poldeck Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 NIE dla grafitowego bo to nie jest smar do tego. Jego przeznaczeniem są silnie obciążone mechanizmy. Quote Link to post Share on other sites
regal Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 To jaki inny łatwo dostępny polecasz ? Quote Link to post Share on other sites
Hemidal Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Post wyżej dałem stronkę ;) Wystrzelone koło 700 kulek i bardzo ładnie wszystko chodzi nawet mam wrażenie że ciszej. link: http://profix.com.pl/roboczy/product_info....a83e2e6dcceef1a Quote Link to post Share on other sites
regal Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Ciekawi mnie jaki smar poleca Poldeck ;). Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 (edited) Szczerze? Nie polecam żadnego bo nie znam oznaczeń na pamięć ;-). Wiem, które ewidentnie się nie nadają i tyle. Jeśli o mnie chodzi to używam 1-S "do smarowania przegubów głównego wału napędowego samochodu i innych elementów zgodnie z instrukcją smarowania". I jestem z niego zadowolony. Zmieniam go co jakies 25 tysięcy kulek, ewentualnie po jakichś ekstremalnych sytuacjach typu zapiaszczenie/zabłocenie/ciężka ulewa przez wiele godzin. Choć w tym ostatnim przypadku nie ma potrzeby... Edited July 24, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Ja używam glutowatego zielonego. ŁT-4S3 dokładnie, sprawdza się świetnie w swojej roli, trzyma się zębów i ładnie rozprowadza. Quote Link to post Share on other sites
regal Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Ja zaobserwowałem po użyciu ŁT-4S3 spadek ROFu oraz szybsze rozładowywanie aku. No cóż, spróbuje na grafitowym i zobaczymy. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Też używałem ŁT i to nie był dobry smar do zębatek. Jest gęsty i kleisty. Dużo lepszy jest np. smar litowy (sam jeszcze nie sprawdzałem, ale to info pochodzi od kolegi - wyjadacza girboksowego). Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Może mi ktoś z was pomoże. :P Otóż mam 7 Real Capów Stara. I żaden nie podaje wszystkich kulek. All ładnie nasmarowane itp. Ale zawsze się zdaży parę pustych strzałów co jest denerwujące bo już gościa mam a tu kulka nie wyleciała. Zaznaczam że stockowy hi cap podaje all. Próbowałem magi naprawić tak jak kiedyś radził poledek żeby je podkleić tak gdzie wchodzi zatrzask żeby wyżej siadały ale wtedy zaczep ich nie łapie tylko ześlizgują się z niego i mozna je wyjąc. Może ktoś ma inny pomysł jak temu zaradzić? Chyba że... to wina zatrzasku magazynka? Bo mój ma kształt trójkąta i nie wiem czy się starł czy to norma. Quote Link to post Share on other sites
desert_warrior Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Czy ten zestaw ftk pasuje do M15A4 Rifle?: http://asgshop.pl/produkt.php?id=836 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 (edited) UWAGA! Istnieje możliwość iż zestaw zębatek nie będzie pasować do replik innej produkcji niż Tokyo Maruii. Pozostałe części z zestawu są jak najbardziej kompatybilne z gearboxami innych firm... Opis produktu. Czyli tylko zębatki są nie wiadome. ;) Edited July 31, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 (edited) Próbowałem magi naprawić tak jak kiedyś radził poledek żeby je podkleić tak gdzie wchodzi zatrzask żeby wyżej siadały ale wtedy zaczep ich nie łapie tylko ześlizgują się z niego i mozna je wyjąc. Może ktoś ma inny pomysł jak temu zaradzić? Gdyby był problem siadania magów w komorze, to rozwiązałoby sprawę dociśnięcie ręką maga od dołu. Stąd wniosek, że możesz to łatwo sprawdzić dociskając maga od dołu. Jeśli nadal będą puste strzały, znaczy się, że nie w tym problem. Poza tym podklejasz nie całe wgłębienie na zatrzask, a jedynie górną część. Jeśli taśma dobrze przylega do ścianek wgłębienia, nie powinny się wyślizgiwać. Może masz za duży rof? Wtedy opóźniacz popychacza by się przydał. Generalnie podobno takie coś poprawia podawanie kulek. Ale gwarancji dać nie mogę. Poza tym jak to jest? Puste strzały są regularnie bez względu na tryb ognia? Np. 4-6 pełnych 1 pusty tak samo na auto jak na single? Czy np. 20 pełnych i 5 pustych i 1 pełny? Jaka bateria, jaka sprężyna? Edited July 31, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 (edited) Jak dociskam też puste. Doklejałem tylko od góry. ;) ROF jest duży ale wtedy szwankowało by tylko na auto a na single też się tak dzieje. Batka 9,6 1800 SANYO karabin stock. (wiem że do stocka trochę za szybka. :D) A to jest tak: Mam 30 kulek. Wale: 1,2,3,4,5,0,0,0,6,7,8,9,10,11,0,12,13,14,0,0,15,16itp. Albo czasem prawie normalnie: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,0,0,0,18 i do końca dobrze. Zarówno na semi jak na auto. Na auto to wale parę pustych i znów dobrze. Zaznaczam że Hi cap podaje all. Nawet przy tym rofie wszystkie kulki wylatują więc podejrzewam magi. :/ Edited July 31, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Hm, no to może być sprężyna wadliwa. Ale wtedy chyba przerwy byłyby w zbliżonych momentach. Ewentualnie opóźniacz popychacza jeśli masz duży rof. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Jaka sprężyna? Stawiam na magi skoro hi cap podaje. :/ A 7 takich samych magów nie... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Sprężyna w magu. Ale żeby w siedmiu na raz? Generalnie pierwszy raz spotykam się z takimi problemami pomiędzy CA i Star. Czy Ty może masz wersję SL czy Pro? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Dorosłe CA. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Ten zestaw guardera o który kolega pytał pasuje do emek CA bez żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
desert_warrior Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 (edited) poldeck: dzięki za odpowiedz:) Wrzuciłem zestaw guardera własnie ten: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=836 Karabin strzela tylko czasem tłok zostaje w maxymalnie tylnym położeniu i eMka nie strzela daje tylko dźwięk jakby batka rozładowana sprawdzalem na dwoch bateriach 9,6V jak baterie są dobrze naładowane to po kilku nacisnieciach spustu ruszy. Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Jest to wersja A4 rifle jeśli ma to znaczenie. I jak juz strzela to bedzie strzelał jak tak poleży kilka godzin(choć czasem też kilka minut) to przestanie(ale tez niezawsze) Edited August 28, 2008 by desert_warrior Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Myślę, ze kable albo styki masz popalone... I jaka to pojemność i firma te 9,6V? Quote Link to post Share on other sites
desert_warrior Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 NiMH 9,6V 1400mAh intellecta kupowane 1,5roku druga identyczna 0,5 roku temu na asgshopie http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=981 Urwała mi się wcześniej wsuwka od podłączenia silnika spalił się także bezpiecznik i cos nie kontaktuje czasem na pierwszej złączce zaraz za gearboxem. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 To jest naprawdę nędzarska bateria. U nas w teamie Intellect 1400 mAh nawet przy napięciu 10,8V nie ciągnie m120 przy torque upach. A batka 8,4V 1100mAh dodawana do karabinów boyi wali aż furczy ;-) . Quote Link to post Share on other sites
desert_warrior Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Czyli odpowiedź jest taka że muszę załatwić lepszą baterię? Przykładowo jaką? Nie chce kupić kolejnej kiepskiej batki Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 (edited) A do jakiej wersji emki i do jakiego dokładnie tuningu? edit: Ok. popatrzyłem parę postów wyżej ;-) . Zacznijmy od tego, ze jak rifle to trzeba batke klasy LARGE. Polecam tą: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=156 Mam ją osobiście na m130 i zębatkach STU. Mimo, ze zębatki obcinają ROFa to batka jest na tyle wydajna, ze nadrabia i nie muszę się chlastać. A dawała radę ciągnąć bez problemu m150 na silniku stock CA i zębach STU. I Rof też był wystarczający. Przy tej konfiguracji waliła spokojnie 2,8 tysiąca kulek ;-) . Przy zębatkach o fabrycznym przełożeniu i silniku stockowym, na spręzynie m120 będzie w zupełności wystarczająca. Edited August 29, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Mam następujący problem: Przy konfiguracji silnik systema high speed + sp110 guardera i batce intellecta 8,4V 1400 mAh tłok blokuje się w tylnym położeniu. Reszta bebechów stock. Problem leży po stronie silnika czy baterii? (nie mam w najbliższym czasie możliwości podpięcia innej batki ani silnika) czy stockowy silnik CA jest mocniejszy od high speed'a systemy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts