wajser Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 A ja nadal mam wątpliwości co do odpowiedzi Przemka i będę się trzymać swojej wersji :P Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Ja mam sp120 guardera - tłok spokojnie wytrzymuje chociaż narazie mam malutki przebieg. Jeśli chodzi o batkę to nie narzekam na rof na stockowej (nie będę spodziewać się przecież kosmicznego rofu). Więc bez przesady z tym "do kosza", minie dłuższy czas i wtedy się wymieni jeśli się batka pójdzie paść, narazie używam ładowarki rozładowywarki mikroprocesowej więc dbam o nią jakakolwiek ona jest. Wajser nie wiem dlaczego tak ciągle stwierdzasz , że to nie wytrzyma, skoro jeszcze nie było żadnego posta "poszły mi zębatki na m120/130" :) Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 michalll możesz zrobić foto ile ta lufa 590 wystaje z tłumika płomienia? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Nie wystaje z tłumika tylko ją widać w tłumiku. Widać jej ok. 2-3 cm. Nie mam aparatu pod ręką :) Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 No ok może i wytrzymuje, ale jak dla mnie to jest katowanie GB i zapewne kultura pracy tez najlepsza nie jest... A zresztą chińczyk to chińczyk... ;] Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) Eee... taaak :roll: Edited April 7, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 No ok może i wytrzymuje, ale jak dla mnie to jest katowanie GB i zapewne kultura pracy tez najlepsza nie jest... A zresztą chińczyk to chińczyk... ;] No to trzeba rozwinąć temat - katowanie GB - co dla Ciebie oznacza. Słowo "wytrzymuje" przecież znasz. Więc nie rozumiem Cię w tej chwili. Jeśli kijek na którym położysz kamień się nie złamie to mimo tego "katowania" przecież dalej wytrzyma i na żywotności nie straci (tu przytaczam słowa przemka, że po używaniu m130 zero zużyć). Kultura pracy zapewne nie jest najlepsza - otóż kultura pracy jest świetna, jest cicha, płynna czy jakkolwiek jeszcze to mogę nazwać. Chińczyk to chińczyk - czasy się zmieniają i nieraz chińczyki przewyższają "markowce" pod wieloma względami, ale nie o to tu się rozchodzi. W TYM PRZYPADKU jakim argumentem jest stwierdzenie "chińczyk to chińczyk" ? Powtarzam - wytrzymuje i to lajtownie. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Ja napiszę coś od siebie. Rada ode mnie jeżeli ktoś kupuje M14 Cymy radzę od razu na starcie wymienić gumkę (wiem że tak się powinno robić w każdej replice), ja tego nie zrobiłem i żałuje kulki na hopi'ie ustawionym na minimum latają na jakieś 40m (może więcej nie chce mówić na "łoko") po czym wznoszą się na wysokość "atmosfery" ziemskiej. Miałem to samo tylko u mnie 0,28 szły w niebo po paru metrach. Winę za to ponosiło pokrętło regulacji hopka, było zbyt długie. Wycięcie kawałka łoża tak aby pokrętło mogło się dalej wykręcić załatwiło sprawę. A wymiana na gumkę silikonową w takiej sytuacji pogorszyłaby tylko sprawe, silikonowe gumki dużo bardziej niż zwykła. http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...il?prodID=25968 A tutaj mamy lufe 6,08 wraz z kompletnym Hopsiupem G&P za cale 29$. Tylko blagam nie wykupcie wszystkiego. Zostawcie dla mnie cos :P A tutaj oryginalna TMowska komora do M14 ;) http://www.tokyo-model.com.hk/ecshop/goods.php?id=3508 30 dolców. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 A tutaj oryginalna TMowska komora do M14 ;) http://www.tokyo-model.com.hk/ecshop/goods.php?id=3508 30 dolców. Pierwsza pierwszosc, sla do Polski? Druga kwestia to owszem komora TM jest dobra. Ja jednak duze zaufaniem zaczalem darzyc produkty marki G&P. Jezeli ktos by ktoras zamawial prosze o danie znaka to sie podlacze do zamowienia Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Heh, tylko żeby mi ktoś jasno i wyraźnie powiedział, o ile mi się zasięg i powtarzalność na tych komorach poprawi :P Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) Odchylenie rzędu +- 1FPS, to wiem. To że stockowa M14 TM przebija zasięgiem stockowe M15 Carabine CA o jakieś 10 metrów też wiem. To że komory TM są magiczne i poszukiwane przez wszystkich też wiem. Edited April 7, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Ja w magię od jakiegoś czasu nie wierzę ;) Rzecz w tym, że m14 TM to nie to samo co komora TM w Cymie. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Napewno jest lepiej wykonana co przeklada sie na szczelnosc co przeklada sie na wiele innych czynnikow Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) Dokładnie. Po prostu komory TM są genialne i nie od dawna to wiadomo. Edited April 8, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Szczelność samej komory...? Psu na budę, jak nie będzie dopasowana do gearboxa, łoża etc. A jakbyście się dokładnie przypatrzyli, kompatybilność tej Cymy z TM ma odchyły +/- 1 mm. I co mi po magicznej, genialnej komorze, skoro z powodu niedokładnie wykonanej repliki będzie powietrze puszczać...? Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Dokładnie... TMowska jest zaje*** ale pod części CYMY nie będzie miała takiej idealnej szczelności. A sama komora CYMY jest i tak bardzo dobra skoro przebija wiele replik o tych samych fpsach :) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Jak tak czytam to się zastanawiam, skoro według was te chińskie repliki są takie niedokładne to jakim cudem ludzie wsadzają markowe komory do chinoli i widzą poprawę osiągów, szczelności, powtarzalności itp?? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 A jakim cudem ludzie wsadzają do chinoli markowe części i osiągi są marne...? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=589 da rade ta precka? czy może to kolejny szit:P Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 (edited) A jest sens ? Stok i tak jest bardzo celny a madbull ma dość kiepską opinię , wolał bym dodatkową baterię wziąć . Edited April 11, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Zresztą tutaj wchodzi te 590... jak zmieniać to na coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Bo właśnie ja mam problem... strasznie nie celnie strzela ta m14 ze sprężyną m130 i nie wiem co zrobić. Strzela jakby chciała a nie mogła raz blisko raz daleko.... Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Zasięg to nie wina lufy raczej masz gdzieś nieszczelność albo zabrudzoną lufę . Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 możliwe żeby krakman coś z gb spartaczył? komora jest szczelna. Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 A czyściłeś lufę? U mnie podobnie było na początku, wystarczyło wyciorek w łapkę wziąć i gotowe :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts