Tom92 Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Mam zamiar dokupić kilka takich magów do swojej cymki: http://www.taiwangun.com/shop,show,1103 Czy magi typu "Mid Cap" działaja podobnie do low capów czy do hi capów (tzn. czy kulki w nich grzechocza). cm.028 ma sprezyne 100 m/s ? Lepiej uzywac pj 0.23 czy 0.25? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 W midach nic nie grzechocze. Sprawdź na jakich kulkach najlepiej Ci się strzela i z takich korzystaj... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 W zasadzie to bardziej bym Ci polecił low-capy... Raz- tańsze, dwa, mniejsza pojemność, mniejsze ryzyko zacięcia, i nie trzeba ich tak często "smarować" jak midów... Jeśli nie przepadasz za 20 kulkowymi "seriami" to dwa spokojnie Ci wystarczą... Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Co do midów. Zależy jak i z kim się bawisz. Jak nie potrzebujesz wywalać serii po 100 kulek, to mi (jak jeszcze miałem tego kałasza), wystarczało mi parę lowcapów metalowych PJ (29zł). Nie dbałem nigdy specjalnie o nie a działały bezawaryjnie rok. Midy trzeba po prostu dość często czyścić i smarować. Twój wybór :). Quote Link to post Share on other sites
igorq Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Temat jest o tej http://www.taiwangun.com/shop,show,172 replice czyli CM.028 mówiąc nowa cyma chodziło mi o nowszą serie tej repliki (1 seria miała 290fps) W opisie repliki pisze UWAGA! nowa dostawa replik CM028 ma w pełni kompatybilną budowę komory hop up do [CA] i [TM] oraz siłę wystrzału około 360-380 FPS! skoro tak piszą to zapewne tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Hunt3R Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 po 7 miesiącach użytkowania cymki ze stałą mogę coś o niej powiedzieć.:D replika fajna, strzela całkiem dobrze, aczkolwiek przydałoby się większe skupienie.i wymiany gumki na np.systeme. można dużo poprawić wygląd malując dekiel ,rurę gazową i muszkę na czarno i machnąć bejcą "drewno". ogólnie to ode mnie dostaje 8/10 Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 Temat przeczyszczony. Niech mi ktoś spróbuje pisać coś o tuningu czy bateriach... kara będzie... po prostu będzie. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 CM.039C Full metal : http://www.taiwangun.com/shop,show,1143 Czy opłaca się kupić? Użytkował ktoś? Ten metal.. dobra jakość? Nie zacznie mi rdzewieć? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 5 sekund sam na sam z szukajką rozwieje twoje wątpliwości... Quote Link to post Share on other sites
Wrazik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 No więc i ja coś napiszę 8-). Zaczynam poważniejszą zabawę z ASG i właśnie zakupiłem CYMĘ...z przymusu. Weźcie mnie pocieszcie - miałem zamiar kupić Schmeissera od AGM, ale akurat, jak miałem dać go do koszyka, zmienił status na "BRAK W MAGAZYNIE" :wink: . Czy zrobiłem lepiej, czy gorzej, kupując CM028 ze stałą kolbą zamiast MP40-stki? Będzie używana do strzelania w lesie. Na temat obu replik są różne opinie, prosiłbym o porównanie, najlepiej od osób, które miały styczność z obiema replikami. Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 (edited) Nie bawiłem sie szajsserem, ale na zrobiłeś o wielu lepiej biorąc Cymę, sądząc chociażby po danych od krakmanów i ilości zadowolonych użytkowników. Edited October 4, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Zrobiłeś lepiej. Miałem Kałaszka, moich dwóch kolegów ma, świetny wybór. Pamiętaj, że powinieneś też wymienić gumkę HU na np. Systemy, poprawią się nieznacznie osiągi, ale za to kulka będzie leciała jak po sznurku :) Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
Wrazik Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Pamiętaj, że powinieneś też wymienić gumkę HU na np. Systemy, poprawią się nieznacznie osiągi, ale za to kulka będzie leciała jak po sznurku Człowieku ja nigdy w rękach nie miałem repliki droższej niż 100 zł a ty mi tu o wymianie gumki HU :wink: . Będę szczęśliwy jak replika będzie strzelać i nie będzie się psuła, jak będę bardziej wtajemniczony to wtedy odważę się pogrzebać w bebechach. P.S. Schmeissera (albo jak przyjdę do grubszego portfela, to Stg44) i tak kiedyś kupię, bo ten karabinek ma coś ważniejszego dla mnie od liczby fps-ów i pojemności magazynka - on ma KLIMAT :wink: . Ale na razie zacznijmy od podstaw ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 QUOTEPamiętaj, że powinieneś też wymienić gumkę HU na np. Systemy, poprawią się nieznacznie osiągi, ale za to kulka będzie leciała jak po sznurku Człowieku ja nigdy w rękach nie miałem repliki droższej niż 100 zł a ty mi tu o wymianie gumki HU hahaha.gif . Będę szczęśliwy jak replika będzie strzelać i nie będzie się psuła, jak będę bardziej wtajemniczony to wtedy odważę się pogrzebać w bebechach. P.S. Schmeissera (albo jak przyjdę do grubszego portfela, to Stg44) i tak kiedyś kupię, bo ten karabinek ma coś ważniejszego dla mnie od liczby fps-ów i pojemności magazynka - on ma KLIMAT icon_cool2.gif . Ale na razie zacznijmy od podstaw icon_wink3.gif . Chcesz kupić Hugo Schmeissera? Przykro mi, on nie żyje. Wytwarzał jedynie magi do MP40, a nie PMa... :roll: W GB nie grzebiesz. Masz poradniki co i jak. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
Wrazik Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Chcesz kupić Hugo Schmeissera? Przykro mi, on nie żyje. Wytwarzał jedynie magi do MP40, a nie PMa... No przecież wiem :wink: . Ale skoro się przyjęła nazwa "schmeisser", to chyba mam prawo jej używać :ok: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 (edited) Osobiście, to możesz go nazwać nawet "Szymon. Marta, Beb, Kerlebindin" Itp. Inni mają za przeproszeniem g... do tego, bo to twoja własność:) Tak jak np. Pies któremu dałeś na imię "Debil". Co do twojego wyboru- Lepiej zrobiłes wybierając CYMĘ. Postrzelaj z Niej, dozbieraj siana, ew. cymkę sprzedaj i kup Mp-40. Edited October 5, 2009 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Wrazik Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 W końcu to moja pierwsza poważniejsza replika, pouczę się na niej, a już od teraz zbieram na Stg44 :). Przy okazji wysprzedaję moje dawne hobby, czyli gry bitewne. Może nazbiera się na moją wymarzoną dojczgiwerę ;) Quote Link to post Share on other sites
czyzu Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Witam. Mam pytanko odnośnie tego modelu, chciałbym do niego dołączyć przedni chwyt. Co mam w tym przypadku kupić. Szyny RIS i chwyt przedni osobno? Czy takie coś będzie pasować na ten model? http://www.taiwangun.com/shop,show,717 Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Najlepiej zrobisz pytając się Krakmanów. Pozdrawiam serdecznie, Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Albo jak masz szynę, to ja dobrze przykręć. Ja tak zrobiłem w AKSu i Aks-74, działa bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
Wrazik Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 No i przyszedł 8) . Jak na obecną chwilę jestem zachwycony (nie chcę zapeszyć :mrgreen: ). Jak na razie przestrzelałem parę magów kulkami 0,12g i dopiero teraz widzę, co to znaczy celność repliki (fakt, 0,12 to niby tandeta, ale przyzwyczajony do osiągów replik za 30 zł byłem zdumiony - na jakieś 20m w cel wielkości 1m x 1m trafia niemal każda kula, i to na minimalnym hopsie ;-) ). Jutro strzelanko kulkami 0,23g. Jestem jak na razie baaaardzo zadowolony z zakupu ;-) Quote Link to post Share on other sites
zryty Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Witam. Panowie, ten montaż ( http://www.specshop.pl/product_info.php?ma...roducts_id=5636 ) będzie pasował pod cm.o28s? Jeśli nie, to jaki? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Z tego co się orientuję, musiałbyś wiercić w body, ale głowy nie dam sobie uciąć. Quote Link to post Share on other sites
zryty Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Ale rozumiem, że jeśli wszystko dobrze wywiercę to nie popsuję nic? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Osłabisz body... gdybyś zarył lunetą w coś to cały montaż może odlecieć razem z kawałkiem body... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts