AnR Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Jeśli sam nie grzebałeś, jest tak od momentu kiedy przyszło od Krakmanów to tak. Spaprali robotę, powinieneś żądać, aby to poprawili. Jeśli chodzi o nowe gumki to polecałbym Systema/Madbull/Zielona G&G. Lufa będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
pajaczeq Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Dzięki za pomoc kupię te produkty które opisałem w poprzednim poście skoro gumka i lufa systemy będzie ok i oddam znajomemu który się na tym zna aby tym razem wszystko było ok :) a co do krakmanów to gdybym mieszkał w Krakowie to wsiadłbym do tramwaju i podjechał do nich a wysyłanie tego z powrotem nie ma sensu tym bardziej że zamiana chińskich części na chińskie tuningowe części mnie nie interesuję :D btw max za 3 miesiące kupuję m16 g&p :D Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 jeśli kulki Ci znosi na bok, spróbuj delikatnie przekręcić lufę w odwrotną stronę. Quote Link to post Share on other sites
pajaczeq Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Wywaliłem HU (przeźroczysty czyt. shit) Guardera wstawiłem od nowa oryginalny Cymy zrobiłem sobie teflon fix do tego i teraz śmiga wszystko aż miło w porównaniu do tego co było wcześniej to teraz można trafić w człowieka z 25-30 metrów a wcześniej nie mogłem trafić w bramę 4 na 10 metrów z takiej odległości XD Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Czy akumulator 1500 mah 8,4 v firefox ni mh daje dobre osiągi w cm 048s zimą? Sama biała gumka Guarder-a nie jest zła, trzeba umieć ją dobrze założyć. Mogłeś mieć smar na gumce, kulkach, w magazynku... 25-30m to nie jest za dużo jak na twój karabin. Spokojnie da się wycisnąć 40-50m na stocku. Quote Link to post Share on other sites
LSK Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Jakie kuleczki najlepsze do stockowego cm.028, bo kurde już nie wiem sam czy 0,2 czy 0,25, a może 0,23g ? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Kup po paczce to się dowiesz. Sam sprawdzisz. W jednej mogą dobrze latać 0.2 w drugiej 0.23 a w czwartej 0.25. Aczkolwiek z akcentem na tą czwartą... Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Eh. Wsadziłem SP120 Guardera do stock cymki, poszła zębatka tłokowa. Pokombinowałem trochę i wsadziłem metalowe łożyska (ślizg) i wywaliłem metalową podkładkę z tłoka, to poszedł tłok... Mam jakieś szanse na normalną prace GB z tą sprężyną (jak tak, to jaki tłok do ok 60zł polecacie?), czy odpuścić i latać ze stockowymi 360 fps ? Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 (edited) ;) To zależy od Twych upodobań i funduszy, jeżeli stać Cię na wymianę części co jakiś czas, to tuninguj. I nie ma tu "cyma , systema czy uzi z bazaru za 5zł" Jeżeli jest coś mocne to posiadacz musi liczyć się z dość "częstą" wymianą części w stosunku do replik ze stockowymi 360fps. Edited February 7, 2010 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
wiewiora12 Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Mój kolega ma tą replikę i chwali ją , ale ja i tak nigdy nie lubiłem serii AK . Więc to tylko sprawa gustu . :killer: Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Czy ktoś może posiada 0.28C (wersję z kolbą od m4) Jak się ona sprawuje, czy lata na boki? I jak jest z trwałością łączenia kolby z body. Rozwiejcie w końcu me wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
urquell Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Witam. Jakich kulek używacie i jak się sprawują? Używam 0.25 PJ i myślę o zmianie na 0.23 lub 0.20, bo zasięg jest niezadowalający. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Zasięg się polepszy, lecz celność spadnie. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Głupie pytanie i na pewno już gdzieś w tym temacie była odpowiedź, ale za długo by szukać. Jak długo ładować nową, pustą baterię od cm.028? Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Głupie pytanie i na pewno już gdzieś w tym temacie była odpowiedź, ale za długo by szukać. Jak długo ładować nową, pustą baterię od cm.028? I właśnie dlatego, nikt nie powinien Ci pomóc - PRZYNAJMNIEJ JA NIE POMOGĘ, RĘCE DO DUPY(sorry foka za słownictwo, lecz to jest w imię konieczności) CI NIE PRZYROSNĄŁ, JEŚLI SOBIE POSZUKASZ Pozdro....600, Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Poprosiłem tylko o udzielenie krótkiej, jedno liczbowej odpowiedzi. Nie zakładam nowego tematu, aby wypytać o coś co już było i wystarczy wpisać w szukajkę. Przeszukiwanie 30 stron tematu zajmuje sporo czasu. Problem jednak jest już nieaktualny, uzyskałem pomoc. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 (edited) Właśnie jestem po pierwszych testach mojego kałaszka i z każdą chwilą wyrabia sobie u mnie coraz lepszą opinię. Kulki: guarder 0,25g Cel: denko jakiejś butelki około 7cm średnicy Odległość: 20-30m Bardzo częste trafienia (około 7/10) Te same kulki, 50m, szybka 40x50cm, ta sama celność. Chociaż przy końcowych metrach znosiło lekko z lewo, ale to wina wiatru. Rewelacyjna replika z doskonałymi imitacjami drewna. Wszystko ciasno spasowane, ciężka, metalowa. Cud miód i orzeszki. Zapomniałem dodać, że moje magazynki nie mają żadnych problemów z podawaniem kulek, 0 pustych strzałów. Hi-cap od cymy i low-cap P&J. Edited February 24, 2010 by jebutek Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Ktoś używał mid capów CM? o, takich Cena jak i pojemność bardzo kusząca, ale nie wiem jak z jakością :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Widziałem parę egzemplarzy, wszystkie się cięły jak cholera. Lepiej poczekaj aż Low-y P&J przyjadą. Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 (edited) http://allegro.pl/item953099364_metalowy_m...k_68_kulek.html właśnie coś takiego znalazłem, dobre są te lowy CM? Edited March 15, 2010 by Holgin Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Tak dobre są. I zapewne nie CM tylko P&J. Cyma low-capów chyba nie produkuje. Nie będą się cięły, smarować praktycznie nie trzeba. Podają praktycznie wszystkie kulki bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
Holgin Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Magazynek Low-Cap do AK [CM] <--- tak napisał sprzedawca, więc powinny to być CM :P Gdyby to były pejoty, brałbym od razu, a tak mam mały dylemat (szczególnie że mogę odebrać osobiście). Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Wie moze ktos jak jest z wytrzymaloscia zaczepu kolby w wersji u? Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Jeżeli chodzi o krótkie lowy od P&J to ta imitacja czegoś co ma utrzymywać kulki nie działa. Wystarczy dmuchnąć, żeby wyrzuciło kulki w kosmos. Niedługo kupuję mid-cap od cymy to zobaczymy jak działa. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Wystarczy dopiłować pewny element. (Wystąpił mi taki problem w Low-ach do 74, ale to wina przebiegu) Mimo to ja się z tym nie spotkałem w tych magach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts