SARCO Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Zakładasz blachę na michałka zapinasz naciąg i kombinerkami doginasz te dwie łapki które zachodzą na rant michałka-ja tak mam na 2000,na 2002 mam przykręconą. Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 (edited) Zakładasz blachę na michałka zapinasz naciąg i kombinerkami doginasz te dwie łapki które zachodzą na rant michałka-ja tak mam na 2000,na 2002 mam przykręconą. Jak wygląda sprawa z wytrzymałością tych blach? Da radę zagiąć je do michałka, a potem odgiąć z powrotem pod fritza bez narażania się nie ułamanie łapek? Wiem, że kombinuję jak ślepy koń pod górę, ale mam micha (kopię), w planach PASGTa/LWH (kevlar) i zastanawiam się, czy będę potrzebował koniecznie dwóch blach, czy da radę jedna. EDIT: Oczywiście nie zamierzam rzeczonej blachy odginać/wyginać za każdym razem, kiedy będę chciał zmienić hełm :) Mówię o sytuacji: kupuję - zaginam pod micha - jest fajnie - za jakiś czas kupuję PASGTa - odginam z powrotem i mocuję na nim. Dziękuję za uwagę ;D Edited August 8, 2009 by Vimes Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 Daruj sobie, wkoncu sie ulamia. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Pozwolę sobie zapytać - co to za nagłowny montaż? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Nazwy Ci nie podam, ale od czasu do czasu widuję na fotkach tego typu montaże. Ostatnio nawet jak szukałem nowego PVSa dla siebie, to koleś na eBayu sprzedawał z takim mocowaniem... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 (edited) http://www.opticsplanet.net/morovision-fac...a-275121-2.html [...] :-F :strach: Edited March 31, 2010 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 A co? spodziewałeś się, że będzie za $10? To nie chińszczyzna, patrząc na pozostały sprzęt z tego segmentu normalna cena. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 No ok, ale inne tego typu montaże chodzą po około 100$ zdaje się :o Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 No i? A porównywałeś ceny "zwykłej" blachy i Norotosa? Poza tym co znaczy "chodzą" używane/kradzione na eBayu, czy w sklepach? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Wiesz Foka, nie ważne za ile, Arafat to i tak kupi a potem sprzeda za 10% mniej :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Poza tym co znaczy "chodzą" używane/kradzione na eBayu, czy w sklepach? http://www.opticsplanet.net/us-night-visio...unt-000033.html Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 31, 2010 Author Report Share Posted March 31, 2010 No to co narzekasz? Kupuj to za 100 :P Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Ale zauważasz brak części twarzowej jak w tym z Morovision? Standardowe skullcrusher'y US chodziły za śmieszne pieniądze na allegro. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 1, 2010 Author Report Share Posted April 1, 2010 Zauważam, ale rozwala mnie rozumowanie Arafata na poziomie 14-latka, który zarejestrował się 3h temu. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Zauważam, ale rozwala mnie rozumowanie Arafata na poziomie 14-latka, który zarejestrował się 3h temu. Chciałeś linka do sklepu z montażem za ~100$? To Ci podesłałem (co oby uciąć rozważania czy to kradzione i na ebay'u, czy nie). Zauważyłem również, że nie ma tego elementu na twarz - ale czy taki element jest 'warty' 400$?! Do czego on służy oprócz trzymania się twarzy? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 1, 2010 Author Report Share Posted April 1, 2010 Naprawdę myślisz, że cena jest uzależniona tylko od elementu na twarz? Zachowujesz się dokładnie jak dzieciak stwierdzający, że po co ma płacić 2000 za G&P skoro może kupić Cymę za 200, bo to to samo. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Zauważam, Foczy, to było do Arafata a nie do Ciebie :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Arafat, Foka ma niestety 100% racji. Tak jak już sam wspomniał - porównaj ceny zwykłej blachy NVG z Norotosem. Albo zwykły rhino mount z Wilcoxem. Mnie za to bardziej zastanawia jak duża faktycznie jest różnica w wygodzie. Ok, rozumiem, część masy nokto opiera się tu na kościach policzkowych, więc w pozostałych punktach mamy mniejsze obciążenie. Ale jakoś sceptycznie podchodze do muśli, ze coś by mi przez kilka godzin uciskało kości policzkowe (nawet jeśli to bardzo niewielki ucisk). Szczególnie że zwykły "skull-crasher" jest dla mnie baaardzo wygodny. Jedyne co mnie w nim wkurza, to brak możliwości podniesienia nokto do góry jak w żurawiu/rhino. Tutaj już zawias jest, to duży plus. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Proszę Arafat, natknąłem się dziś przypadkiem: http://cgi.ebay.com/PVS-18-M983-Headmount-...=item1e5b2c3331 Poszło za śmieszne 51$... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Dzięki za pamięć ;0 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts