Quarc Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Witam. Mam takowe pytanie: gdzie jest umieszczony dystanser w hop-up'ie? Ponoć może wypaść przy wyciąganiu lufy z hop-up'a. Ja się zastanawiam czy coś takiego nie wypadło u mnie w giwerze, więc proszę o odpowiedź gdzie to coś się znajduje. P.S. Czytałem instrukcje na ASGshopie, ale nic tam nie widzę o tym gdzie to jest... Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Dystanser jest nad gumką HU. To taki mały wałek, który znajduje się pomiędzy gumką a komorą hu. Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted February 3, 2008 Author Report Share Posted February 3, 2008 Czy nie jest to tak zwana "poduszka"? Bo jak rozumiem ten wałek jest tylko widoczny kiedy się otworzy hop-up... Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 (edited) To jest dystanser ---> http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2221 Twój może się różnic kształtem/kolorem a co do wymiany gumki to polecam ---> http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php Pozdro Edited February 3, 2008 by yamahar46 Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Czy nie jest to tak zwana "poduszka"? Bo jak rozumiem ten wałek jest tylko widoczny kiedy się otworzy hop-up... Tak, właśnie o to chodzi. Dystanser, który dostajemy gratis z np. gumką guardera. Widać go wyraźnie na obrazku http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=56 Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted February 3, 2008 Author Report Share Posted February 3, 2008 To jest dystanser ---> http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2221 Twój może się różnic kształtem/kolorem a co do wymiany gumki to polecam ---> http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php Pozdro Jak pisałem o tym już wiem, chodziło mi raczej o to gdzie to jest ;) Dzięki za odpowiedź, na szczęście ta część jest :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 (edited) a ja mam takie pytanie w związku z gumką HU i dystanserem, a mianowicie: dystanser za mało mi wypycha gumkę HU, poduszka jest bardzo mała i praktycznie wogóle nie wystaje (mimio iż mam HU podkręconego na max.) Zmienic dystanser czy może coś innego??? Za odp. z góry dziękuje. Pozdrawiam Edited February 5, 2008 by Wolfpackteam Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Może źle go włożyłeś ? Jeżeli jednak założony jest dobrze,możesz wykonac dystanser z wkladu do długopisa,sam takiego używam i sprawuje się świetnie.Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Można też taśmą owinąć. Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Można taśmą ale będzie chyba ciężej wykonac taki dystanser niż z wkładu... Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 okleiłem go taśmą i fajnie śmiga, z długopisem tez b.dobry pomysł . dzięki za odopowiedź, pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted February 6, 2008 Author Report Share Posted February 6, 2008 A jak to wykonać z wkładu? Proszę o zdjęcia najlepiej ;) Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Ucinasz kawałek wkładu proporcjonalnie dlugi i gruby do dystansera. Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Dokładnie, jak jest za mało to ucinasz 2 trochę dłuższy aż sobie idealnie dopasujesz.Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Ponoć dystansery deep fire są najlepsze, warto jednak w nie zainwestować te 24zł+przesyłka? Będą, aż tak bardzo widoczne efekty? Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted February 6, 2008 Author Report Share Posted February 6, 2008 Temat odnośnie dystanserów Deep Fire był gdzieś na forum. Generalnie stwierdzono że nie warto, ale jeżeli masz kasę to możesz kupić ;) Quote Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Odkopuje temat, bo mam jedną wątpliwość - dystanser H umieszcza się wzłuż komory HU czy w poprzek? Bo udaje mi sięjedynie włożyć go wzdłóżnie... Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Źle go wkładasz, ma być w poprzek. Quote Link to post Share on other sites
Damaioshin Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 oba [guarder i H type] nie chcą wejść w poprzek do komory elementa ;/ Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 papier scierny 600 albo 800 i zeszlifuj te 0,05mm... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Źle go wkłada moim zdaniem, niejednokrotnie wkładając dyst. czy to zwykły silikonowy czy typ H jest minimum wolnego miejsca - trzeba przyłożyć prosto dyst. i dopchnąć lekko śrubokrętem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts