michalll Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Nie wystaje. Quote Link to post Share on other sites
Marecz Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Słyszałem że od G&G jest w wiekszosci podobny do CM jeśli chodzi o budowę M14 !! ;p A możecie powiedzieć jakie tłumiki wchodzą i na starcie prec lufe bym wymienił czy któraś z SYSTEMA z taiwanu pasuje ?? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 (edited) G&G generalnie sporo się różni od TM więc i od CM, które jest dosyć wierną kopią TM. Nawet magi są inne. Musiał bym przyjrzeć się dokładnie odpowiednikowi tego elementu w replice, żeby powiedzieć czy będzie ok. Tłumiki zasadniczo nie wchodzą nakręca się, z tego co mi się wydaje gwint jest standardowy. Systema nie pasuje. Edited December 13, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Marecz Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 To jaka prec lufe proponujesz zakupić bo czytałem ten temat i się trochę pogubiłem!! Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Deep Fire na przykład. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 (edited) Wyczyściłem porządnie lufę i przestrzeliłem ok. 200 kulek, - jest lepiej, lecą prosto mimo że to 0,2 , ale hop up ciągle słabo. Więcej nie popełnię takiego błędu .. ps. jak odkręcić tłumik płomienia ? nie jestem zbyt bystry.. Edited December 13, 2008 by SonicX Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Co do tłumików, jeśli chcesz dosyć tani i dobry tłumik to proponuje Home Made :) . Jest na stronie artykuł poświęcony jak zrobić dobry(tłumiący WOW xD ) tłumik. Naprawdę są to groszowe sprawy a masz ten komfort, że możesz sobie wybrać długość i średnicę. Na dobry tłumik spełniający swoją rolę trzeba wydać trochę kasy. Co do samodzielnego robienia tłumików to nie jest to tak trudne jakby mogło się wydawać. pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Ej.. ja chcę go tylko odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 To było do koleg9i , który pisał wcześniej na temat tłumików :) Co do odkręcania tłumika to nie wiem bo nie mam (na razie) M14 może spróbuj pokręcić w jedna i drugą stronę ?? ;) Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Przypadkiem na tłumiku nie ma malutkiej śruby na imbusa? Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Nie ma.. A nie będę nic szarpał i kręcił bo zaraz coś udupię. I dalej nie wiem jak odkręcić tłumik płomienia ; ) Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Spróbuj chociaż delikatnie pokręcić :) aż tak szajse ten plastik nie jest, od razu ni9e je...e ;]. (tylko delikatnie bo jak ułamiesz to będą pretensje do mnie :) ) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Masz tam taką ryflowaną obrączkę, dokładnie poniżej muszki, na poniższym zdjęciu jest tłumik płomienia właśnie bez tej obrączki: Ją odkręcasz. Gwint jest odwrotny jak w normalnych śrubach. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) No widzisz.. i ja chciałem to odkręcić bo to była jedyna część która mogła coś sugerować, ale tego się nie da odkręcić.. Przywarło strasznie.. Będę próbował EDIT Ok odkręciłem, lufa wystaje jakoś 2cm Macie może jakiś patent jak poznać lufę ? Sprzedawca mówił że element albo systema.. a to już różnica Edited December 14, 2008 by SonicX Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) Są sposoby , kolor , sposób robienia wycięcia na gumkę i jeszcze kilka , podrzuć jakąś fotkę może da się rozpoznać . Co do selektora to się przepala płytka i wysiada single , część szukaj w standardzie TM bo G&G są inne . Ps. Gwint to standardowy lewo skrętny 14 mm wiec wszystko z takim da się nakręcić , ja mam takie coś http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=138 Edited December 14, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Ok dałem radę .. troszkę przesunąłem śrubokrętem i później już poszło. A lufa to już wiem.. musi być taka jak pisał, czyli Elementa do PSG-1 skracana do M14. Wystaje ok 2cm bez tłumika płomienia, więc nie może być stockowa. SYSTEMA ma lufę srebrną więc tez odpada, bo ja mam matową mosiężną. Mam nadzieje że się nie przejadę na tej lufie elementa ; ) Quote Link to post Share on other sites
Marecz Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) Dzięki za odp co do tłumika, chyba znalazłem selektor czy ten powinien pasować ?? http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1990 I jeszcze jedno czy okablowanie też warto wymienić ?? czy puki nie prowadzę większego tuningu (GB), powinno przeżyć te 4 miesiące bo słyszałem że z tym także jest problem ?? SoniX w tym M14 pisze ze lufa stocka ma 510mm, w specshopie od G&G m14 widziałem takiej samej długości !! http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3545 właśnie się zastanawiam czy se nie dokupić ! Edited December 14, 2008 by Marecz Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) O ja , przecież Ci piszę że siada płytka selektora , pozatym także już w tym wątku pisałem że komora nie jest standardowa i potrzebne są lufy ze specjalnymi nacięciami , są teraz 3 firmy to produkujące , guarder , deepfire i KMhead . A co do lufy , 509 jest marnotrawieniem potencjału , jak da się założyć lufę 550 to po za zakładać 509 ? Edited December 14, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Przemek jaką masz lufę z tym tłumikiem ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Na razie stok bo się waham pomiędzy 590 mm a 650 mm , zastanawiam sie ile FPS stracę na tej 2 , bo jak wiadomo BU do M14 nie ma :wink: Ale i tak plany na ten tydzień to M130 + tłok . Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Masz jakieś fotki tej twojej 14? Na avatarze myślałem że masz m24, do czasu. Ciekawie to wygląda.. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Na avatarze to sr-25, jeśli się nie mylę ;) I wydaje mi się, że kiedyś lufy Systema były koloru "mosiężnego", jakby co. Ale nie mają tych wycięć charakterystycznych. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 No na awatarze jest SR25 , został z wakacji jak takową posiadałem , a zdjęcie , dziś postaram się wrzucić bo było robione trochę lans fotek na strzelance , tylko napiszcie jak je wrzucić tak żeby wyświetlały w poście . Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 www.imageshack.us albo www.fotosik.pl i wklejasz wyświetlane tam linki. Quote Link to post Share on other sites
Chacal Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Ja w przyszłości planuję kupić M14, ale na pewno nie będzie mnie stać na żadną oryginalną, słyszałem że ta od Cymy jest najlepsza na rynku tanich czternastek. Planował bym w tym wypadku zrobić w niej 460-490FPS - miała by to być para snajperka. Jakie części musiał bym w nią włożyć? Jestem pewien że tuning będzie dość kosztowny, zwłaszcza że GB v7 ma bardzo małe możliwości tuningowania... Te 460FPS to dla mnie absolutne minimum, czy było by do osiągnięcia na M130 przy dobrej szczelności? Co radzicie? Pozdrawiam Bogman Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts