sgt.Chaos Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Tak, możesz do niej wsadzić batkę 9.6v Quote Link to post Share on other sites
Dyrek Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 A ile ten Ak47s ma w koncu Fps-ów Krakman pisze ze 350, ale ludzie mowia ze 290. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 Pierwsze serie jakie wyszły miały 290 fps-i niestandardową komorę hop-up. Ale te nowe ponoć już mają 360-380 fps według tego co na zbrojowni pisze i mają już normalny hopek Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Mógłby ktoś powiedzieć co oni robią ż jest w nich te 380 FPS ??? Chodzi mi głównie o części GB bardzo mnie to ciekawi (czy tylko wstawiaja mocniejszą spręzyne czy jeszcze jakieś chińskie wynalazki...) Quote Link to post Share on other sites
kuklik1 Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 2 pytanka: - Dlaczego Cm.028S ( http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=173 ) ma o 10-30Fps'ów mniej niż CM.028 B TACTICAL ( http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=793 )? - Jakiego lepiej kupić (ze stałą kolbą czy składaną..)? Wiem, ze to "kwestia gustu", ale chodzi mi także o praktyczną stronę tego zagadnienia (kwestia baterii, mniejszych rozmiarów itp.). Jak Wy polecacie i dlaczego? Z góry dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
2siek Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Mimo, ze sam posiadam skladana kolbe, raczej polecal bym ze stala... Po pewnym czasie rozkladania moga byc male problemy ( ale wystarczy przesmarowac i powinna smigac), lecz mankamentem jest chyba jednak mala bateria... Mimo wszystko to tylko Stick, a w wersji ze stala kolba baterie sa wieksze... Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Czy do AK 47 cm 0,28 będzie pasował metalowy korpus od AK 74 ? Np. http://www.customs.pl/produkty.php?product...amp;cat_link=44 NIE Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 A jaki metalowy korpus będzie pasować do wersji ze stałą kolbą? Prosiłbym o linki (najlepiej gunfire jeśli taki mają). Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 A jaki metalowy korpus będzie pasować do wersji ze stałą kolbą? Prosiłbym o linki (najlepiej gunfire jeśli taki mają). Witam http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=543 Tutaj masz linka do tego co Cię interesuje, po drugie skoro piszesz, że najlepiej link do gunfire to nie lepiej samemu wejść na stronę tego sklepu i poszukać? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
shoti Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Keżeli przerabia się cm.028 na full metal + drewno to okładziny,rączke ,kolbę można dostać. Metalowa dolna część body też, górna jest już metalowa od nowości podobnie jak lufa i rura gazowa. Ale co z tym elementem do którego mocowana jest muszka ? i okuciami do drewna ? ktoś wie ,gdzie można nabyć metalowe takie elementy ? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 (edited) Szukajcie a znajdziecie. Pierwszy sklep z brzegu gdzie widziałem trochę elementów - Taiwangun, zakładka części i akcesoria - części metalowe i ..... o - wszystko jest ;). Body dolne, górne, okucia, rury gazowe itp. Ps. Dodam od siebie- sam pamiętam jak miałem starą cymkę .028. Wg. mnie nie opłaca się wydawać drugiego tyle albo i więcej.. na pare metalowych elementów i drewno. Jak ktoś ma starą cymkę to lepiej ją sprzedać komuś za grosze a samemu kupić coś boyia czy nowej cymki full metal i drewno itp, a jeszcze wyjdzie taniej (średnio 300-400 zł, a taką kwotę można wydać na same metalowe body i pare dupsów gdy się chce samemu przerabiać). Oczywiście to tylko moje zdanie wysnute po rocznym użytkowaniu ak47cymki i pakowaniu w nią kasy, której mi teraz bardzo szkoda. EDIT: No chyba, że chcecie z tym biegać więcej niż np rok to inaczej sprawa wygląda, choć czasem ludzie pakując kasę z czasem zauważają, że za tą kwotę mogli mieć firmową replikę, więc trzeba ostrożnie wszystko przekalkulować ;). Edited June 22, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Witam, ostatnio wpadł mi do głowy pewien pomysł. Posiadam całkiem sprawny gearbox i komore HU a takze lufe od AKM-a Cymki poniewaz odkupiłem od kolegi za grosze (Poco miał sie zmarnować :D ). I tak lezy ten GB i sie kurzy wiec.. wpadlem na pomysł zeby kupic u krakmana Ak47 CM tego za 299zł i wsadzic moje stare bebechy. W sumie to ten sam gearbox V3. powinno ładnie pasowac. Zapytałem ponieważ nie jestem do konca pewny. Prosze o fachowa odpowiedz bez takich odpowiedzi typu "A poco?" "Jest sens?" "Bo mój kolega to.." Dziękuje z góry i pozdrawiam. Alamo Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 (edited) Więc jak chcesz to wsadź, będzie pasowac. Masz zapewne stary gearbox z cymek pierwszej seri (ok. 280 fps), a teraz dają do Cymki dające ok 380 fps. Chcesz zamienić dobry gearbox na gorszy (ewentualnie taki sam jeżeli masz nowszy gearbox) :| ? ... Masz dwie opcje: 1. Sprzedać stary gearbox 2. Trzymać go dalej jako zapasowy Ps. Nie musisz pisać od razu drugiego posta jeżeli ktoś nie odpowie po 11 godzinach. Edited July 8, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Ale ja posiadam ten od Cm.036, 450fps. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 bedzie pasować robiłem dokładnie to samo (gearbox cm 036 w cm 028) Quote Link to post Share on other sites
Lord_Nerevar Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Szybkie pytanie, jakie najlpepiej kulki do CM.028 ze stałą kolbą, lufa stock (szukałem konkretów brak) Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Lord_Nerevar jak piszesz Stock to określaj który (fps), bo CM.028 były jakieś 3 wersje z czego dwie miały pod 280-300 fps a ostatnia niecałe 400 więc różnica jest. Tu masz "tabelke" http://www.asgshop.pl/catalog.php?cat=3 Przemo1994 Wystarczyło jakbyś napisał to w dziale dla zielonych, bo raczej nikt w temacie o AK nie poleci Ci czegoś innego niż AK. Od Siebie: Obie repliki są dobre, wybierz tą która Ci się bardziej podoba. Gieta jest praktyczniejsza jeżeli chodzi o gabaryty i wygodę, za to do kałacha wsadzisz dluższą preckę i większą baterię. Polecam też przeczytanie tematów o tych replikach i wypisanie sobie "za" i "przeciw" w tabelce, może to Ci jakoś pomorze. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Szybkie pytanie, jakie najlpepiej kulki do CM.028 ze stałą kolbą, lufa stock (szukałem konkretów brak) 0.25g do tej najnowszej wersji, do reszty 0.2g. Polecamy kulki Blaster. Cześć żeby nie zaśmiecać forum nowym tematem napisze tutaj :wink: Co bardziej radzilibyście wzionśc tego ak 47 cymki czy może tego mp5 JG http://taiwangun.com/?str=product&prId=177 Kałacha do lasu, Mp5 do budynku. Quote Link to post Share on other sites
zientek106 Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Jak sądzicie czy da się do cm.028 zamontować korpus i część przednią korpusu od SLR105? Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Mam małe pytanie związane z cm.028s - Jaki akumulator o woltażu 9,6V będzie tam pasował (mam na myśli o jak największą pojemność) ? Quote Link to post Share on other sites
Harry Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Czy ktoś próbował zamontować do AK CM 028 (tej wersji bez udziwnień) taką szynę ? LINK Ewentualnie jakieś przeróbki są konieczne, żeby pasowała ? Quote Link to post Share on other sites
Harry Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 No do standardowego CM 028 takiej szyny nie da rady - nie ma szyny bocznej ani nijak jej do plastik body nie zamontujesz. Ta co pokazalem ma inne mocowanie, co prawda jest przeznaczona pod Beryla, ale moooże... ludzie nie takie rzeczy wykombinować potrafią, może jakiś magik już to zrobił ;) Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Sledzikmaster, żadna 9.6V tam nie wejdzie. Wiem bo miałem CM.028s;). Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 (edited) Witam czy ktos montowal sam do ak 47 montaż boczny??? taki http://taiwangun.com/?str=product&prId=783 Edited July 24, 2008 by Stopczas Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Da sie. W starych czasach gdy nie było tego w sprzedaży to sie samemu robiło szynę i ja doczepiało. Pamiętaj tylko żeby dać blaszkę z drugiej strony jako podkładkę. Ale trzyma solidnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts