michalll Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Czy może precka się lepiej na niej uszczelnia bo zauwazyłem ze stokowa lufa jest ciut grubsza do większości pracek... Taśma teflonowa i po sprawie. Stockowa komora jest idealnie szczelna z niestockową lufą. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 aha, czyli nie warto wymieniać tylko zostawić stokową i ewentualnie pobawić się teflonfixem na łączeniu komora-gumka oraz gumka-lufa? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Jak Ci powietrze ucieka to owszem. Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 powiedzcie mi jak jest z gwarancja od krakmanów? co jest nią wogóle objęte bo kupiłem nówke i czekam na dostawe a precke i gumke chce w sowim zakresie wyminic i oteflonować Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Masz plombe na gb, która powinna zostać nienaruszona. Poza tym nie ma przeciwwskazań do grzebania. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 powiedzcie mi jak jest z gwarancja od krakmanów? co jest nią wogóle objęte bo kupiłem nówke i czekam na dostawe a precke i gumke chce w sowim zakresie wyminic i oteflonować Poczytaj dokument gwarancyjny a jak nie wyczytasz w nim odpowiedzi na swoje pytanie to zapytaj Krakmanów Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 przeczytaj - jutro jak gls mi dostarczy. mam gumke systemy i pare innych bzdetów które mogę w emce umieścići sie tak po prostu zastanawiałem. I tak musze do nich zadzwonic zapytac jak bybylo z montarzem zestawu cylindra i zębatek bo na stocku to tylko do wyplaty ;D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Standard - płacisz za wysyłkę tam i z powrotem oraz za części. Montaż gratis. Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...T-DTGV7_srch_v7 jednak nawet 150 da rade - jesli kolesie z promyka tak twierdza to sie nie będę kłócił Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 (edited) Jest jeszcze taka opcja: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2065 Do tego można założyć tłokową i silnikową STU z v.2/v.3 Zastanawia mnie też różnica w opisie i cenie tutaj: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5069 i tutaj: http://www.taiwangun.com/shop,show,1128 Edited May 6, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Swego czasu kupiłem ją do L85 army bo mi sie rozleciala i sprawia dość solidne wrażenie. Ciekawe ile by wytrzymał taki zestaw na STU. róznica chyba wynika z tego ze taiwangun w tym grzebie i nagle by byla zabawa w wymiany na 150 i pękające GB bo wiemy jacy są niektórzy ludzie a 500+ z chińczyka małym kosztem kusi. Co innego m150 i 200 kulek na strzelance tylko na semi a co innego m150 i worek kulek z elektrycznego magazynka. Element narazie nie ma jakiejś konkretnej opini bo każdy mówi coś innego i trzeba by było zaryzykować - kto wie ;D Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Zależy kto ile chce uzyskać ja chcę mieć broń do 400fps więc zamontowałbym te zębatki drogie nie są, a firma niezła. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Tylko po cholere wtedy zmieniać zębatki...? Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 mnie interesuje 450 - 550 bo to ma być karabin wyborowy i ma mi oferowac oklo 70 metrow celnego na biovalach 0,3 Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 To Ci pomoże : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39803&st=0 Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 czytalem i zastanawia mni trwalosc gb od cymy w porownaniu z tm Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Przy M120 i możliwości auto byłoby raczej wskazane + prowadnica naturalnie. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Nie ma sensu. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Jak myślicie, kupić preckę firmy Vanaras (na asgshopie jest) czy też Deep Fire 6.02? Różnica 60zł a z tego co czytałem na zagranicznym portalu to ta pierwsza nawet ok jest. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Jak myślicie, kupić preckę firmy Vanaras (na asgshopie jest) czy też Deep Fire 6.02? Różnica 60zł a z tego co czytałem na zagranicznym portalu to ta pierwsza nawet ok jest. Mógłbyś założyć Vanaras tylko że pasuje jedynie z opisu , na zdjęciach widać tylko 1 nacięcie i to do tego do zwykłych komór , tak samo użytkownik Shamoth napisał z temacie o lufach że jest tylko 1 wycięcie . Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Akurat nacięcia zrobić to nie problem, głównie chodzi mi o to czy lepiej zaoszczędzić tą kasę czy dać sobie luz ;) I kupić DF'a. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 w poniedziałek dostane DF 550mm 6.02 to powiem coś więcej o niej :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Sklepy często dają takie same zdjęcia przy wszystkich lufach tej samej firmy. Przykładowo 590 mm KM Head na zdjęciu w asgshopie nie ma dwóch nacięć, a w rzeczywistości ma. Quote Link to post Share on other sites
stellar_girl Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 (edited) Witam Akurat też się zastanawiałam nad przetestowaniem luf tej firmy, ale wpadłam na tą recenzje. Perspektywa zakupu "precki" mniej celnej od stockowej lufy TM skutecznie ochłodziła mój zapał. Edited May 10, 2009 by stellar_girl Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Co do tej precki DF miałem ją założyć w poniedziałek... założyłem dziś, po krótkich testach można stwierdzić, że prędkość początkowa zwiększyła się dość wyraźnie, tak samo skupienie strzału. lufa ma trochę większą średnicę zewnętrzną ale jest krótsza (550mm) od lufy stockowej o jakiś centymetr może dwa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts