj link do dokładnej rozpiski tuningu(podziękowania dla użytkownika AKU za sklecenie tego do kupy). http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...t&p=1154450 Link to post Share on other sites
asgwolf Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Podobnie jak sebciu mam BAR jg 376 model ma ok 3lat i nadal jest w stoku kulek nawet nie liczę bo z 2 paczki zużylem napewo + te które porzyczyłem a nie oddałem Ale dość o mnie pytanko jak go odświeżyć możliwie jak najmniejszym kosztem nie kupując drugiego , Odrazu pisze by nikt mnie nie poprawiał odnośnie kilku tematów 1. Tak piszę z błędami i jestem z tego dumny , nikt nie jest idealny 2. Dlaczego niskim kosztem - jest to zapasowy karabin którego używam tylko do gier post apo ( wygląda jak wygląda ) Dlatego prośbą jak do ulepszyć możliwie jak naj mniejszym kosztem Pozdro Mile widzane linki do filmów uszelniajacych układ i złośliwie przytki "czytaj uważniej " Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 19, 2016 Report Share Posted January 19, 2016 Podobnie jak sebciu mam BAR jg 376 model ma ok 3lat i nadal jest w stoku kulek nawet nie liczę bo z 2 paczki zużylem napewo + te które porzyczyłem a nie oddałem Ale dość o mnie pytanko jak go odświeżyć możliwie jak najmniejszym kosztem nie kupując drugiego , Odrazu pisze by nikt mnie nie poprawiał odnośnie kilku tematów 1. Tak piszę z błędami i jestem z tego dumny , nikt nie jest idealny 2. Dlaczego niskim kosztem - jest to zapasowy karabin którego używam tylko do gier post apo ( wygląda jak wygląda ) Dlatego prośbą jak do ulepszyć możliwie jak naj mniejszym kosztem Pozdro Mile widzane linki do filmów uszelniajacych układ i złośliwie przytki "czytaj uważniej " Na początek koledze należy się Gratuluję. Bar-10 jest klonem VSR od TM, looknij do tematu o tej replice, TUTAJ Masz tam obszerną reckę na 1 stronie i opisanych sporo patentów na ulepszenie repliki. Filmiki też się znajdą. Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Podobnie jak sebciu mam BAR jg 376 model ma ok 3lat i nadal jest w stoku kulek nawet nie liczę bo z 2 paczki zużylem napewo + te które porzyczyłem a nie oddałem Ale dość o mnie pytanko jak go odświeżyć możliwie jak najmniejszym kosztem nie kupując drugiego , Odrazu pisze by nikt mnie nie poprawiał odnośnie kilku tematów 1. Tak piszę z błędami i jestem z tego dumny , nikt nie jest idealny 2. Dlaczego niskim kosztem - jest to zapasowy karabin którego używam tylko do gier post apo ( wygląda jak wygląda ) Dlatego prośbą jak do ulepszyć możliwie jak naj mniejszym kosztem Pozdro Mile widzane linki do filmów uszelniajacych układ i złośliwie przytki "czytaj uważniej " Nie wiem czy stwierdzenie " mam BAR 376" jest na miejscu gdyż 376 to chyba kopia M70 varmint , nie VSR . tak mi się wydaje :P Link to post Share on other sites
Pablo1247 Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 Czołem. Po zakupie tej repliki przymierzam się do tuningowania i tu chciałbym się poradzić osób bardziej obeznanych w temacie. Znalazłem recepture na tuning tego bara od znanego ytbera Novritsh. Na swojej stronie podaje spis części które trzeba zmienić a których nie http://tuningkits.novritsch.com/product/jing-gong-bar-10-tuning-kit/ Czy moglibyście mi poradzić jakich firm części brać głównie mam na myśli: ( Tłok,prowadnice,gumke,seary,sprężyne) Z góry Dziękuje za Pomoc :) Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 Kłania się temat o TM, link podałem wyżej. Bierz te same części. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 (edited) Mendi, klon VSR to 367. Kolega pisał o 376. To inna replika. Nie wszystko jest kompatybilne. Trzeba dorabiać części. :D No i samopał dla mnie... odpowiedziałem na posta sprzed roku. (Z łopatą). A sam novritsh(czy jak mu tam) opisuje fajny tuning. Ale nie w Polsce gdzie snajper ma ponad 600fps. Ten jego kit jest pod 500... góra 550fps, ale kultura pracy na wyższych fps będzie lekko do kitu. Edited July 18, 2017 by mikadorus Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 Hmm, a to 367 i 376 to nie czasem czeski błąd? Czy raczej oni tak specjalnie z tymi numerami modeli, żeby zawsze pomyłki były? Link to post Share on other sites
Recommended Posts