Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

EMKI: ISC, CA, G&P, G&G, TM....

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Obecnie mam G&P jestem z niej bardzo zadowolony obecnie po malym tuningu 415fps goroco polecam zakupilem ja w specshop'pie nawet sami sprzedawcy mowli ze swietny zakup a pod tuning ideolos :D a tuningi sa tanie bo bebechy sa zajebistej jakosci

Mam pytanie bo chce jeszcze swiekrzyc do 470 moze troche mniej nie jestem typem tych co szaleja z zasiegiem ale czy te zebatki i wlasnie gearbox wytrzyma ta moc na auto czy zostana mi tylko krotkie serie ????

Polecam!!!!

Obecnie mam G&P jestem z niej bardzo zadowolony obecnie po malym tuningu 415fps goroco polecam zakupilem ja w specshop'pie nawet sami sprzedawcy mowli ze swietny zakup a pod tuning ideolos :D a tuningi sa tanie bo bebechy sa zajebistej jakosci

Mam pytanie bo chce jeszcze swiekrzyc do 470 moze troche mniej nie jestem typem tych co szaleja z zasiegiem ale czy te zebatki i wlasnie gearbox wytrzyma ta moc na auto czy zostana mi tylko krotkie serie ????

Polecam!!!!

Polecam korzystanie z przeglądarki Mozilla, bo twój post nie jest zrozumiały... :mrgreen: :roll:

G&P jest świetnie wykonane na zewnątrz, a w środku oferuje właściwie to samo co CA, tylko jest dwa razy droższe. Lepiej kup CA albo dBoys (najlepiej wymień od razu prowadnice sprężyny, łożyska i ewentualnie głowice tłoka. Będziesz miał emke o znakomitych parametrach i zostaną Ci jeszcze 3 stówy na dodatki).

G&P jest świetnie wykonane na zewnątrz, a w środku oferuje właściwie to samo co CA, tylko jest dwa razy droższe. Lepiej kup CA albo dBoys

Tak tak, oczywiście, a Polonez jest lepszy od Merca bo jak kupisz Poldka zamiast Merca to zostanie ci jeszcze kupę kasy na benzynę :wink:

Edited by MAJOR762

Wypowiadasz się oczywiście jako osoba, która wielokrotnie rozbierała gearboxy obydwu marek? A może jako właściciel G&P, który żałośnie przepłacił?

Zauważ, że nie porównywałem G&P do dBoys. Pomiędzy gearboxami CA i G&P są drobne różnice, ale są one minimalne i przy tej różnicy w cenach nie są warte wzmianki. Tym bardziej, że znikają najdalej po pół roku użytkowania.

Edited by Wombat

Wypowiadasz się oczywiście jako osoba, która wielokrotnie rozbierała gearboxy obydwu marek? A może jako właściciel G&P, który żałośnie przepłacił?

Zauważ, że nie porównywałem G&P do dBoys. Pomiędzy gearboxami CA i G&P są drobne różnice, ale są one minimalne i przy tej różnicy w cenach nie są warte wzmianki. Tym bardziej, że znikają najdalej po pół roku użytkowania.

1. Nie rozbierałem, jednak opinie ludzi z forum mi wystarczą, zwłaszcza że są to osoby które są dużo dłużej na forum od Ciebie i założę się że wiele z tych rozbierało dużo więcej gearboxów od Ciebie i to właśnie tym osobom będę ufał. Takie samo zdanie mają serwisanci z renomowanych serwisów. A to że ludzie wsadzają do G&P M120/M130 do stocka i mieli im to po kilkadziesiąt k kulek jest dla mnie wystarczająco przekonujące że G&P jest dużo lepsze od CA. Wsadź M120/M130 do stocka CA, zobaczymy ile pociągnie.

2. Owszem, nie porównywałeś G&P do DBoys, jednak napisałeś że lepiej kupić DBoys zamiast G&P.

3. Co masz na myśli mówiąc że różnice znikają najdalej po pół roku użytkowania?? Zębatki w G&P stają się przez pół roku słabsze o tyle że są równe wytrzymałości CA??

Edited by MAJOR762

Oczywiście, że nikt z renomowanego serwisu nie powie Ci, że G&P jest średnie w środku, bo zależy im na sprzedaży tych replik. Z kolei ja rozbierałem szereg gearboxów obydwu marek, rozmawiałem o tym z ludźmi, którzy mają na koncie więcej serwisowanych replik niż w Twojej wiosce razem wziętych i bazując na własnym doświadczeniu wyrobiliśmy sobie o tym taką a nie inną opinię. Jeśli przymierzałbym się do kupna repliki, to rozważałbym CA i zmodyfikowany dBoys. G&P po prostu nie byłoby w tym równaniu.

1. Nie rozbierałem

Dalej nie siliłem się na czytanie. ******* znawca się znalazł... :poddanie:

Edited by Wombat

Wombat , powiedz, jak kształtuje się różnica w jakości gearboxa po między G&P a ICS? Zamierzam zakupić M16A3 (jednej z tych firm), z jednej strony kusi 142$mniej na korzyść G&P (Przez WGC), a z drugiej bezawaryjność ICS, właśnie się zastanawiam, co lepiej na stocku wytrzyma M120? W G&P ponoć zębatki się kruszą... ale trudno przełknąć te $$$...

Proszę o wyrażenie opinii i pozdr.

• 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...