seger Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=3104 czy o taki coś ci chodzi ? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?...roducts_id=1081 http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?...roducts_id=1082 prącie bardzo :) Dziękować :wink: Patent ze wsuwkami jest świetny jeżeli odpowiednio je zaizolujesz i nie będziesz ich zginał- są bardzo podatne na złamania ;/ Dokładnie. I przede wszystkim, wsuwki są bardzo tanie. 10 kompletów wsuwek (do 10 replik) to koszt 8zł (przynajmniej u mnie są takie ceny) a jedno takie bananowe gówienko to 8zł. A na replikę potrzebujesz ich 2, czyli 16zł. Gdzie tu sens, gdzie logika?? To już dużo bardziej opłaca się T-Connectory z linków które podał Seger. Edited May 20, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) o właśnie takie cuś podobnego. normalne tamyia tyle ez pełne w środku. mają jedna wade - wysuwaja sie z końcówki i trzeba uważać na zwarcie Edited May 20, 2009 by Pablo1986 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Tym bardziej nie ma w nich nic lepszego niż zwykłe wsuwki/T-Connectors. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 (edited) zamontowałem zestaw tuningowy PJota - http://www.taiwangun.com/shop,show,134 Okazał się że stokowy tłok do tego nie pasuje i trzeba było jeszcze wymienić tłok - łozyskowana głowica tłoka wchodziła zbyt ciasno i sprężyna nie miałaby miejsca na obracanie się na łożysku. sprężyna guarder 130 gumka systema batka 9,6 1900 large dało to 430 fps i jako taką reakcję na spust. Auto też jeszcze przyzwoite ROF ale nie powala Ponoć do tej komory hop-up lepsza jest gumka guardera niż systema bo systema jest cieńsza i nie uszczelnia się tak dobrze w komorze hop-up jak ta guarderowska. stokowe bebechy gearboxa po przemieleniu około 30 k kulek, głównie na auto nie mają w zasadzie oznak zużycia. Wymienie gumkę na grubszą, uszczelnie teflonem i zobacze czy coś to da bo prawdę mówiąc spodziewałem że ten tuning da jakieś 450-460 fps Edited May 22, 2009 by Horblower Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Wstaw MOSFETa i nowe grube kable. Co do gumek - Systema jest tak gruba że wszyscy piszą że mają problemy z wciskaniem jej do komór. Quote Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 dobry zestaw cylindra - najlepiej modify. powinno dodać kilka cennych fpsów z rcaji wykonania i gładkiaje powierzchni cylindra bo cyma "sztyni zgnilą skarpetą" Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Na pewno bezpieczniej włożyć dobry zespół cylindra, ale na częściach P&J też można uzyskać niezłą szczelność, z tym że warto samemu je wkładać i ewentualnie wymienić o'ring lub dyszę, w zależności od szczelności. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 23, 2009 Report Share Posted May 23, 2009 Co do zestawu Modify - nie jest to Borek, spokojnie wytrzymuje pracę na sprężynie M150. Info od Capri. Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) No właśnie panowie, apropo zestawów cylindra, w który lepiej zainwestować: - Zestaw od Guardera czy od Modify? Zestaw miałby działać na sprężynie SP140 Guardera wyłącznie na semi. Stąd też jeszcze pytanie odnośnie zębatek: a) zostawić stokowe (po przeczytanych tutaj opiniach, że po seriach na M130 nie widać śladów zużycia wydają się być solidne) b) wymienić na Elementa http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5069 // http://www.taiwangun.com/shop,show,1128 c) wymienić na Guardera http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=826 Edited May 30, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Może ktoś dać linki do tych zestawów cylindra? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Jeden jest na asgshopie, drugi na capri. Jeżeli o zestawy Modify chodzi są na razie mało popularne i trudno coś konkretnego powiedzieć poza tym że są to części wysokiej klasy. Guarder podobnie. Moim zdaniem więc jeden pies - wziąłbym Guardera bo nieco tańszy... Z zębatkami poczekał bym aż coś się posypie. A potem raczej elementy, mają przełożenie nieco większe zdaje się. Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Biteszyn ;) Guarder Modify --- Heh, michalll mnie uprzedził ;) 'Aż coś się posypie'... właśnie tego wolałbym uniknąć. No nic chyba dla pewności zainwestuje w Elementa, na taiwanie nie są jakieś strasznie drogie. Stokowe zostaną najwyżej na zapas albo pójdą do komisu. Edited May 30, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Info z pierwszej ręki - zestaw Guardera jest podobno o kant dupy potłuc. Osoba która to powiedziała zna się na rzeczy. Ja bym brał Modify. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 A ja słyszałem od osoby która zna się na rzeczy, że Guarder daje świetne efekty w m14 Cymy. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Stokowa głowica cylindra i dysza, głowica tłoka P&J Systema m130 455 fps +- 5 fps :) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Podobna konfiguracja, tyle ze dysza DF i spring m120 daje mi 430 fps +- 4 :) Quote Link to post Share on other sites
-Adek- Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Stokowa głowica cylindra i dysza, głowica tłoka P&J Systema m130 455 fps +- 5 fps :) Niezły wynik chyba, oprócz springa i głowicy tłoka pełen stock? I taka sprężyna? Długo już ci taki zestaw trzyma? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Prowadnica łożyskowana i tłok P&J za 29 zł (pomarańczowy zawadza o zębatkę środkową...). Głowica cylindra, dysza, zębatki, łożyska stockowe. Upgrade zrobiłem wczoraj. Zębatki były dłuższy czas temu wypodkładkowane, więc już się pewnie dobrze ustawiły. Tłok i głowica są sprawdzone, zębatki mocne. Jeżeli nie będą bardzo katowane na auto ani zacinkami, nie powinno być problemów. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Prowadnica łożyskowana i tłok P&J za 29 zł (pomarańczowy zawadza o zębatkę środkową...). Głowica cylindra, dysza, zębatki, łożyska stockowe. Upgrade zrobiłem wczoraj. Zębatki były dłuższy czas temu wypodkładkowane, więc już się pewnie dobrze ustawiły. Tłok i głowica są sprawdzone, zębatki mocne. Jeżeli nie będą bardzo katowane na auto ani zacinkami, nie powinno być problemów. oj boję się że w takiej konfiguracji to Ci stokowa plasticzana głowica cylindra może się dość szybko rozlecieć Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 (edited) Już pracowała na m130 i nie ma żadnych śladów. Tobie się rozleciała? Edited June 3, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Trupus Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Jak wczoraj rozkręciłem stockowy GB to głowica cylindra miała ubytki, tak że nigdy nie wiesz co strzeli. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Czy ja wiem? Najgroźniej może być jak jakiś kawałek poleci w tył. Zblokuje tłok przed końcem ruchu i albo tłok albo zębatka ustąpi. Kolega raczej regularnie serwisuje replikę swą, więc jak tylko coś się pojawi raczej znajdzie ;-) . Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Jakby była wadliwa to by już miała okazję pójść. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Ubytki ? Weź to rozwiń albo najlepiej daj zdjęcie . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts