TańszaKangurka Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Mi Krakmani na protokole pisali między 365, a nawet 380. A kiedy zakupiona była? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 2015 bodajże. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 2015 bodajże. Na filmiku z września 2015 na chrono wychodzi 355-358 Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Nie ufam bezgranicznie sklepowemu chronowaniu, a sam tego nie robiłem. Różnice na poszczególnych egzemplarzach też sie zdarzają. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Nie ufam bezgranicznie sklepowemu chronowaniu, a sam tego nie robiłem. Różnice na poszczególnych egzemplarzach też sie zdarzają. Wiadomo. Zależy od partii. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 W takim razie, czy z tą cymką mogę wejść na cqb na hali killhouse? Ograniczenia mocy podane w ich regulaminie: 315-325 fps na kulkach 0,25 g 325-350 fps na kulkach 0,23 g 350-360 fps na kulkach 0,20 g Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 A jakby tak na takim Gunfire'rze domówić do repliki darmowy downgrade na 330-340? Starą sprężynę dostaniesz w zestawie (chyba?), więc przełożenie poźniej nie będzie problemem jeśli udasz się na strzelanie do lasu. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Na gf nie kupuję, słyszałem od wielu osób że przesyłka może nawet 2 miesiące iść a poza tym ponoć często repliki uszkodzone przychodzą, znajomy kupił Vala Force Core na gf, jak przyszedł okazał się nieosiowy. Kupować będę na militaria.pl Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 W zasadzie to nie temat na takie dyskusje, ale: 1. Gunfire ma jedną z najszybszych - o ile nie najszybszą - wysyłkę wśród polskich sklepów. Chętnie poznam osoby, którym paczka szła 2 miesiące (sic!) 2. Nieosiowość to nie usterka spowodowana przez sklep, a wada fabryczna. 3. Rozumiem, że kupisz ją na Militariach tylko z powodu tego, że akurat jest w promocji za 369 zł (zadziwili mnie niezmiernie), bo oprócz śmiesznych cen i komicznych -2,5 procentowych rabatów ten sklep nie ma nic do zaoferowania. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 W zasadzie to nie temat na takie dyskusje, ale: 1. Gunfire ma jedną z najszybszych - o ile nie najszybszą - wysyłkę wśród polskich sklepów. Chętnie poznam osoby, którym paczka szła 2 miesiące (sic!) 2. Nieosiowość to nie usterka spowodowana przez sklep, a wada fabryczna. 3. Rozumiem, że kupisz ją na Militariach tylko z powodu tego, że akurat jest w promocji za 369 zł (zadziwili mnie niezmiernie), bo oprócz śmiesznych cen i komicznych -2,5 procentowych rabatów ten sklep nie ma nic do zaoferowania. Kupować będę akurat wersję S która na militariach jest za 395 zł. W GF kupowałem ze dwa lata temu szynę do beretty i akurat szybko przyszła. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 https://gunfire.pl/product-pol-1144792765-Replika-karabinka-CM028S.html Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 https://gunfire.pl/p...nka-CM028S.html Właśnie planowałem tam kupić ale rozmawiałem z osobami z którymi mamy iść właśnie na strzelankę i kilka z nich powiedziało żebym tam nie kupował ze względu na czas wysyłki i żebym kupił na militariach Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Powiem ci szczerze, że pierwszy raz spotkałem się z taką opinią. Nikt przy mnie nigdy nie chwalił tego sklepu, a już na pewno nie stawiał go przed Gunfire. Przeglądając temat o GF w dziale "sklepowym" zobaczysz, że to co mówiłem o ekspresowej wysyłce sprawdza się u 99% klientów. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Powiem ci szczerze, że pierwszy raz spotkałem się z taką opinią. Nikt przy mnie nigdy nie chwalił tego sklepu, a już na pewno nie stawiał go przed Gunfire. Przeglądając temat o GF w dziale "sklepowym" zobaczysz, że to co mówiłem o ekspresowej wysyłce sprawdza się u 99% klientów. Hmm, w takim razie w którym sklepie lepiej kupić, zależy mi na szybkiej dostawie? Jeszcze chciałbym zapytać czy te kolby składane są rzeczywiście takiej okropnej jakości? Dałoby radę oryginalną wsadzić? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 (edited) Ja stawiałbym zdecydowanie na GF. Zamawiałem już tam sporo i nigdy mnie nie zawiedli. Szału co do tej kolby nie ma i należałoby podchodzić do sprawy nieco zachowawczo. Ja miałem wersję C. Tu problemu nie ma bo "emkowa" kolba, jak to "emkowa" kolba. Z uwagi na ten fakt osobiście stojąc przed takim wyborem wróciłbym do wersji C, ewentualnie wziął opcję ze stałą kolbą. Choć nie twierdzę summa summarum, że ta kolba ci pęknię na 100 pro. Należy po prostu w pewnych sytuacjach traktować to jako plastik, a nie 1:1 jako odpowiednik wersji palnej. Nie wiem jak wygląda sytuacja z montowaniem części ostrego odpowiednika, ale polimerowy korpus raczej średnio znosi takie modyfikacje. Cyma 028 to jednak replika, którą najlepiej zostawić w stanie takim jaką się ją przyjęło i używać do momentu kiedy nie zechce się czegoś lepszego. Edited February 27, 2018 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Wersji C brać nie chcę, planuję robić stylizację na WP druga połowa lat 90 (oczywiście jeśli plany wypalą),więc ta wersja odpada, próbować będę upodobniać cm028s na akms na tyle na ile się da. Poza tym ta wersja najbardziej mi się podoba. Zależy mi także na składanej kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Rozumiem. Zawsze jest jeszcze opcja dozbierania: http://www.taiwangun.com/elektryczne/rk-10-boyi Kolejny raz offtopując powiem tak: na gruncie ASG to tylko 150zł różnicy, a potencjał na przyszłość zdecydowanie lepszy. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 Miałem kiedyś CM.028s zrobioną na AKMS, zobacz tutaj https://plus.google.com/photos/108797721205516604722/albums/5830104319244437041?authkey=CNvP246HoM36OA Robił go z tego co pamiętam kolega Szyszka na ostrych częściach. Generalnie bardzo dużo roboty, bo jest mnóstwo rzeczy którymi cyma różni się od AKMSa, choćby kształt body, dekiel itd. Na zdjęciach jest z nowym body od Cymy i "drewnianą" rączką, bo poprzednie zrobione na AKMSa przy pomocy szpachli rozpadło się. Z replikami obchodzę się delikatnie a połamałem 2 kolby (w zasadzie nie kolby tylko ZnAl'owy element który odpowiada za blokadę więc kolba latała luźno). Niestety jest to wada konstrukcyjna i to prędzej czy później się urwie, chyba, że replika będzie wisiała tylko na ścianie. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 Z replikami obchodzę się delikatnie a połamałem 2 kolby (w zasadzie nie kolby tylko ZnAl'owy element który odpowiada za blokadę więc kolba latała luźno). Niestety jest to wada konstrukcyjna i to prędzej czy później się urwie, chyba, że replika będzie wisiała tylko na ścianie. Repliki używać będę głównie z kolbą złożoną na cqb Jeszcze mam pytanie czy do cymy pasują magi od rk03? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 (edited) Złożona kolba "na cqb"? To musicie mieć strasznie ciasne to CQB. No i dystanse muszą być nieduże, skoro strzelanie z biodra jest zawsze skuteczną techniką... Tak, ZnAlowe kolby do AKM wersji S są paskudnie nietrwałe. Montowanie kolby od ostrego jest wykonalne, ale trzeba się, o ile wiem, sporo napracować. Bywają na rynku stalowe kolby do eSek standardu Marui. Sam sobie taką lata temu kupiłem (chyba King Arms, ale to było na tyle dawno, że nie pamiętam. Działa w każdym razie bez zarzutu). Tylko, że to koszty są. No i znaleźć dziś trudniej, niż kiedy ja kupowałem. Zdecydowanie bym odradzał. Skoro chcesz AK ze składaną kolbą, sugerował bym coś z kolba składaną w bok. Może Cyma 28U? Albo CM 28C- kolba co prawda nie składana, ale teleskopowa, zawsze parę centymetrów z długości urwiesz... Mnie się od wielu lat świetnie sprawdza Beta Specnaz (wówczas na tej półce cenowej tylko JG, dziś są też Cymy. Np. CM 512 - a składaną kolbę zawsze można dołożyć. Plus replika jest kompaktowa, i w pomieszczeniach jak najbardziej daje radę. Edited March 1, 2018 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Skoro chcesz AK ze składaną kolbą, sugerował bym coś z kolba składaną w bok. Może Cyma 28U? Albo CM 28C- Wersji C brać nie chcę, planuję robić stylizację na WP druga połowa lat 90 (oczywiście jeśli plany wypalą),więc ta wersja odpada, próbować będę upodobniać cm028s na akms na tyle na ile się da. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 2, 2018 Report Share Posted March 2, 2018 Dzięki, @ hindus - nie zauważyłem. No, to kolega TańszaKangurka ma kłopot... na własne życzenie. Nic nie poradzę... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 2, 2018 Report Share Posted March 2, 2018 @TańszaKangura: Bierz wersję ze stałą drewnianą kolbą. Gwarantuje Ci, że jeszcze takie są w użyciu przez WP, a przynajmniej miesiąc temu były. Quote Link to post Share on other sites
Immortal_46 Posted December 30, 2018 Report Share Posted December 30, 2018 Witam Zastanawiam się nad zakupem CM.028U. Czy te repliki nadal trzymają taką jakość jaka była kilkanaście lat temu ? Cena jest rewelacyjna, gdzie wiem że Mki w cenie 400 zł nie dostane. Replika na początek do postrzelania do puszek w późniejszym czasie pewnie Las z grupą. Standardowo wystarczy nowa gumka HU od Guarder i wio ? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted December 30, 2018 Report Share Posted December 30, 2018 Za 336 zł na TG bierz w ciemno. Będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts