lup Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Cóż do "pokaż swój ciekawy sprzęt" nie pasuje, bo nie mój. Przejrzałem kilka tematów i też jakoś nie pasowały. Chociażby "nowości" - też odpadły. Jednak nie mogłem się powstrzymać i nie podzielić, bo naprawdę ładnie wykonany. Full Steel AEG made by Guns Workshop Limited to 50 pieces powered by 8.4v 1400mah battery Hi-Cap magazine holds 750 BBs Options: PBS-1 suppressor, Cobra Sight, 1PN58 Night Vision Sight Inne fotki TU. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Jak dla mnie to po kiego grzyba tłumik skoro nie można ładować magazynków. Inna sprawa, iż przez tego pbs'a czy co to tu jest wydaje mi się że granaty mogą chaczyć o niego :/ Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Ta długa tuba to jest właśnie magazynek, a nie granatnik :D lup - Dział i tak wybrałeś raczej niezbyt trafny. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Z mundurem i oporządzeniem to ma niestety mało wspólnego więc przerzucam. Quote Link to post Share on other sites
us socom Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Hmmm piękny,ale bardziej mi się podoba jego praktyczność i dorby jest fakt że magazynek nie wystaje.Czy go można kupić,jaka cena ? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Na redwolfie za jedyne 2000$ dolarów... (przy czym otrzymujesz tylko "kit", a nie kompletnego AEG'a). Producent też detalicznie je sprzedawał i cena wtedy była nieco niższa (ale już nie pamiętam jak bardzo). Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Jak dla mnie to po kiego grzyba tłumik skoro nie można ładować magazynków. Inna sprawa, iż przez tego pbs'a czy co to tu jest wydaje mi się że granaty mogą chaczyć o niego :/ hehe ;P a gdzie ty tam widzisz granatnik?:) Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) U mnie koszt tego zamknął się na razie w 80zł. Bez girboxa itp. Więc myśle że zmieszczę się 800 zł z 3-4midcapami. Poza tym ładnie GWS wygląda ale na pierwszy rzut oka i tylko tak. Poszli na zaje..ą łatwizne. Komora zamkowa, podstawa szczerbinki mogła by być inna (bliższa oryginałowi) skoro mam za to płacić tyle kasy. Nawet zostawili gwizadę na "trademarkach" a Bizon jest z Iżewska. Pewnie szczerbinka też zdjęta z innych AK, a w PP-19 jest inna...szczegóły ale za 2000 to można się czepiać, płace-wymagam. Ode mnie brawo za magazynek, tzn za obudowę, bo hi-capy są be... Jak dla mnie kupa shitu za chore 2000$ i tyle. Gdyby w zestawie był 1PN58, Kobra i zdekowany PBS-1 to niebyłoby to warte tych 2000$. Edited January 28, 2008 by yakarov Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Cena dramatyczna, jak za tą zabaweczkę. Kolejny extra rzadki okaz, wypuszczony tylko po to, żeby nabić docelowo, jednorazowo kieszenie forsą, a nie nastawić się na rzetelną produkcję seryjną. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Napisz do nich zażalenie. Jak dla mnie jest piękny. Czy ktoś ma dostęp do zdjęć w jaki sposób działa magazynek (jak układają się w nim pociski?) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 W ostrym, czy w replice? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Podobno ma to miejsce tak jak w magazynku pm Calico. Feed is from "helical" magazines, made mostly of plastic and mounted under the barrel. Design of those cylindrically shaped magazines is loosely based on American Calico designs. - world.guns.ru [foto] Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 A w tym bizonie to hicap wiec normalnie sypiesz i podkręcasz ....rureczka podaje itd. A co jak sie kończą kulki? trzeba przechylić żeby kulki dotarły do tego kombajna zębatek z przodu magazynka? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Powinni to zrobić tak jak w hi-cap od P90. Tam magazynek też jest poziomo, więc spece z Marui rozwiązali to tak, że kulki są dopychane przez sprężynę do tego kombajna w magazynku. Dzięki temu hi-cap podaje amunicję i nie grzechocze. W tym Bizonie też pewnie tak jest, bo ciężko by się strzelało w dół :-F Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Myślisz że za 2000$ komuś chciało się wymyślać coś takiego jak w TM? ;-) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Raczej 2000$ x 50szt. Wymyślać to może nie, ale skopiować rozwiązanie? ;-) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 W ostrym, czy w replice? Chodziło mi oczywiście o pociski od ostrego ^^. Nikt chyba nie nazywa kulek 6 mm z plastiku nabojami. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 są tacy ;-) Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Kto nie kupił za 2000$ to zaoszczędził :-F http://uk.youtube.com/watch?v=_3Eq8uFeyD4 To chyba Boyi czy coś w tym stylu pod nazwą VIVA? Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Z częściami od zwykłego AK. :P Jakaś dziwna hybryda. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Z częściami od zwykłego AK. :P Jakaś dziwna hybryda. Podpiłować trzeba tu i ówdzie. Ten za 2000$ tez nie jest idealny - a tu zostaje dużo kasy na przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Wyrzutnik łusek nie jest na 9mm, trochę może być problemu z piłowaniem tam. :) Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 drobne szczegóły, które można szybko i łatwo poprawić. Przynajmniej można biorąc pod uwagę chińską cenę. A ten za 2000 to powinien w takim razie być WIERNĄ repliką .... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts