snup dogg Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 ja mam 16 i jakoś zarabiam :) a agm'y takie są wiec się nie zrażaj mi puki co bolt-cath zginął ale to tylko z mojej winy najlepiej jest go zakleić. Bateria trzyma dłużej jak się ją owinie tą folią Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 A jak zarabiasz ? Co do AGM , to wiem , czytałem dużo i to się potwierdziło. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 głównie roznoszę ulotki :) Trochę mało opłacalne ale zawsze coś kasy wpadnie :) Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 michalll opłaca się ? http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1621 Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 A to są chyba te zębatki Original.One wytrzymują jak pisze Guarder do m120 więc jeżeli chcesz mieć w swojej 14 m120 myślę ,że się opłaca ;) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 (edited) Nie bo stokowe też spokojnie wytrzymują M120 i powinny jeszcze więcej , qumpel włożył do swojej M130 i na razie działa , napiszę coś więcej jak przemieli trochę BB . Edited November 23, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Hm, jakbym nie zmieniał zębatek to w końcu zostaje 150zł w kieszeni, a działanie takie samo.. Wychodzi na to że wywalił bym kasę w błoto. Czekam na recenzje/porady itd. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 (edited) Nie miałem w rękach zębatek stockowych, ale domyślam się że są podobne do normalnych chińskich XYT czyli i do m130 pociągną. Jedyny ból, jak komuś zależy na gwarancji, że Krakmani wymagają zmiany zębatek już od m120 :( Właściwie są tylko takie opcje jak zębatki Element (m120), Guarder (m120) i Prometheus (m135) - te ostatnie za ponad 300 zł :? Także w sumie te Guardery by miały sens, bo są tańsze od Elementa, tylko pod kątem utrzymania gwarancji. Nie wiem czy opłaca się. No i na MG można zamawiać za min. 300 zł :) Edited November 23, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 I tak bym ich nie zamówił, tylko pytałem. Myślę że na start wymienię tylko preckę i gumkę, a po kilku miesiącach tuning mocowy do m120, wtedy będę myślał .. Chyba że wejdą jakieś nowe, rewolucyjne części na Krakmanie, wtedy wezmę od razu ; ) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Rewolucji raczej się nie spodziewaj ;) Moim zdaniem ta replika w stocku strzela naprawdę przyzwoicie i na pewno typowe zabawki typu m4 czy ak po 400 fps nie zostawiają jej w tyle. Poza tym jest wyjątkowo user friendly, bardzo mi się to podoba. Na wstępie jest z nią kilka razy mniej problemów niż z emką tej klasy. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Znalazłem info że łożyska są tutaj metalowe w stocku. Z tego wynikało by, że nie trzeba ich ruszać przy upgradzie :) I jakby ktoś był zainteresowany szyny montażowe CM będą w połowie grudnia a magi DF za ok. 10 dni. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 (edited) Jest jakaś różnica z tymi magami ? Chciałem kupić na taiwanie 2x lowcap z AGM , bo tylko takie są .. Co do łożysk, wolałbym 100% info. Edited November 25, 2008 by SonicX Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Ja też bym wolał, ale takie znalazłem. Jak chcesz mieć 100% to dzwoń do Krakmana. Low'y AGM są, z tego co ludzie piszą, do niczego. Nie wiem dokładnie czym to się tutaj konkretnie charakteryzuje. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Dobra , na razie będę czekał. Zbieram kasę do marca , wtedy dopiero zamawiam. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Ok, pogrzebałem dzisiaj trochę w m14 i sprawdziłem łożyska - są metalowe. Czyli jesteśmy 25 zł do przodu :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Low'y AGM są ok. Podają kulki, zero zacinek. Wyglądają tylko trochę gorzej od np. Deep fire. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Dzięki michalll , na prawdę w końcu jakaś dobra wiadomość. Dzisiaj czytałem że ktoś dostał w stocku 380fps na 0.2 ; < Był to jakiś komentarz na zagranicznym sklepie. Polecam poczytać TO Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Jest duży rozrzut mocy w stockach, nie wiem nawet czy przez różną twardość sprężyn czy różnice w szczelności. Jeszcze z uwag: bezpiecznik do wypieprzenia, można wymienić kable bez otwierania gb i włożyć silikonowe. Mag stockowy lata denerwująco w gnieździe - można podkleić taśmą i jest super. Pokrywa lufy mimo wszystko trzeszczy i woła o wymianę na metalową DF: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1788 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 A czy przypadkiem polimerowa nie jest "bardziej oryginalna"? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 no to jestem 25zl w plecy :) mogłem sie troche wstrzymać z tymi łożyskami :) Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Odrazu jak zakupisz m14 to rozłóż ją i wszystko dokręć ,ponieważ ostatnio mój kumpel kupił m14 i jak ją rozłożył to między Gb a Hu była 2 mm dziura przez co tracił około 20 fppsów.Kiedy już wszystko poskładał i zrobił teflon fixa wyszło mu średnio 377 fpssów na 10 strzałów ;-) Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Hm, nie będę ukrywał, jestem totalnie niedoświadczony w rozkręcaniu replik, jak popsuł mi się AK47 z Cymy (spring) , to nawet nie udało mi się go rozkręcić .. Wszystko się rozleciało. Czy w M14 jest jakiś skomplikowana konstrukcja czy to tylko w tanich springach tak wygląda że zanim rozkręcę wszystko siada? Nie mam totalnie zamiaru ruszać gearboxa , mógłbym tylko rozkręcić, jak będzie prosto i zobaczyć jak to się ma. 1.Ale 377fps w stocku ? 2.Co to teflon fix ? 3.Jak się rozbierze replikę to traci się całkowicie gwarancję ? Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 1.Tak miał 375 fpssów w stocku ale po rozkręceniu repliki i po przysunięciu Hu do Gb. 2.Teflon fix jest to uszczelnienie Hu.Jest nawet temat o tym więc poszukaj ;) 3.Nie ,musisz tylko zdjąć body i głębiej wsadzić Hu du Gb plus jeszcze ten teflon fix.Przez co nie tracisz gwarancji ;) Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 (edited) 1. http://i56.photobucket.com/albums/g168/vbtb110/Pic20.jpg 2. http://i56.photobucket.com/albums/g168/vbtb110/Pic21.jpg 3. http://i56.photobucket.com/albums/g168/vbtb110/Pic22.jpg 4. http://i56.photobucket.com/albums/g168/vbtb110/Pic23.jpg 5. http://i56.photobucket.com/albums/g168/vbtb110/Pic24.jpg To z jakiegoś poradnika z forum Ohio , gdzie montował ktoś teflon fixa do taniej snajpy wella. Domyślam się więc że będę musiał zrobić to podobnie. Interesuje mnie tylko to , co on tam nałożył ? Białe-teflon ? Czarne-taśma ? I czy potrzeba/przyda się do tego silikon w sprayu ? Edited November 26, 2008 by SonicX Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 (edited) Ja użyłem jedynie Teflonu i powiem ,że działa świetnie ;).Ale możesz spróbować jak działa jeszcze z taśma lecz myślę ,że z teflonem będzie bardziej odpowiedni ;-) Edited November 26, 2008 by H4xor Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts