Jump to content

Recommended Posts

Posted

To zależy jeszcze od tego jakie M60 preferujesz, A1,E3,E4,Mk43 Mod0 lub mod1

Według mnie najlepsze współczesne M60 (Mk43 mod0) produkuje VFC, pełna zgodność z oryginałem.Inokatsu które robi całą serie M60 niestety nie dba o szczegóły, min. silnik jest w chwycie pistoletowym, przez co chwyt jest większy od oryginału.

Żeby nie było to właśnie zgodność z oryginałem zadecydowała że kupiłem Mk43 Mod0 od VFC, no w stocku z batką i magiem waży około 8,5 kg, ale po dociążeniu ołowiem uzyskała odpowiednią wagę :twisted:

Posted

Bo taki był w oryginale, z ładownicy wyciągałeś tekturowe pudełko z taśmą 100rds i wsadzałeś do materiałowej "skrzynki" podczepionej do "Świnki" XD

Posted

Tyle, że w oryginale te pudełeczka były jednorazowe, a tu nie, stąd tekturka mnie nie przekonuje. :-P

No ale jeśli ktoś jest fanatykiem realizmu, to oczywiście może oceniać tekturkę na plus.

Posted

Ja lubię realizm XD To pudełeczko ma już rok użytkowania i nadal dobrze wygląda, więc coś musi w tym być :twisted:

Poza tym zrobienie takiego z sklejki to żaden problem XD

Posted

To pudełeczko ma już rok użytkowania i nadal dobrze wygląda, więc coś musi w tym być :twisted:

Gorzej jakby się jakieś oberwanie chmury zdarzyło. Pudełeczko wtedy zmiękłoby deczko. :twisted:

Posted

Kumpel ma ten egzemplarz, ale używa go do rekonstrukcji, choć trzeba przyznać że jak na TOP-a to i tak długo mu chodził na fabrycznych bebechach, ogólnie wykonanie z zewnątrz bardzo przyzwoite, ale środek-porażka, montowałem mu w tym zestaw metalowego cylindra, więc miałem okazję to "cudo" zobaczyć "od środka" i powiem tylko tyle, do strzelania nigdy bym tego nie kupił

Posted

Inferno don't worry XD to nie jest taka zwykła tektura i deszczyk już przeżyła, bez żadnych skutków negatywnych. Poza tym 98% pudła zakrywa od góry taśma 7,62 Nato i rzep od materiałowego Boxa.

Posted

Dobrze, wierzę. Ja po prostu lubię nieco trwalsze materiały i stąd tekturowy magazynek wydaje mi się czymś kuriozalnym i nie mieszczącym się w głowie. :mrgreen:

No ale jeśli daje radę, to git. Już się go nie czepiam. ;)

Posted

Ciekawi mnie, czy ktoś ma M60 Star'a? ma kontakt z kimś kto ma? A może ktoś jest w stanie mnie naprowadzić na porządną recenzję, bo takiej niestety nie znalazłem na większych międzynarodowych forach.

wdg sprzedawcy :

M60E4 By Star, Full metal construction except the Top cover, Polycarbonate gearbox, it very thick and I don`t think it will break even with upgraded spring. (M130 should be no problem). Electric powered Box mag included!! Also a short imitation bullet chain.

LINK do gunner'a

• 1 month later...