Indianin Posted December 10, 2003 Report Share Posted December 10, 2003 Mam małą prośbę. Czy któryś z was posiada taki hełm, a na dodatek dysponuje cyfrówką? Chciałbym wiedzieć jak wygląda koszyk (wyściółka) w tym hełmie i jak mocowane są tam wszystkie paski. Poszukuję wiec zdjęć (bądź rysunków) jego wnętrza. Kupiłem ostatnio skorupę do niego i chciałbym go dokończyć. 8) Jeśli znajdzie się osoba, która będzie mogła mi pomóc, proszę o fotki na maila. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
collaborator Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 Kupiłem ostatnio skorupę do niego i chciałbym go dokończyć. 8) Pozdrawiam czy mowisz o tej skorupce z laminatu z allegro? czy wogole warto to kupowac? Czy aby napewno odpowiada orginalowi? W katalogu uscav takie helmy sa w dwoch rozmiarach. Moze lepiej kupic prawdziwy kevlarowy za 280 zlociszy z azymuta.. Co do zawieszenia to nie oplaca sie samemu robic i cudowac. http://uvex.pl/sklep/zamowienia.htm Kategoria: Hełmy przemysłowe ID produktu: 9790002 Cena: 8.50 Zawiesie 6-punktowe Wystarczy tylko przynitowac to do skorupki, o ile oczywiscie masz nitownice. (koszt kilkunastu zl w supermarkecie) pozdr, Link to post Share on other sites
Hargin Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 tyle, ze te Uvexy sa plastikowe - tym samym malo wygodne... a oryginalny fryc troche wazy i nie jest przez to konfortowy... lepiej wybrac wersje paradna np. z military.pl Link to post Share on other sites
Foka Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 W katalogu uscav takie helmy sa w dwoch rozmiarach. a widziales ceny? tam sa PASGT III po $300 Moze lepiej kupic prawdziwy kevlarowy za 280 zlociszy z azymuta.. a byles tam? dzwoniles? od ponad roku nie ma Fritzow w Azymucie i nie wiadomo czy w ogole beda Link to post Share on other sites
collaborator Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 myslalem ze kevlarowe helmy sa lekkie. Mam helm polski z blachy i on to dopiero wazy! , nieraz sobie w nim chodze po domu, rekord to jakies 3 godziny.. szyja strasznie boli z tylu.. jeszcze jakas kontuzje mozna miec od tego. cena z azymuta za orginalny kevlar wydala mi sie atrakcyjna, ale jak nie mają to pewnie tylko taki chwyt reklamowy. Co do tych ABS-owych z military, taki duzy sklep i nie mają do nich pokrowców?? a poza tym, plastik jest sprezysty i na pewno w dotyku czuc by bylo roznice, ze jest to chelm z plastiku. Ale nie wiem nie mialem go w rekach. pozdr, Link to post Share on other sites
Foka Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 myslalem ze kevlarowe helmy sa lekkie. bo sa, porownujac do stalowego helmu zapewniajacego takie samo bezpieczenstwo... nie pamietam jak to "w rece" wazy... 1,5-2kg? Link to post Share on other sites
Szczep Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...&category=36076 mój egzemplarz juz leci :P Link to post Share on other sites
Cybul Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 Szczep wiesz już jakie Ci wyjdą koszty całkowite ? Tzn hełm + przesyłka ? Link to post Share on other sites
Szczep Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 hmm napisalem ci na gg ale dla reszty - okolo 140 zloty Link to post Share on other sites
collaborator Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 hmm napisalem ci na gg ale dla reszty - okolo 140 zloty hm.. moze ja czegos tu nie jarze, ale to chyba taniej kupic na military skoro to są te same helmy z ABSu. Jedynie na ebay mozna wybrac sobie rozmiar a na military nie wiadomo jaki mają. Ale z tymi rozmiarami to troche dziwne bo np. mam dwa boonie hat, jeden to 7 1/2, a drugi to 7 /3/4. Oba sa orginalne na 100%, ale ten mniejszy wydaje mi sie obszerniejszy od tego wiekszego. Z kolei ten 7 3/4 tamuje mi troche krew gdy go dluzej ponosze. pozdr, Link to post Share on other sites
Cybul Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 No najwidoczniej koleś nie jarzysz, na military.pl ksoztuje 199 zł od tego goscia 140zł, i na military.pl aktualnei jest brak towaru. No i jednynie na ebay jest taniej o 60 zł. ehhh szkoda słow. Link to post Share on other sites
Szczep Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 http://www.ironhorsehelmets.com/sizing.htm Link to post Share on other sites
Indianin Posted December 23, 2003 Author Report Share Posted December 23, 2003 czy mowisz o tej skorupce z laminatu z allegro? czy wogole warto to kupowac? Czy aby napewno odpowiada orginalowi? Tak, właśnie tą kupiłem. Odpowiada oryginałowi, bo to jest odlew właśnie z takiego hełmu. Rozmiar to 84/85 Trzeba go wyszpachlować z wierzchu, albo kupić sobie na niego pokrowiec, gdyż jest trochę nierówny. A za fotki dziękuję Regdornowi Link to post Share on other sites
MAJKI Posted December 23, 2003 Report Share Posted December 23, 2003 Mój szwagier (też airsoftowiec :P ) kupił sobie taką "skorupę", z polskiego hełmu przeniósł środek, nałożył pokrowiec i teraz wszystko jest idealnie ; jest klimat + nieduży ciężar na głowie. Ja planuję taki sam manewr. Link to post Share on other sites
Styp Posted December 25, 2003 Report Share Posted December 25, 2003 Apropos prwadziwego kewlwra jest cos na www.militaria.sklep.pl . Link to post Share on other sites
Edo Posted December 26, 2003 Report Share Posted December 26, 2003 myslalem ze kevlarowe helmy sa lekkie. Jak najbardziej - mój kevlar PL waży z fasunkiem i pokrowcem 1350 g. Link to post Share on other sites
BLooD! Posted December 26, 2003 Report Share Posted December 26, 2003 Tak przy okazji wie ktos gdzie mozna kupic polski helm kevlarowy z pokrowcem? Link to post Share on other sites
Recommended Posts