Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dystansery Deep Fire

Recommended Posts

Szczerze to ie warto. Niby dystansery jedne są lepsze od innych a w praktyce wszystko zależy od gumki. Ja mam dystanser z kawałka wkładu od długopisa i nie odczuwam braku celności w stosunku do "normalnych" dystanserowiczów ze zbliżonymi konfiguracjami sprzętu.

Jeśli gumka jest typowa, czyli ma jedną wypustkę a nie jak te nowe (chyba) DF to i tak wychodzi na to samo, bo magiczna wypustka nie jest na tyle elastyczna by ien radosny dystanser ugiął ją w tak straszliwy łuk by z dwóch stron ruszyła kulkę. I tak będzie podkręcać w jednym miejscu. Nie wierzę temu wynalazkowi i koniec. Jedyne co na moje oko miałoby sens to ta nowa gumka co to ma 2 wypustki jak (niemal) BAX. Choć przy tym patencie prawidłowe ustawienie gumki i lufy musi mieć jeszcze wieksze znaczenie.

Wniosek mój:

wielu stara się na nowo odkryć Amerykę (ja osobiście najchętniej bym ją zakrył ale co tam ;-) ) ale proponowane rozwiazania w wielu wypadkach są wymyslane na siłę.

Maxavelli: jesli efekt podkręcenia jest taki sam: kulka rotuje z określona predkością w określonym kierunku, to sposób w jaki dostała tego podkręcenia ma znaczenie równe żadnemu ;-) .

Edited by poldeck

Poldeck prawdę rzecze, dać mu piwa. Zmarnowałem masę czasu szukając magicznego sposobu na bardziej efektywne podkręcanie kulek. Jakie wnioski? Jakiej by gumki nie użyć i jakiego by dystansera nie wsadzić to jak sie wszystko podociera to i tak będzie działało w tak samo efektywny sposób.

Nie ma fenomenu. Zwyczajnie im mniej fps tym hoop-up więcej daje.

Nie!

U siebie mam prawie 600fpsów, zasięg ponad 80 metrów, po wyłączeniu HU, 30 metrów, HU MB czarny, zasięg 50 metrów, HU Guarder silikon ponad 80 metrów z dystanserem MB.

Im mniej fpsów i dobry HU tym zasięg większy, im więcej mocy i HU który będzie w stanie potrzeć kulkę w odpowiednim miejscu tym większy zasięg.

FPS nie przekłada się w dużym stopniu na zasięg, ma on jednak znaczenie ale bez dobrego HU czyli systemu podkręcania kulki, efekty mogą być mierne.

W moich P90 (lufy Prometheusa i gumki Systemy) po wymianie dystanserow na te od MB poprawił sie rozrzut na boki.

Sprawdź czy lufa jest dobrze zamontowana i czy się nie przekrzywiła, bo jeśli mówisz prawdę to będę wyjątkiem w takim razie bo u mnie zasięg i moc podskoczyły od tego dystansera a rozrzut nie uległ zamianą.

Rada:

Niech wypowie się ten który używa a nie sami spekulanci sie przekrzykują i debatują nie rozstrzygając sporów empirycznie.

Maxavelli czekamy na wynik testu :)

Nie!

U siebie mam prawie 600fpsów, zasięg ponad 80 metrów, po wyłączeniu HU, 30 metrów, HU MB czarny, zasięg 50 metrów, HU Guarder silikon ponad 80 metrów z dystanserem MB.

Im mniej fpsów i dobry HU tym zasięg większy, im więcej mocy i HU który będzie w stanie potrzeć kulkę w odpowiednim miejscu tym większy zasięg.

Heh... Nawet na myśl mi nie przyszło, że ktoś może odebrać moje słowa w taki sposób. Mówiłem o stopniu wpływu hoop-upa, a nie o tym że można o wyłączyć w cholerę.

Przy replice strzelającej na 30 metrów hoop-up może wydłużyć zasięg spokojnie o 15 metrów, w replice strzelającej na 60 wydłuży o jakieś 20. Nie trzeba być orłem z matematyki aby obliczyć, że w pierwszym przypadku zasięg zwiększył się o 1/2, a w drugim o 1/3. Tak wiec w pierwszym przypadku hoop up dał nam więcej, prawda?

Od około 700 fps używanie hoop upa mija z celem, bo nawet najlżejszy docisk kulki sprawa, że leci ona wysoko do nieba.

Tu się Legileg nie zgodzę. Przy użyciu twardej gumki co mało podkręca ma sens.

A nawet przy 700 fpsach bez HU zasięg bedzie zwyczajnie żałosny.

Co do twardej gumki to nie mogę ani zaprzeczyć ani potwierdzić bo nie probowałem. Jednak strzelałem z karabinu mającego ponad 700 fps i zasięg mimo braku hoop-upa był bardzo przyzwoity (jakieś 80 metrów waląc z 0.3g). Właściciel mówił, że wcześniej strzelał cięższymi kulkami i normalnie podkręcał je hoopupem, ale osiągi było właściwie takie same. Gdy powiedziałem "Ale to chyba dobrze, że na cięższej kulce masz takie same osiągi? Mniejsze nieprawdopodobieństwo że wiatr ją zwieje itp." to mrukną tylko "Ale kulka leci zdecydowanie wolniej. Słyszałeś kiedyś o efekcie matrixa?"

Sprawdź czy lufa jest dobrze zamontowana i czy się nie przekrzywiła, bo jeśli mówisz prawdę to będę wyjątkiem w takim razie bo u mnie zasięg i moc podskoczyły od tego dystansera a rozrzut nie uległ zamianą.

Nie wykluczam wzrostu predkosci poczatkowej i zasiegu.

Napisalem, ze nie moge tego sprawdzic,

bo strzelam tylko w ogrodzie do celu (20 m).

• 11 months later...