przemek10 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Powiem tak , jak miałem 590 w SR25 i 455 w SPR byłem zadowolony ale jak porównywałem moją M14 do repliki koleżanki właśnie z tą lufą to moja stokowa była celniejsza . Quote Link to post Share on other sites
Jannu Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Witam mam prośbę mógłby ktoś napisac jak się to m14 rozkłada dokładnie. pisze ponieważ nigdy tego nie robiłem i nie wiem. będę wdzięczny Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 I jesteś pewien, że ten dział i ten temat jest odpowiedni do zadania takiego pytania??... odsyłam do przeczytania tematu w dziale AEGi tam masz sporo o M14 i był nawet podawany link do filmu jak rozkładać replikę... Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Pilne pytanko mam do was :) Czy czesci od M14 agm (aeg) beda pasowaly do M14 cm ?? Chodzi mi najbardziej o łoze , pokrywe lufy i cala lufe zewnetrzna ?? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 powinny pasować w sumie to klony TM Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Ok Jak juz mi czesci przyjda itp to napisze jak pasuje :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Wróciła do mnie replika z serwisu - włożyłem KM Heada 590 mm, używaną m120 Guardera, prowadnicę łożyskowaną i dystanser H. No i jak na moje ignoranckie oko to specjalnej różnicy nie widać :lol: Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Hmm do mojej stockowej wsadzone jest sp120 , prowadnica łożyskowana i gumka silikonowa guardera. Strzela świetnie, tylko musi się gumka dotrzeć bo niesie kulki w niebo troszkę :) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 miachalll jesteś pewien że te części tam są? Ja też wcześniej tak myslałem a tu kuku:P Rozłożyłem GB a tam części nie ma... ale problem załatwiłem i to z nadwyżką :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Wszystko jest ;) Ot, uroki tuningowania. Nic w tym dziwnego. Tym niemniej strzela bardzo dobrze, ale tak jak pisałem wcześniej nie ma co się napalać na super różnice w osiągach przy skoku 50 fps. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 A ja dalej nie sprawdziłem jak niesie mi moja.. Po zastoju zimowym, dzisiaj była pierwsza strzelanka... Akumulator ma się wyśmienicie - wystrzeliłem ok. 1300 strzałów i po przyjściu do domu, napięcie dalej jest bardzo wysokie. Przypomnę że mam: -M14CM -prec element PSG1 -hop systema -akumulator firefox 9,6 -sp100 guarder- ok 330-350fps -nowe okablowanie niskooporowe i styki Strzela się do dupy- nie mam kulek. Kupiłem przed zimę wadliwą serię Pestek- specjalnie 2 opakowania żeby był zapas.. a jak wiadomo maja one powłokę silikonową i nie są podatne na hopa. Kilka kulek 0.20 bbbullets już leciało na 60m ale trajektoria były to dupy- zła jakość i waga. Z 14 jestem zadowolony- jedyną wadą jest to, że nie mieści się duży akumulator (duża kolba- mały efekt). Po jakimś czasie wyślę na kontrolę- zobaczę jak się to ma ; ) POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Do kolby spokojnie wchodzi batka tylko musisz wsadzić kable górą lub dołem (nie pamiętam dokładnie) i tylko końcowka ZA bezpiecznikiem będzie wystawać i łączyć z batką. Tak będzie dużo miejsca :) Ja dziś zrobiłem test mojej czternastki. sp120 guarder, prowadnica łożyskowana, gumka silikonowa guardera. 50m (MIERZONE METREM :) ) jest bardzo skuteczne chociaż 100% w człowieka by nie było - gumka jest niedotarta i ciągnie kulki troszkę w górę przez co powtarzalność strzelania jest średnia. Tak poza tym to pięknie. Całkowity zasięg to 65m ~. Jeszcze jedna mała wada to to że mag poda czasem 2 kulki. Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 U mnie z tym magiem ten sam problem podaje nieraz 2 kulki i to na singlu. Na początku było dobrze, a teraz po dwóch miesiącach jest klapa. Co może być nie tak? Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 (edited) Do kolby spokojnie wchodzi batka tylko musisz wsadzić kable górą lub dołem (nie pamiętam dokładnie) i tylko końcowka ZA bezpiecznikiem będzie wystawać i łączyć z batką. Tak będzie dużo miejsca :) Ja dziś zrobiłem test mojej czternastki. sp120 guarder, prowadnica łożyskowana, gumka silikonowa guardera. 50m (MIERZONE METREM :) ) jest bardzo skuteczne chociaż 100% w człowieka by nie było - gumka jest niedotarta i ciągnie kulki troszkę w górę przez co powtarzalność strzelania jest średnia. Tak poza tym to pięknie. Całkowity zasięg to 65m ~. Jeszcze jedna mała wada to to że mag poda czasem 2 kulki. Ta.. ja nie mam bezpiecznika i nawet jak nie łączę kabli to mi się "drzwiczki" do połowy zamykały, więc je usunąłem. Teraz akumulator się mieści, ale jak chcę ładować to muszę ściągać całą pokrywę (odkręcać) żeby wyciągnąć kable.. nie wiem jak ty to montujesz ale u mnie nie ma żadnych szans- chyba że spiłował bym trzymania na akumulator w kolbie- wtedy może z 0.5cm by było.. ps. aku- http://www.taiwangun.com/shop,show,848 Długość - ok. 16.8cm (16.3 + zgięcie kabla) Edited April 4, 2009 by SonicX Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 @SonicX - aaa no tak , large 9,6 :) Ja mam mini 9.6 albo large 8.4 temu wszystko się mieści... @FIFEK - mi właśnie odwrotnie, na początku ciągle po 2 a teraz się wyrobił i daje już dużo lepiej. Hmm może coś z dyszą? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Raczej kołnierzem gumki . Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 miałem to samo :) poluzuj hopka. Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Hopka mam na minimalny. średnica kołnierzyka za szeroka?;] to dlaczego powtarzalność tego podawania jest na tyle mała ;p Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Panowie, FTK ze strony Krakmana jest wart uwagi? Chciałbym zrobić upg pod M120 Guardera i się zastanawiam czy jest sens wymieniać cokolwiek. Chciałbym uzyskać stabilne 390-400fps i bdb celność. I teraz kolejne pytanie - lepiej zainwestować w lunetę Prometheusa 500mm 6.03 czy w Systemę 590mm 6.04? Różnica ceny to "tylko" 40zł. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Nie wiem czy znajdziesz tak długie lunety :P Szukaj promyka 560mm :) Co do 390-400 fps i bdb celności. Wsadziłem sp120 guardera , prowadnice i gumke i w zupełności mi to wystarcza. Dziś 3 gości strzelając stwierdziło , że ma to z 460 fps skoro tak strzela :) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Hahah co ja piszę :D oczywiście chodzi o lufę! A jaką lufę masz? Ja myślałem o wstawieniu ślizgów Systemy, SP120 i prowadnicy G&P, 120zł +-. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 (edited) Tylko że nie włożysz tu żadnej z tych luf , muszą mieć specjalne nacięcia do komory M14 .Do środka daj prowadnice PJ ( po co wywalać 2x tyle na guardera ? ) do tego M120 i powinno dać ok 410 FPS . Edited April 5, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
FIFEK Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Ok, sprawdzę gumkę. A co do FTK to chyba zbędna rzecz, u mnie na stocku pokazało 400fps, więc może lufa wystarczy?? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Ja przy FTK od krakmana wstawiłem m130 i mam stabilne 440fps. Do tego gumka systemka, i dystanser typu H. Myśle teraz nad lufą. Jaką polecacie bo ja już tego nie ogarniam :/ (najlepiej żeby była w przeciętnej cenie około 120zł ) Quote Link to post Share on other sites
BAATT57 Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Warto promyka o ile zrobisz rowki :) @Drakeus - ja mam stock :) Jak już mam przeskoczyć to taką z najwyższych półek. @FIFEK - nie wiem jakie to masz chrono ale nie powinno tyle wskazać, chyba, że od razu strzelili Ci tuning :) Mnie dziś dotarła się gumka (2 strzelanka) i teraz jest już bardzo ładnie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts